Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
16 јуни 2011
Мислења
684
Поени од реакции
1.193
Драга,

Очите ми се прозирни, нема ништо ведро во нив. Некако за ништо немам желба.
Само сакам да си лежам и да мислам, да размислам шо правам, зошто го правам?
Имам некаков немир во мене, не ме остава на мира.
Барам одговор само на едно прашање, како е можно толку брзо да се сменат луѓево?
Како е можно со некој кој си бил 24/7, сеа да немаш никаков контакт, а нема причина за тоа? Или има? А јас не ја гледам... не ја знам?.. не сакам да ја знам? o_O
Колку негативна енергија ширам на тие што се околу мене, а не е намерно пробувам да бидам ( останам) ведра, насмеана, као демек среќна али слабо ми оди.
Толку мисли ми се вртат низ главата, а неможам да ги искажам, тежина која неможам да ја извадам од душава. Незнам што сакам. А тоа што го сакам незнам зашто го сакам. Чудно.
Но знам ова е само некој глупав период кој ќе помине ( најверојатно ) затоа што годинава убаво ми започна, се надевам дека и така ќе остане.
Нова година, нова страница, една личност е избришана од таа страна, на прагот е и друга, па берам сили да го направам тоа. Се поминало па и тоа ќе помине. Викаат ,, ама додека помине... ,,
Додека не додека се е пролазно во животот.
Мора да се гледа и позитивната страна. :D

Инаку мила да ти кажам после долго време ја прочитав препорачаната книга ,, Рингишпил,, предобра книга. Голем впечаток остави во мене, сеа барам некоја друга ваљда ќе најдам ^_^
Периодов ми е посветен на книги ^^

~DaRko

Поштен лопов
Член од
29 март 2009
Мислења
5.888
Поени од реакции
2.481
Д,
мора уште еднаш да ти пишам вечерва и да ти кажам дека дефинитивно ги имам најненормалните комшии :tapp: овие карши мене.....застанала таа на пенџере гола со цициштата и почнува да се облекува (од оваа сцена ги фатив, а пред тоа не сакам дазнам што правеле) , а тој уште легнат по некоја секунда станува набрзина ги облекува фармерките, блуза и исклчуваат сијалица......по фаремрки ваљда не спијат, а што се случи воопшто појма немам. надвор не излегоа така да :tapp:
ни ролетни, ни завеса да се ставело. и ја стварно така си стојам (заборавам да ги тргнам венецијанките) ама барем не се брукам пред светов. си седам на компјутер и единствен извор на светлина ми е екранов, а овие пуштиле сијалица како сонце да им свети. и да не сакаш ќе ти го привлече вниманието да фрлиш поглед кај нив на пенџере. и пред некое време ти кажував за овие ама стварно претеруваат, а замисли уште не се земени. можам слободно да викнам режисери и да се снимаат порничи после свадбата од кај мене в соба.
ќе ги тужам за вознемирување најсериозно

Член од
1 декември 2011
Мислења
2.680
Поени од реакции
3.053
So mi tekna tema da citam stari spomeni mi vrati :)
Ko Arso sum, ziveam u minatoto I minatiot pat za minatoto ti zborev.
And I'm doing it again.
Treba ko Gligor da bidam, on imase nadez.
Jas neam.
Mi se ide site klosari korumpirani da gi ubijam.
Poso prijava u policija nema da mi svrsi rabota, I tie se korumpirani.
Kolku treba zloben da si da maltretiras 120+ dusi za da ti imas nekoi 200e kjar od toa? Ama onaka, 4 saati stoenje, 2 pati nedelno, 3 nedeli po red?
2 dena sum revoltirana I mi e egoto povredeno so na nekoj glupak sum mu plata.
Pa I uste pa nekoi glupaci na kajganava mi pisuvaat "kako se preboluvala ljubov" u sedum I pol sabajle. Man, seriously? Da ne se nervirav barem za drugi stvari, ali aj, ke probam da gi entertain-am I da I'm go... Glupi lugje.
Aj ke idam da si pospijam, eden lucid dream dobro ke mi dojde, taman utre uste ponervozna I da se ispukam na nekoj ubavo I da se smiram.
Aj cao.

Forrest Gump

низа1
Член од
12 ноември 2009
Мислења
7.038
Поени од реакции
29.618
"Тој што го молиш, не го лути!"

БЕДА ОД ИЗРЕКА!

Пеер, ко фалшливи цвеќиња се. Ко изветеперена екибана која гаи илузорна среќа. Чекај , дека е пајкан, медицинска систер, катастар биче, значи дека не е бездушна прилика, дека не поседува ограниченост на видеокругот, дека не е силиконски Трифун Костовски на нашево општество, дека е фактор?

Чуму таа покорност на народецов наш?

И кој ми кур пасивно незадоволство? Зарем е доволно само да и го свртиш грбот на појавата, мрморејќи некои лути и банални фрази на нејзина адреса?

Не! Не форсирам драматизам, али зарем сите они, лишени од духовна содржина и човечност и морална санкција - "на функција" пипл, не се во служба на народецов? Од каде им право да формираат чувство на посебност, чувство на свет ореол, чувство дека се нешто више од обичните смртници кои чекаат на ред на шалтер, чувство дека се рицари на комфорот?

Во Франција е доволно да бидеш нешто, за да сакаш да бидеш сè. Во Германија треба да бидеш ништо, ако не сакаш да се откажеш од сè. Ин маседониан кантри е доволно да си партиско сестрано копиле, за да бидеш се.

Имам другарче у Лондон.

Оу шарап, џст сејинг! :)

Ми кажува дека таму низ метроата утописки, кафаните со карирани чаршави и ерик фокс медиуми, песнава била доведена на ниво на Гангам стајл.

Дими го покори Лондон, мојата модераторска совест не ми дозволува да не ве предупредам да ми се пазите и чувате од срањево!

Слушај права музика. Музичка еманципација ко основен постулат!

П.с Пијан сум и ја сакам скајп бандата!:love:

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.642
Поени од реакции
31.864
Шубо сум си си поминал, ама крајов скечој испадна. И ајде седнуваме да гледаме филм, кој филм Seven Psychopaths, шубав почеток од филм(за мене), но миговите пукање во тиквата, самоубиствата со ножиња и жилет беа пресудни да се побара реакција во стилот- Гаси филмов, не можам да гледам. Ама......Гаси те молам страшен е. Ама комедија е почекај да видиш :D
Сам че си го гледам сега

M

Mussolini

Гостин
кајгана, смених си името.. не сум повеќе Provenzano... са името ќе ми е Mussolini некое време.. :D

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Амори џишната

Прав хипстер вечерва излегува сам, без невести, и цела вечер пие сок...

Тешко е да си единствен трезен во сите пијани...

Ајт,
Џ

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Овие сериозно муабетот го правеа и на крај М. вика и ти ќе бидеш тука. Како бе сега немам толку средства големи трошоци, не ми вика тој се вложување а ние.....
Ау скријан газда :pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos:. Не да е фер од негова страна мислам ова запрепастен сум, и малку незгодно ми е, да не излези нешто како искористување и така изгледа. Ама сака човекот да ни врати за се за него шо беше, ама не да е несебичност не знам што е :icon_lol:.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Морам, едноставно морам да ја споделам сликава...

Каква порака, каква смисла има сликава...
Како, како успеваме да се изгубиме така низ животот?
Како е возможно луѓето да дозволуваат така лесно да ја изгубат способноста да сакаат длабоко, искрено и чисто? Како е возможно како што стареат наместо да се исполнуваат себеси и другите со уште повеќе љубов, тие тонат во површноста на меѓучовечките односи и дозволуваат секое пријателство, врска во животот да им биде исполнета онака, колку да се попуни време.
И после ќе остарат и ќе се чудат во што им прошол животот...
Е па џабе после трескање на главата.
Џабе...
Залудно е се, залуден е животот ако човек дозволи да го изгуби оној искрен сјај и жар во очите, залудно е ако дозволи да стане емоционално зомби.
Затоа сликата погоре е прекрасна и има прекрасна поента...
Треба секој ден да наоѓаме причина нешто да сакаме, не мора да е тоа човек, сонцето, времето, ветерот...
Секој ден треба повторно и повторно уште посилно да им покажеме на луѓето во нашиот живот колку ни значат.
И некој ќе рече дека е клише, ама најгрдо чувство е кога нешто за кое цел живот си мислел дека е клише ќе ти се удри од глава и нема да знаеш што те снашло.
Затоа стоп за ужасниот цинизам - да се исмее се што има трошка искреност и позитивна енергија...или не мора да престане, ама тие што се циници, нека си го чуваат во себе и нека не го трујат останатиот свет.
И така...
Многу ме инспирираше сликава вака посабајлечки, од сабајле како ја видов само мислам на муабетот...
Ви посакувам на сите да имате убав, среќен, позитивен ден исполнет со многу љубов и смеа, затоа што тоа е она што ни недостасува во ова сиво секојдневие. Потребни ни се повеќе бои. Ги заменивме црно-белите телевизори со телевизори во боја, ама затоа шареното секојдневие дозволивме да стане црно-бело. Па и животот, па и светот стана таков...

Член од
16 март 2010
Мислења
330
Поени од реакции
204
Драга.
Ни отиде лименката наша плаво-бела. И најкриво ми е што не можев вчера да идам да си се опростам од неа.
Шмрк...

.Sky.

Заменик министер без титула
Член од
15 февруари 2013
Мислења
6.857
Поени од реакции
7.241
Морав да ти го џапнам ова :icon_mrgr:

Кога чекаш на фб лепотата да ти пише :pipi:
tumblr_m2fnlwTEFx1r6aoq4o1_500.gif

Драга кајгана гледам и разгледувам сите ти се жалат добро де што толку жалење надвор има сонце :love: Дај те малце поживо :icon_mrgr: не бидете толку умрени ...

Еве некои мотивациони слики :icon_mrgr: 2b3d.png 23bd.png 344d.png 4bdc.png 4bd.png

И мојата девојка од моите соништа :love: види ја моја кајгана убава е нели :sneaky: Моја жеба девојка со кошула како на сликита :icon_mrgr: 34.png 45b.png

КвикСилвер

Модератор
Член од
28 март 2010
Мислења
4.547
Поени од реакции
5.856
Леле главава ми е партал од се. Не сум способен да размислувам како што треба. И ти над мене, фала што стави слики од лето. БАШ ТИ ФАЛА

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom