Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
26 јуни 2012
Мислења
167
Поени од реакции
135
Ме нервираат луѓе шо ислушале 50 албуми у цел живот, и омилените филмови им се од топ 10 у 250-ката на IMDb. Шест пати биле на концерт, и трипати у кино филм да гледаат. Омилените бендови им се Цепелин, Парпал и обавезно Фолтин. Ебаве. Вие ништо не сте знаеле бре. Лелеее!

Член од
1 јули 2008
Мислења
741
Поени од реакции
76
Kaj tebe zakasneto doagja toa falenjeto, ti posle godina dena se falis na forum :D
Па на форум ја, не ги тормозам сите познаници и непознаници.. А башка и не пишав на темата за матура туку овде кајшто нема потреба никој постот да ми го чита...тоа е, морав да се испуцам дури после година дена пошто денеска матурантиве глаата тапан ми ја направија...

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
Драга, библиските постови на кришо почнаа да се шират низ цел форум.
Дајте му на чоекот колумна да ви пишуе...

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.631
Поени од реакции
31.841
Бев в чаршија со женската, после 4 дена дома седење од една болка шо си ја имав, си го пружив задоволството да прошетам, горнава рилка ми изгледаше како силиконска али к... ме б...., се напив сокче онака ме излади и на местото, убаво ми дојде, случајно се намести бенд и почна да свири џез, интересно беше, супер си поминав. Моментално слушам.....чек да видам, Мелвинс, наместена е некоја плејлиста и се најразлично од страна на рок свирка, убо ми е кулирам. На кајганава најдов еден познајник законски, кој слуша законска музика и прави законски работи. Подобар сум денеска, конечно после 4 дена неспиење , се наспав рекордни 7 часа без престан. Апченца се препивам али не жалам, единствено мразам што се капсули и се големи, па не можам да ги голтнам на прво, морам да ги поттопам па после...................то е то накратко, иначе ова слушам (ако му е гајле на некој)

thisisnoizy

Good things take time
Член од
29 јули 2010
Мислења
2.010
Поени од реакции
2.043
Kajgano, bolje sedi si tamu, u nasha zllatna Makedonija. U Amerika moezh da vidish samo debeli, grdi i gllupi lugje. Ma aj da ti ebam si Amerika i se. Ti eam toa.

Too much tolerance paves the way for trouble -African Proverb /// TRUE

Член од
13 јуни 2009
Мислења
105
Поени од реакции
37
Веќе е скоро разденето, а јас само што го изгледав филмот ONE DAY, незнам зошто ти пишувам.. Се во животот се случува со причина, започнува нешто безначајно, тече, продолжува да тече и на крај да заврши/// нема врска, незнам што ми е, но размислував за нешто.
Мајка ми вика дека мозокот најубаво размислува во утринските часови, а јас неколку пати т.е ова е втор пат да се обидам да размислам за него. Еднаш размислував со гордо крената глава од неколкуте настани што беа поврзани со него, ја кренав главата горе, и се смешкав..
Јас сум заљубена во него, неможеш на некој да се навраќаш 2 години, сме немале никаква врска, но тој е мојата копија, мојот љубовник и пријател. Човекот што го прифаќам онаков каков што е, што му водам инат и не му се јавувам со недели, само кога ќе бидам малце потпијанета и ужасно ќе ми биде потребен таа вечер. А тој пак ќе се насмее и ќе го изговори моето име. Му реков пред недела и пол дека го сакам, но не како мој дечко, ниту сакам со него во врска да бидам, но го сакам.. јас знам дека и он мене ме сака толку колку што и јас него го сакам.
Со нетрпение го очекувам неговиот не толку важен повик!! Хахаха, смешно ми е, не сум нормална бе, размислувам за него во 04.52, хахаха опрај се MARY J.

N

Nessa Alcarin

Гостин
К,
Вентилаторот ми цркна, ѓубрето надвор на тераса смрди, Суси е саркастичен, а Елеанор треба некој да ја плесне во скоро време ...
Колку е само добро чувството кога ставаш масло за тело после утринско туширање а цигарата е проклето добра после паста за заби ...

К

Кики.

Гостин
Драга,
мојата посета на лекар, секогаш завршува исто... :facepalm:
Вчера му беше роденден на Тесла, еден од најголемите умови. 700 патенти од кои 112 во електротехниката - гениј. :)
И кога сме кај името Тесла, се надевам дека некогаш ќе возам еколошки автомобил Tesla roadster, ако не во овој живот, тогаш сигурно во некој следен. Ама сум скромна...:D
img_0142.jpg

Ајде Драга поздрав, еве ти една (блага опседнатост со Њујорк, Френк Синатра и Дин Мартин... :cautious:) : :)

К

Кнез Мишкин

Гостин
Драга,

Знаеш што напишал Хесе во една книга? Кога станува збор за љубовта, јас сиот живот останав дете. Слична приказна и кај мене. Дома гости, па си отидов кај баба, сега знам зошто не сака кај нас да дојде да седи, нема ништо подобро од куќа, ни клима, ни вентилатор ти треба. Што им се случува на бабиве, вчера јадев 6 пати, пошто сум бил гладен... Иди докажи и дека не си.:pos:
Остани ми жолта. :)

Г

Грејвдигер

Гостин
ДК, стварно не знам што им е на луѓево, но само на едно ме тера да мислам тоа што се дешава. Дали дека имаме еден куп невработени во нашава напатена земја, па луѓево од што нема што да прават бараат грешки во текстовите. Човек да не утне една буква или недај боже цело зборче... одма треба да се врати назад во прво одделение, неписмен е и мора да се откаже од работава. :facepalm:

Кога веќе сереш за работава на другите и мислиш дека си подобар, барем докажи се. Да било така сега немаше некој друг да биде на таа позиција, ти ќе беше... ама кога не те бива бе, не сум ти јас крив. :)

Морав тука да се испразнам, на друго место, покрај тоа што сум неписмен, ќе ме направеа некултурен и безобразен... а јас баш сум фин. :D

Riken

the power of imagination makes us infinite
Член од
9 декември 2008
Мислења
12.812
Поени од реакции
30.693
Кајгано мори кај си ја скрила опцијата за промена на постот, ја нема.

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
Драга,
Ме уби времево... Не се жалев оти го трпев, ама ова ги помина сите граници. Не го можам повеќе! Да легнам да спијам - не можам поради него. Не ми дава ниту да мислам, ниту филм да гледам... Ај нека се смени веќе у пм!

Terebellum Sagittarii

Несопирлива
Член од
25 јули 2007
Мислења
1.194
Поени од реакции
578
Кајгана, во исто време бев на две места. Се чувствувам како Кларк Кент. Успеав во се денеска што ми беше во план, плус, замисли и пиво пиев и изедов пола пица со 4 видови на сирење.
Најмило ми е што можам некој да направам среќен. Убаво е чувството.
Стравот уште не си оди, а сите ми викаат дека сама ке си расипам се заради мојот страв и претпазливост. Ама ако се опуштам, кајгана, ми е страв дека ке дадам се, дека ке ми излезе душата од толку многу емоции и среќа, и ке трасне на земја и ке се уништи. Ми е страв да покажам колку многу ми врие во срцето, оти тоа е обратно пропорционално со среќата. Како балон од сапуница, сакаш да го направиш, го правиш, уживаш во милионите бои кои ги прелива на сонцето, и од преголема возбуда од убавината дуваш уште, уште...и ти пукнува. Онака у фаца. И го снемува. Се ебале и бои, и форми, и мирис и балон. Ти останува само горчливиот вкус на јазикот од распукнатата сапуница.
Ете,ако мојот балон пукне, а јас го дувам како да сум без душа, ке ми горчи. Ке ми горчи како еден Горч што ме опи една Нова година. И затоа дувам по малце...колку да го одржувам да не пукне од сонцето. Ако дувам колку што сакам и можам.....или ке биде најубавиот и најголем балон од сапуница, или ке пукне. Оти секој ке може да го пукне со прст.

И одвај чекам да поминат деновиве, и да иам мај плејс.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom