Не знам дали ова ќе биде долг или краток пост, не гарантирам за карактерите, ама не ни сносам одговорност за нив. Зашто од денес бројката 23 се смени во 24 .Луѓето обично на нова година се преиспитуваат што се правеле 365 дена, јас ги собирам впечатоците од 23 август до наредниот.Некако ми е пологично да расудувам водејќи се од роденденот.
23 е мој број, отсекогаш бил, исто ко што му беше на Џордан така ми бил и мене отсекогаш...сега ќе се збогуваме со годините, но датумот ќе остане.
Среќна сум што не требаше да се збогувам со никого засекогаш.
Среќна сум што повторно пробувам сама да ги склопам коцките.
Среќна сум што сретнав нови луѓе кои внесоа свежина во мојот живот, заради нив сум најмногу благодарна, прекрасни човечки суштества кои ме фасцинираат.Значи не сум била грешка што им отворам врата , сите заслужиле и се присутни во мојот живот.
Дали можев повеќе?Дискутабилно со оглед на условите.
Дали можев подобро?Апсолутно да.
Но на крајот не можам ништо да сместам под една графа, не можам да направам средина.Но чувстувам дека почнувам да се дефинирам себе, почнав да оставам личен печат.Тоа е добро, значи не лутам.
Како и да е , почнува првиот ден од наредните 365 дена и јас некако наслонувајќи се на своето шесто сетило чувствувам дека ова ќе биде добра година.