Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
16 јуни 2011
Мислења
684
Поени од реакции
1.193
Да Драга,
Човекот што го сакав го видов вчера по 2 месеци и знаеш што го гледав како СТРАНЕЦ!!!! Не беше тоа како порано кога ќе го видам да почне силно да чука срцето, да се скратат нозете... ништоо не почуствував.....
 
К

Кнез Мишкин

Гостин
Драга, има ли поубаво чувство кога на сабајле ќе те разбуди ова есенско сонце, сите спијат со спуштени ролетни јас со кренати, и секое сабајле ме буди сонцето прво на исток, после гледаш пак доаѓа околу 13-14 часот од јужна страна и ми вика: ајде бе станувај мрзо низаедна! :D Аман бе Сонце, па недела е, ден за одмарање и кога веќе ме будиш, барем да ми сфариш едно кафе, горко!
 
Член од
9 јануари 2008
Мислења
168
Поени од реакции
207
Кајганче, денов ми е преубав! Цел ден со сеструлето, сами по дома. Се изнамуабетивме! Ахххх, треба да си го изменам мислењето во темата „ Со кого ви е најслатко кафето?“ Од кога се вработи малото, на прсти се бројат колку пати сме си дремеле дома и сме си пиеле кафе маратонски со трач муабети. аххххх си ја сакам сестра ми, бре! Не и` давам да се мажи, моја си е! :)
 
Д

Данлош Чехонте

Гостин
Кое чувство го добивам кога ќе видам дека Сатори ми цитирала мислење...неописливо !
Девојката толку многу се смара со мојата глупост, што се кладам дека и го чита постов. Сатори, you're LEGEN-DARY ! Пошо глеам американски серии.
Иначе, топ сум си, малце косава у уредна состојба. И ладни4ко ми е.
Колку е поубав животот со без лимит. Ме разбираш? ХАХАХАХ !
Убаво ми е и Сатори и сите ги сакам <3
И тие шо ме мразат. И шо мислат дека сум глупа. И закржлавена. И веќе шо не праам муабет со нив. И бившите другарки. И другари. И сите шо знаат да свират гирата и „Лажеш злато, лажеш душо“ ме потсеќа на нив. И тие шо имаат виткана коса. И долги нозе ко штрк. I guess тоа беше зборот. И сите шо мислат дека сум дигната. И дека испод части ми е да им пишам прва на чет. И тие шо ме викале на кафе, а не сум отишла and I never will. И грдите луѓе дури. Онака, сакам да ги гушнам и да им кажам дека ми е жал. И дека не треба да ме мразат пошо сум слаба. I love дебели луѓе. Мефце да има, меки4ко да биде, да има со шо да си играш. Сите плавуши исто.
Успат, не знам зошто некој би мислел дека сум нефина. Нека ви каже кој сака. Сите шо ги знам знаат дека сум фина. Понекад знам да се праам паметна, али тоа не е нефино. That's just...покажуваш дека си се поштуеш сам себе (или некој шо сакаш да бидеш) више него шо поштуеш некој имагинарен лик со кој си праиш муабет секој ден и му викаш да не ти се меша во работата секојдневно. Го знаеш она...ангел4е и ѓавол4е на раменцата? ^^ Сите го праиме тоа. Али онака, се спречуеш да не испаднеш „самобендисан“ или „да не се праиш паметен“ па од култура ги слушаш некоиси филозофии на рандом луѓе шо уопште не ти е битно шо ќе праат у живтот, само колку да моеш да си ја кажеш својата филозофија на културен начин. Нели самобендисано? Зошто некој уопште би сакал да го каже својот став за нешо?
Као коа седите поише луѓе у друштво и некој почнуе муабет за јадење пример. И некој друг одма се убацуе со коментар: „Една другарка еднаш држеше диета, јадеше едно кило овошје само за доруч3к“ Who cares bitch? Само спомнав дека увијачот е убав. Али, дамн, и ја понекад праам така.
Не ги разбирам луѓето. Уште помалку па виртуелните другарчиња мои. Сум ги избришала. Се налутиле. What's to be mad about? Нашето виртуелно пријателство заврши. Или оноа, се допишуеме 3-4 месеци, па идеме на blind date. Нејќам. Сакам да сум олд скул. Да ми дојде рандом тип у парк, да ме шармира и да ми побара број ! Не фејс. Не скајп. Не мсн. БРОЈ !
Коа сме веќе кај куцањето. Си бил со некој досеа на кафе. Доаѓаш дома и ти стига Inbox(1). „Стигна?“ DAAAAMN ! ПОГОДИ ! ДА! Дома сум.
Или она. Седите со другарка на кафе. Ти ѕвони телефон и одеднаш муабетот не се одвива:
„Да, јадев. (пауза) Не, сама со Кики сум, нема машки. (пауза) Не знам за колку, едно 2 саати сигурно. (пауза) Доообро, добро, ајде...“
Него муабетот се одвива: „Еееј нишо бе еве седам со другарка ти шо праиш? Шоима кај тебе? (пауза) Ајде бе важи, ај ќе ти се јавам утре“. Склопуваш и другарка ти: „Кој беше?“ Шо ти е па на тебе гајле кој беше? „Другарка“ и очекуваш да си се вратите на предходната тема на муабет, ама не ! „Која другарка?“ Не ти кажувам ма! „Не ја знаеш. И шо ти зборев?“
А највише мрзам коа ќе ме прекинат у нешо. Пример. Глеам серија, НА ТЕЛЕВИЗИЈА, БЕЗ ПРЕВОД ! И доаѓа мајка ми од работа и почнуе да ме испрашуе: „Како беше у школо?“ 20 sec delay „ Добро...“ „Нишо интересно не се деси?“ 25 sec delay „Нее...онака...“ „А брат ти кај отиде?“ 40sec delay AND you missed the conv tryin to remember where is yo brotha ! Е ми се иде да станам и да не глеам више!
Али денес сите ги сакав. Ко за чудо, сум го остаила телефонот сабајле дома, па немаше кој да ме замара по телефон. Не глеав серија. Избришав некои виртуелни пријатели и топлку се кул, што уопшште не ти се замараат. „Ме избришала? О, кул. Нема да ја адднам.“ Или уопште не ни приметуваат дека си ги избришала. Лади4.
И не праев генерално муабет со никој. Ме мрзеше да се трудам. Си ќутев и со Нина се смеевме на рандом лижавчињата. И на самите себе.
Ти реков ја дека ќе биде legen-dary...ти не...
Ај, ќе идам да спијам под јорган43, пошто ми е ладни4ко ^^
Eww *eewww face*
Од коа Сатори станала лице на Драга Кајгана? Глеам преку темава и се обраќаш неа, не земајќи у обѕир каде.

онт: Благодарејќи на Кајганерава, си запознав прекрасна личност :) :* Ајем а лот оф хепи!
 

Forrest Gump

низа1
Член од
12 ноември 2009
Мислења
7.038
Поени од реакции
29.618
Кајгич, вчера вечер прв пат преспав кај мојата лаверка ... Усвари око не склопив... Чекав најубавите очи на свет да се разбудат и да ги видам прво јас... Па гушкање, гушкање, гушкање...
 
H

Hip.Hop_MKD

Гостин
Драга
денов ми помина супер, се шетав, малце се подновив и да- многу ми се јаде... :D:ROFLMAO:
 
K

Khabs Staadnau

Гостин
Драга Кајгано од денес водам живот на покајание и богоугодност. Време е да се исчисти мојата душа од грев, да се сплотам со Божјата волја.
 
П

Пепси_

Гостин
абе викендот си го сакам и си го мразам нај многу не се опишува само јас изглеа може да го доживеам тоа.

:pipi:
 

King B

Bears. Beets. Battlestar Galactica.
Член од
24 јануари 2011
Мислења
1.801
Поени од реакции
4.076
Не ми се праи муабет со мајка ми, глупости ќе ме прашува. Нити со Нена или Мими, пошо ќе збориме за школо.
Со баба ми се праи муабет, ама прекасно е да и вртам -.-

Fuck, ми стои некоја гадна кнедла у врат коа знам дека не ми се овците на број, и кенкава сум и ми се плаче за безвезе и незнам уште шо.
Да се глеам од страна, би си рекла, Dafuq is wrong with this bipolar bitch??
Ама не е тоа пеер, никаков ми е периодот, плус PMS does its shit.

Концерти на кои сакам да идам ; Placebo (x)

Саам да се пикнам под јорган и да се гушкам со некој.
Сериозно, you can all mind your god damn business, не ми е тооолку лош ПМСот месецов, само нека дое некој да ми се лигави, да ми се топи и да ме грее тука -.- Ми треба мир пеер, peace is a state of mind!
Немоеш бе така, после 3 месеци лето и уште 2 месеци шетање до школо вакви стресни периоди да има одеднаш!
Сакам да се глеам со луѓе, да спијам као чоек, да си јадам на раат, да искачам почесто!
 

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.354
Поени од реакции
4.857
Уште оваа ноќ,Уште оваа ноќ,но дали можат мои нозе да ме издржат,знам да грешам,но не и да се извинам,патот е долг незнам до каде ми е изминат,и ме боли ми се смејат,и тешко е да ме сфатат,колку солзи само капат на рака додека пишувам,и пишувам, на гомна да заборавам,знам како е горе но сум знаел и да пропаднам,ме боли секој збор што ми го велат,ме мразат,јас само добро мислам,неам намера да вратам,бог ми се смее во лице,на колена паѓам,извини што јас никогаш нема да речам фала,на 17 ме научи на тежок живот, а мајка ми ми вика така пишано ни било,да сум насуден на живот со заробена амбиција,но гласот од сонот ми кажа синко ти си сам,па нека остане,нејќам да се смени,јас живеам во пеколов, но не сум демон нели,немаме граница на светов не разбираат,што реков јас сум различен,од други тоа јас го знам од петто,ангелски крила мојот народ ми ги скина, тоа што е мое ми го зедоја со сила,не ми е мила ни сопствената добрина,не сакаат ни да ме видат,не сум ко нив јас....ЈАС НЕ СУМ ИСТ БРАТ... никогаш ист.!
still not mine, but how i feel.
многу се зедовме денес.
 

Шмекерот

Еден и единствен
Член од
24 мај 2008
Мислења
1.767
Поени од реакции
384
Драга...го нема оној шмек као порано.
Не си истата ти, драга!
Или јебем ли га...животов си носи свои периоди!
Но, ме нема или ме има во срце те носам јас.
Твојот...Шмек.
 
Член од
13 мај 2010
Мислења
569
Поени од реакции
437
Кајги

Денеска ми требит многу среќа. Многу!
Од неколку души, да ме одберит мене и уш еден/една, е то морат! Пошо ногу, ногу ќе се разочарам :D Не за друго, кој ќе ме слушат после... а плус јас цела година си очекував дека ќе бидам јас!, а некој врска си немат и ова бум! да му паднит од нигде... не дек лани то мене не ми се деси, ама од година во година си имат разлика, а јас нормално, ко ќе се работит за мене сум себична. C'mooon!!!!

чао :)
 
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom