Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.

Annath

Полуактивен член.
Член од
11 јуни 2010
Мислења
338
Поени од реакции
42
Драга Кајгана...

А јас толку мека, кршлива, на зборови се распаѓам..

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
ДиК

Доаѓаш на семафор пред соборна, прв си, нема коли околу тебе, а останале уште 25 секунди до зелено... нешто слично се дешава и со остатокот од улиците. Од лисиче до веро 2 стигаш за 10 минути.... ни на сон го нема тоа. Иако за 10 минути го врвиш цел град, пак од кола излегуваш жива вода целиот испотен... Лето... Градот е празен, се осеќа...

Засега сум тука, заедно со најупорните што се останати, или оние што веќе ги наполнаа батериите па со нови сили во старите предизвици...

него доста го тупам јас со бушавите мисли... I just feel good :)

~DaRko

Поштен лопов
Член од
29 март 2009
Мислења
5.888
Поени од реакции
2.481
драга
ако не им бев јас, овие не знаат ни за едно кафе да се соберат :tapp:
туку ај. во таква средина сум се родил, во таква ќе си растам и ќе живеам, и со такви ќе се дружам.... па за понатака здравје.
инаку ти арна?
мило ми е. ај заминав сега

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Знаеш Кајгано ти си како монолог на Тошо малерот...Смешно напишана вистина,која полна со пародија ја одразува реалноста.
Ќе си начкрапам некој збор овде,исто ко сама со себе да си праам муабет и кога после некое време се тоа ќе се прочита ти иде да си се изнасмееш на моменталната ситуација која некогаш те зафатила.
Пинк Флојд го имаат поставено можеби најубавото прашање во една песна...So, so you think you can tell heaven from Hell?
Јас имам постојано чувство дека линијата меѓу пеколот и рајот е толку тенка што не се гледа ,а ние цело време играме степ на таа линија.Веројатно трикот што сакаме да го изведеме е ако може да можеме да играме на средина ,а ако запаѓаме да паднеме барем во рајот...Себично зарем не?
За да степуваш по средината на линијата е потребна страшна умешност.Прво,никој не ја сака грижата на совест,затоа и сака да биде на средина, а не во рајот.Второ,никој не сака да пати,затоа и не сака да биде во пеколот.Е сега не постојат совршени степ чекори,порано или подоцна ќе нагазиш длабоко во една од двете територии.Или ќе бидеш совршено суров,ќе му го отруеш кучето на комшијата,ќе дофрлиш некој злобен коментар или не знам ти што ,или ќе си изигруваш жртва по разни основи и не дека ќе ти биде удобно, туку ај така си скроен.
Најинтересното од се е што секогаш ја гледаме туѓата несмасност при танцувањето,но за сопствената никогаш не сме реални.Не сум ни јас,веројатно зашто морам силно да се сосредоточам на правењето на нештата,а не можам истовремено да се сосредоточам на нивното надворешно трезвено набљудување.Дали тоа ме пере пред себе и пред другите?Секако дека не.Не ве пере ни вас.
И патем,не е така лесно да се жонглира по средина.Секогаш можеш да паднеш...
So, so you think you can tell heaven from Hell?

Член од
25 мај 2007
Мислења
6.662
Поени од реакции
949
Драга К, Колку сакам да се вратат времињата кога макијатото беше 20 денари, Родеото 30 денари и виното 55 денари.... со 100 денари се проаѓаше топ, за тие 5 денари минус продавачот знаеше да даде попуст......

Член од
25 септември 2007
Мислења
83
Поени од реакции
2
Dear,
И покрај тоа шо I;m having a nice time with my friedns осеќам дека не е баш тоа тоа шо ми треба ..мора да биде човек од мене... морам да станам serious person интерсно е така да си излегуваш секој ден да си трошиш пари ама на крајот што си постигнал ..па добро малку знаеш за уличниот живот ..ноо каде потоа ..значи мораме да ги завршиме обврските кои се зададени.. ај доста
Ми недостигаат некои личности бзз
Се шишав се утнав оф..
Конечно имам симп. конечно некој да ми го привлече вниманието ..почнав да се грижам за самата себе што се случува со мене..никој не ми се допаѓаше..
и така...

Член од
13 септември 2007
Мислења
5.785
Поени од реакции
4.028
Кајги

Жолта, плава, розева.. А денес и црвена...
Колекционер сум :)
Ми фалат портокалова, виолетова и зелена.

А чисто онака информативно, мислам дека бев до небото и назад два пати..:icon_lol:

Сеа сакам да си ја купам шољата од рамстор..
Резултатот е 3:2, прв пат у живот бејби :)
оу јеа.
Уште сакав да додадам дека сум била креативна...многу... :)
Баи.

DracevoTheCity

Чиста Македонија !
Член од
7 ноември 2008
Мислења
8.662
Поени од реакции
9.982
ДраКа

Знаев дека сме глуп и утупен народ,али до толку не мислев дека сме.
Па уште ко ќе видам каква младина имаме ауууу
Прееска со свои уши слушнав копиљ 14-15 год кој рече,цитирам:
Да ми понудат да изберам меѓу дота и женско,би избрал дота.
И ја :nesvest:

Ајт.....

Г

Господ

Гостин
Сонував како мувам цура со виолетов јазик -.-
Дали сум нормален?

U

UniqueGirl

Гостин
/ Caillou

Денов ми е више него јебавај, за инат!
Ќе прогутам нечија игноранција со примеса на гнев и говор на омраза и ќе си преќутам,
пошо мене ми е фино, ептен.
Пред пар саати си испив и сочен турски [или руски ебаго :icon_lol:] чај,
такво медено блаженство од една аргатска ми поцрнета и со фереџе покриена Албанка.
Малце ми е покварено, не викам не...
Сендам поруки ко луда, го нема.. Мене ми е ружно, а богами и тужно. (ќе ти спајам и
бајат рима да ти доловам моменат) :icon_lol:

p.s five in the morning момент.

step 1 Don't bother waking me at 5 in the morning
'Cause I don't want to know
step 2 Don't bother waking me at 5 in the morning
step 3 Don't bother waking me at 5 in the morning

Незнам ни кај е ни шо е ни кој кур му е,
ни зашо не ми се јавуе.
Уосталом, боли ме. :icon_lol:
Уз муабетов си скршив пар плазма и ги брцкам у млеко.
Си ги убацив и Suicide Silence у кадар, дека ми се филм и
mind blowing.
А ја дека добив еден фино спакован у
светлуцаво здание, малку поголем таков,
доживљавам 10 оргазми у минут, моеш мислит?
Утре планирав да си брцнам у базен, а крвава сум :kesa:.
Твоја ми членка си ги прежалуеше цицките, сака поголеми..а мене деснава ми е поголема од левава.
Еден куп целулит ми тежи на десново рамо, па кој ме прашуе. :toe:
За у бикини мало морген е муабетов. Се осеќам избацено и тужно..Се разбираме? Мило ми е. :icon_lol:
Од јутра до сутра, на Маре и е ебано монотоно.
Даме ја разбира.
Даме ја поштуе.
Даме ја сака.
Даме ја задовољава.
Цел џеб ми е на коцка, си чкрапам бројчиња ради реда.
Ама затоа сум у ќар, утре си стаам пар копачки у шпајз, нови, Адидас!
Изгланцани за мерак. А шо беше у право и старава коа викаше да го свртам холахопот на време, беше. Сеа касно ми е пајо.
Се осеќам мушкобањесто, ми лечиш комплекси. Битно се осеќаме, не? :pipi:
Утре и Ивко ме викна на кафенце. Тиририри.
Ми текиња на весело лето пуно со искрен шеска - осмех,
топла љубов, лижалки јебаваљки, на времето уше у 5 коа паѓаше добар флер, у мој стил!
Тоаш бев едно мутаво пргаво а помало и буцкасто клинче, богами кнедла би проголтала да го вратам времево назад..
Уше месец дена ќе се лепнам на школските клупи, замисли...
У моментов си праам план као да не идам на класен, дека не ми е по мерак школово,
ама ич.
А ја као највечи калимеро си пишуем сторија шо се понавља
од месец у месец.
Него идам ја.
Ми иде да се бапнам на една ударна романтика, и да се раскенкам
ко шо само ја знам и можам. И ми е по воља!
Пред да јадам јавен линч за ширење make love, not war и остали Мајка Тереза - присеравај.
До подобри денови. Љуби те Марика. :icon_lol:

Член од
23 август 2008
Мислења
1.755
Поени од реакции
264
Kara mia...
Sto imam sve da ti raskazuvam lele lele
Sve e super samo uste musickive da gi nemase...
Kako li ke se dise vo Skopje :/
mwa
pozz
TS
hahaha

Член од
2 април 2009
Мислења
1.405
Поени од реакции
177
Драга.
Денес поминувам само за да се пофалам. Убаво или неубаво,процени си самата.
Вчера го гледав The last song,со во главна улога шо би кажал љубениот ми,Миле Циркус,а во вистинско паковање Miley Cyrus. Филмот во суштина е трагедија,али со другарката го напраивме комедија,пошто нели срамота е да плачеме на филм (Што ќе се случеше,ако го гледавме секоја сама) па затоа стапи во сила „се смеам,за да не заплачам“. Вечерта си дојдов дома со една книга и еден убаво дреч розев лак,што ќе одговара на мојот денешен стајлинг,што допрва треба да го смислам.
А сега: збор,два,три,петшеснаесе,зависи колку ќе ми дојде,за книгата.
Феноменално нешто. Фали уште вакви и да ми се лектирите и со задоволство сите навремено ќе ги читав и пишував,немаше да водам со минуси кај професорката Вампирковска Вампирка.
Сеа ти го претставувам мојот хит на денот. Шала на страна,стварно занимлива песничка.

.
Наздравје.
:salut:

Член од
22 март 2009
Мислења
2.356
Поени од реакции
454
ДраКа..
Више преку глава ми е со пасошот, и конечно утре ќе се предаде и у Понеделник сабалје или вечерта идемо!! :je:
Времево стварно не е токму..пече сонце цело време и за неполни 15мин се истури и сеа опет сонцето е на видик..=/
Приквечер ќе идем у село, малу да се релаксирам и да не мислим на некој работи.
Мва!:back:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom