Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.

Darklady

Модераторка
Член од
29 октомври 2011
Мислења
5.661
Поени од реакции
35.295
Кајгич,,,

Лежам на сонце, (се печам како гуштер), заплискувањата на океанот се најубавата музика што постои, мирис на лето, премногу насмевки и безгрижни мисли,не мислам ни ништо Кајгич, едноставно уживам.
По некоја палма (тука и таму), белиот ситен песок и светло плавата вода се најубавиот контраст што сум го видела, еден куп шарени коктели, девојки и момци што едвај чекаат да падне ноќта за да танцуваат во ритамот на музиката покрај големиот оган крај океанот.
Ахххххх пусти соништа драга, туку да си се разбудам од сонот и да си се вратам во реалноста зошто ме чека еден куп работа:facepalm: Ех животе аргатски,,,

К

Кнез Мишкин

Гостин
Драга,

Човек не е создаден за да биде сам, но што да прави оној што не може да се вклопи во околинава. Колку брзо си иде времето и гледаш таму на средина на јули мислиш времето застана, сонцево пече демек ќе нема наредна прилика а ја се топам по автобуси и идам на пракса... :icon_lol:

bebush

Portable Heater
Член од
4 септември 2007
Мислења
4.468
Поени од реакции
5.166
Кајганче!
Добро бе, толку ли им се бедни животиве на луѓето па решиле со туѓи да се замараат и да ги уништат по секоја цена? Таквите сељаци/сељандури нека идат на бавча да покопаат нешто, да се осеќаат малку корисни затоа што со нивните постапки се навистина бедни.Особено ако се класифицираат како возрасни, можам слободно да кажам дека заостанале со развој на мозокот и се уште се распиздени деца, очајни за внимание.
Што се однесува до уништувањето, не, никогаш нема да ме уништат.Доволно сум видела и прошла во животот за да знам како да се справам со таквите змии и бештии.
Имам луѓе покрај мене кои што ме сакаат, на кои сум им го докажала моето присуство и интегритет, мојата лојалност.На нив останува дали ќе веруваат во тоа што јас сум им го пружила, или ќе веруваат на прљавите усти и зборови.Доколку не ми веруваат, јас ништо не губам затоа што имам чиста совест, а доколку ми веруваат, уште толку ќе се докажам пред нив.

Член од
25 јануари 2011
Мислења
2.263
Поени од реакции
5.082
Младоста си ја оставив во Скопјето месецов Кајгано, НЕ не можам поиќе, цел месец ќе сум заглавена овде а понекогаш во длабочините на ноќта кога сите џамови се затворени и климата дува и арчам електрична енергија можам да го чујам тивкиот глас на родното огниште како довикува "не се враќааај, не се враќаааај"... Уф како ми се спие!!!!

B

BrunoFresh

Гостин
Драга кајгана,
составив мала проза за моиве тешки и болни денови кои изминаа. Не е доволно со ова што ќе го искажам за да ја опишам мојата болката и треперливоста во сржта на моите коски, плачот на душата и изливањето на срцето, но доволно за да се исплачам и барем на момент да осетам смиреност.​
Секое утро ги отворам очите
со надеж дека ликот твој
ќе го видам барем уште еднаш
и ќе ми се насмевне
како оној пат кога во моето срце
со акварелот од твоите мали усни
ја наслика љубовта
Но со секои изминати денови и ноќи
надежта избледува
згаснува секоја светлина
во мракот на отчукувањето на стрелките
во татнежот на времето што измина
месеците што останаа зад нас
ме прогонуваат и уништуваат
ми го газат мирот на душата
ме оставаат да копнеам по тебе
и да ги барам тие магични изминати денови
А овој ден,
кога во мојата улица
се љубат сонцето и ветрот
кога нежниот мирис на цветовите
и љубовните игри на боите
се испреплетуваат и танцуваат во хаосот на новото
и повторното раѓање на денот
моето срце извира крв
очите ми се преполнуваат со солзи
а душата со тага
До кога вака?

Член од
1 декември 2011
Мислења
2.680
Поени од реакции
3.053
Оh NO!

САКАМ ДА СЕ ТУШИРАМ СО ЦРЕВО У ДВОР!
Зашо сум волку хиперактивна? xD
Ми се иде на базен!!1
Животот е дооооосадееен (со мелодија)
Ќе ти ја пеам сеа blue jeans.
Blue jeans, white shirt, youre so fresh to death and sick as cccancer.
but he headed out on sunday said hed come on monday
i ajsda of waiting anticipatin and pastin but he was
chasin, big girls, wide open the gate it was the last i heard!

kiss be out before you go, summer time sadness
i just wanted you to know baby you're the best ! :D
got that sssumertime sadness :D

Те лажам ма, досадно ми е, слушам музика нешо ау. Глеав 3 филма од сабајле. Од 5 сум будна. Може и затоа сум ваква...?! :о
ЕТЕ ! ТОА Е! Мора да спијам значи!
Мааа нее :))
Ме чека Џоли ај, морам да идам да ја глеам :***

Ne e fejk! Jas ja slikav, stvarno pisuvase vaka na neboto!! :D

Don't cry about it, don't cry about it

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Извадок од книга од која учам:

...меѓутоа, нивното дефинирање е обрамено со контроверзност. Притоа, некои автори ОДАТ ДОТАМУ, што сметаат дека во групата на трансакциски трошоци можат да се вбројат сите трошоци....

СКАНДАЛИ!!!

Ете колку ми е интересно...

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.708
Поени од реакции
13.390
Passed down to you..
Имам толку малку да ти кажам а толку многу зборови.
Преродбата продолжува. Молчам во себе, затоа што така сметам дека е најдобро. Бар за сеа.

So says Saladin.

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
Нема боља ствар од будење одсабајле а до тебе спие цура 11 години помлада најлепшата у генерација.
Тоа се тие моменти ко си викаш...лее ама сум фраер понекад.

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Нема боља ствар од будење одсабајле а до тебе спие цура 11 години помлада најлепшата у генерација.
Тоа се тие моменти ко си викаш...лее ама сум фраер понекад.
... Or she is very naive. It comes with the package of being younger :rolleyes:.

К

Кики.

Гостин
Драга,
знаеш колку е лошо кога не можеш да помогнеш некому? Баш е без врска чувството... :confused:
Денов - просечен, уште седам и уживам во ветрето на тераса и разговорите на внуките.
Денес, почнаа со прашања за тоа од каде доаѓаат бебињата, поради „чудниот“ начин на кој бебето на братучетка ми се појавило и одма почнало да јаде и да плаче. Срциња се. :X3:
И депресијата не е тоа што беше некогаш... барем за мене. Си наоѓа нови начини за да ме потсети дека се уште е присутна и ме „јаде“ полека, но сигурно.
Инаку, сакав да почнам да читам една книга, ама ќе ја оставам за утре, сакам да и посветам доволно внимание, а не да ја читам онака без врска.
Поздрав Драга, еве ти една: :)

П

Пепси_

Гостин
ти еам и креативност и хоби,и желби кога немаш луѓе со кои може да го оствариш тоа и пари.....а да.... и нај битното слобода.

L

Ligeia

Гостин
Драга бе...ја неа ја сакам а она мене веќе не.И цвеќенца и подарив а она не ги сака.Розови гербери.И петка и пишав на рачето оти беше умна.И после и реков да си ја избрише оти ме изнервира и ја оплеска.Петката си ја има избришано досега ама зборовите што и ги реков бе Драга...малечко е оно не знае така да си игра.:(

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
Драга Кајгана, одамна не сме дружеле овде на темава. Да си кажам на кратко тоа што има...
Колку повеќе седам на форумот, се повеќе доаѓам до заклучкок како зад сите тие никови да се кријат плашливи бебиња...:tapp: Не за друго, не може еден саглам да најдеш и да поправиш муабет. Ме мрзи да пишувам во пораки, па кога ќе побараш FaceBook или MSN одма почнуваат да се понашаат како да сакаш да ги убиеш или силуваш па не даваат. Ај јас немам, јас не користам, јас заради форумов избришав FaceBook.. Ае, продолжете си така. И без вас утре ќе изгрее сонце. :D
Уствари, јас не знам ништо во подрум сум бил, па сега веројатно треба да следи порака за Добра Ноќ, па ете ја. :D:sleep:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom