Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
12 август 2010
Мислења
2.890
Поени од реакции
906
Кајги, не очекуев волку ТАПА лето. Се осеќам ко пензионер, нема шо да работам у курац..

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Пак некој педер гомна пројаде, не е можно ова :icon_lol:, ама ќе го најдам кој е :icon_lol:.

К

Кики.

Гостин
Драга,
поминаа 10 години откако прв пат ја видов внука ми. Беше толку малечка и едвај ги отвараше очињата. Имаше розевка кожа, прекрасен бебешки мирис, мали прстиња(стварно беа многу мали:) ) и блага насмевка... Кога прв пат ја земав во раце се плашев дека ќе се скрши, ама ништо не и беше. После некое време почнавме на менуваме пелени, да ја успивам со пеење, па почна да оди, да зборува, научи сама да јаде и да си избира храна, стана прваче, имаше симпатија, а денес ми вика дека најмногу од се сака да патува и да добие одговори на нејзините милион прашања. :X3: Понекогаш страшно ме потсетува на мене, има толку „мои“ движења како никој досега и секогаш е умерена во се, што ми е посебно драго. Како за дете од 10 години има многу добар вкус, дури и за музика. Можеби најважно од се е што не е од оние разгалени деца, кои плачат или се занесуваат...
Многу брзо ми поминаа 10 години. Денес и е роденден и веќе 3 дена го средувам дворот за нејзината забава. Ми останаа уште 90 балони и после се ќе биде ок за да ужива со другарчињата.
Уживам во последните години (месеци) пред пубертет. :)
Така Драга, еве ти една за нејзиниот роденден.
Поздрав :)

Член од
19 март 2011
Мислења
12.881
Поени од реакции
14.319
Драга,
Шо се губиш вака...се уплашив да не ти биднало нешо :unsure:

Член од
16 јуни 2011
Мислења
684
Поени од реакции
1.193
Колку и да се труди една личност за да задржи едно пријателство кое за него претставува еден скапоцен дар, колку и да мисли дека има најдобри пријатели еден ден ќе ги изгуби.
Колку и да е упорен, колку и да се труди, сепак еден ден нема да може да издржи.
Бев тука секогаш за вас. Секогаш!
Деноноќно секогаш тука за да ви помогнам.
Не јадев, не спиев само за да останам со вас до последниот момент, до последниот здив, плашејќи се дека можеби следното утро нема да можам да го дочекам.
Мразев кога на минута ќе се одалечевте од мене, а јас се правев дека не ми е важно.
Лажев дека сум личност без чуства за да не ја видите преголемата тага во мене.
Насмевката ми беше лек за сè. Но, беше предоцна и залудно за да ве вратам.
Вие бевте тие за кого се смеев и не дозволував да ве разочарам.
Ви ветив дека нема да дозволам да ве изгубам, но само за секунда нашето пријателство згасна. Зошто дозволив? Зошто?
Ќе ги чувам нашите неколку мали тајни кои нема да ги издадам.
Ги прифаќам сите ваши зборови кои излегуваат од вас.
Прифаќам дека сум правела лице. А сте се запрашале зошто?
Сте се запрашале ли?
Не сакав да ве изгубам!
Ќе поминат и ноќи и денови во кои плачот ќе ме теши, а надежта ќе биди пријателка по која ќе копнеам да не ја изгубам. Насмевката ќе ја ставам сеуште да стои на моето лице за да не видат сите дека онаа девојка која беше храбра и горда за момент се нашла на подот. Меѓу овие четири ѕида го чекам утрото што побрзо да дојде надеваќи се дека ќе се сетите на мене и ќе се запрашате како се чуствувам. Ја дочекувам ноќта знаејќи дека веќе ништо не ви значам. Дали е така, дали?
Да можам времето да го вратам за минута, би ви ги вратила нашите заеднички спомени!
Ќе ве сакам засекогаш и кога и да сте тажни сетете се на мене дека сум тука секогаш за вас.
Ви простувам знаејќи дека пак ќе ме повредите, но залудно е. Залудно е!
Сепак, животот продолжува понатаму, ја дочитувам старата страница вртејќи и застанувајќи на нова.

Г

Грејвдигер

Гостин
ДК, како е? :)
Само што се прибрав дома и мислам дека веќе ќе ми пукне главата... Добро ми се јави другарче што се немаме видено многу време, па ќе избегам од четирите ѕидови. Инаку, многу добра ствар ми се случи денес, само штета на некој ќе мора да му го скратат тоа задоволно... малку глупо се осеќам ради тоа, но не е моја одлука. :)

И така... само колку да напишам нешто, да дадам знаци на живот. :icon_lol:

Член од
6 февруари 2005
Мислења
9.722
Поени од реакции
248
Кајги немаш поим колку сум глуББББ,

На базен сум ги завиткал гаќичките за капење во кусите панталони и сега ги вадам за да си ги облечам ама се мокри... Ко помочан во газот сум!!!! :tapp:

Kostic

Sadio smokve oko Tadz Mahala
Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611
Na kafe i ona da platela.... abe sediiii, sho ti mislam ja, ti kje mi plakjash... :sneaky::icon_lol:

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Макарони мајонез фета сирење и чаден врат, ама сабајле не сега.

Член од
5 ноември 2010
Мислења
4.841
Поени од реакции
3.873
Ах бе кајги,да ти ебам лоунерскиот живот,нема кој друштво ни за една цигара да ти напраи,тапа (n)

Член од
19 март 2011
Мислења
1.432
Поени од реакции
2.543
Значи не можам да се изначудам кој феномен сум...Синојка во спиење на ногата си истегнав мускул и денес имам страшни болки....Као прво едвај одам, местото ме боли многу , не можам ни да го допрам...Не знам што ми стана... (n)
Денес на работа добив многу комплименти за косата...Единствено жената што чисти ми даде негативна критика...И го ценам тоа, односно се сложувам со неа до некаде...Од мои 19 години идам кај иста фризерка да се шишам, бидејќи она најдобро ми ја познава мојата комплицирана коса...И зарем требаше ова да ми го направи...? Пола и више коса ми ја нема...Како на аватаров фризурава, само што ми е уште неколку см пократка...:(
Ај си се тешам дека брзо ми расте...
Ми се спие...
А баш ми се пишува на форумов...Кога имам слободно време на работа, отварам форум и си читкам, ама не се логирам да пишувам...Си ветив уште на почетокот дека социјални мрежи, форум и игри на работа нема да отварам...
И така... :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom