Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.
N

Nessa Alcarin

Гостин
К,
Колку ли е само проклето чуството да слушаш како ти свират градите.... И уште проклето е што нема кој да оди да ми купи апчиња од аптека.. :(
„ Орелски крилја как да си метнех
и в наши стâрни да си прелетнех!
На наши места ја да си идам,
да видам Струмица, Дојран да видам,
Да видам дали сâнце и тамо
матно угревјат, како и вамо. “
:place:
п.с драга: Само температура да не качам...

Член од
22 ноември 2011
Мислења
17
Поени од реакции
57
Драга кајгана ми се љубит! Не ми се учит! Ич! Аш од мозоков, ич не ми фаќа! Ц! Ми лета! И док дедово за сладолед поминува со таа чудна свирка, ме ежи, се чувствувам како во хорор филм, и мислам дека некој сака да дојде да ми убие! Иухх језиво. А како ги мавнала еден сладолед до душа овошен. И драга кајгана а бре у нашана земја сите станаа преку ноќ магистранти, ма то мастери, фрчат, како ајде кажи ми како? Ја мозоков сол го сторив сол! :eek:

L

Ligeia

Гостин
Драга ме частиш денес два трофеја а?Аааа фала ти...одма да вратиш ја шо те частев песна утрово.Додуша извини денес шо мораш да ме трпиш во сатиро-саркастично издание ама лош ден имав па не ми е дојдено до филозофии и поетична сериозност.Ќе ти чепкам по ЧДИ темите.:pipi:

Forrest Gump

низа1
Член од
12 ноември 2009
Мислења
7.038
Поени од реакции
29.618
Колку болат случајните солзи на една постара госпоѓа фатени на минување:place: Застанав и седнав до неа на клупата. Не сакаше да ми каже зошто. И се извинив и се дрзнав да и кажам да биде храбра. Ја гушнав силно, станав и отидов. Немав сила да се завртам назад. Некако како да се скрши нешто и во мене. Солзите не личат на ничие лице.

L

Ligeia

Гостин
Колку болат случајните солзи на една постара госпоѓа фатени на минување:place: Застанав и седнав до неа на клупата. Не сакаше да ми каже зошто. И се извинив и се дрзнав да и кажам да биде храбра. Ја гушнав силно, станав и отидов. Немав сила да се завртам назад. Некако како да се скрши нешто и во мене. Солзите не личат на ничие лице.
You are good man.

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.374
Поени од реакции
4.915
Си биле некој деца и пишеле вицови за фудбалот. Тогаш од некаде излегов јас и ги убив сите..
Абе ненормални се, на душа ќе ги носел Тери, Рамос ошол кај свети Петар, 18 години наполнили а плачат на училиште. Терор, плачење и фир енд лутинг ин Минхен. Додека од некое ќоше Платини го гледа сето тоа и цинично се смее, зад него неговиот адвокат и сметководител се договараат како да ги исперат парите од зделките на нивниот шеф, господинот Мишел Платини..
Бат ин ди енд, ај вуд хев дан да сејм тинг иф Јунајтед плејд ..

A

AnFem

Гостин
Ми го направи денот! Сега јас би те гушнала тебе.

Член од
17 август 2006
Мислења
1.531
Поени од реакции
123
Значи колку повеќе поштуем људи кои она што имаа да ти го кажа ти го кажуаа у лице за разлика од оние кои сакаат да ти кажат нешто ама толку многу го вртат одоколу што на крај ни самите незнаат што сакаат да кажат. И да, ќе речем по којзнае кој пат проблемите што ги ставаш под чергиче кога ќе излезат се многу поголеми.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.970
Поени од реакции
73.960
Не беше така одамна кога во финале на СП Италија ја тепаше Франција...
Како фан на Франција бев реметен од сите другари кои во ова финале навиваа за Италија. Пет минути по крајот на мечот, дремам дома ко мисир и се нервирам за изгубениот меч, надвор 100 степени иако беше скоро полноќ, па морав да седам со отворени врати. Кога слушам песна од надвор и гледам дека другариве доаѓаат да пукаат сеир :icon_mrgr:
Зошто ти го кажувам ова?
Пошто ја пееа песнава, само со милион утнати зборови :icon_mrgr:
Аџете коркоро ала трискоса банге ла роса банге ла роса :pos:
Close enough :icon_mrgr:
Тоа е моментот кога немаш појма од текстовите на странските песни па си лупаш свои зборови :свиркам:
Сепак никој неможе да го надмаши промашајот на еден што е најголем стап на светот за Англиски и кој место ole ole ole we are the champs пееше оле оле оле а хандуче а хандуче :pos::pos::pos:
Гледајќи го животов се каам што не сум живеел во Екс Ју o_O
Друже Тито ми ти се кунемо, ќе сум трчал штафети, ќе сум дупел Бугарки и Маџарици кои ќе ме гледале како да сум Бил Гејтс, ќе сум патувал по целиот свет за ич пари, ќе сум ширел братство и единство, Вардар ќе играл пред полни трибини во првенство со Ѕвезда,Партизан, Хајдук, Динамо, а не ко сега со Турново и Ренова:facepalm: итн...
Со тие пари со кои татко ми шетал низ цел свет сега неможам ни до Драчево да отидам ;)
Кретен глуп, сега дури сваќам зошто постариве комшии ми викаа дека тогаш поубаво се живеело ама не сум можел да сватам пошто сум го пропуштил тоа време. А јас ќе се топорам немало слобода нан говор, немало ова немало она. Еми од слобода на говор не се живее, туку од пари кретен еден :LOL:

Песнава страшно ми го крева адреналинот :icon_mrgr:
Се замислувам како цепам со некој скапан автбус по автопат, ја имам токнато до даска, главата ми е извадена низ прозор и им се кривам во фаца на сите што ги гледам по патот :свиркам:

Да знаеш што ќефови сум кога на некој ќе му текне да ја испееме комуњарскава верзија на химната на Комити :D
Не ја имавме пеено со години, и конечно пред некое време некој ја запеа, за да се напалам ко млад мајмун пред парење и сам да се издеравам како нетачен :icon_mrgr:

...Вардар але але але алееее, Вардар але але але алеееее ДА ЖИВЕЕ ВАРДАР И МАКЕДОНИЈА!...

Него што ми беше муабетот...
Мора да пораснам некако... Ептен имам црви во газов, распуштен сум како килибарна лисица да ти ебам... Немам осет кога правам глупости... Кај ќе ме примат да работам негде, со вакви будалаштини :facepalm:

П.с. се оправи времево и се изнаиграв баскет. Последниве 3-4 дена едно 12 саати имам играно...
Ко и секое лето си го напукнав прстот...
Ете ги сите мускули почнаа да ме болат, а тоа ми се допаѓа, време е да се симне зимскава наслага :icon_mrgr:
И денес цел ден сум одел со шорцевите облечени наопачки...
Али кое машко ќе ти примети таков детал :icon_mrgr: Затоа другаркиве од маало ми се скапаа од смеење :giggle:

П.п.с утре ги вадам железава <3

Член од
1 февруари 2012
Мислења
163
Поени од реакции
323
Драга, силнo светнал ден! Поубаво небо од она утрово одамна немам забележано :)
И да, зошто мислиш дека целиот свет се врти околу тебе? И зошто секој мој пост, по автоматизам го поврзуваш со себе? Убав сончев ден на сите кајгана форумџии :)

bebush

Portable Heater
Член од
4 септември 2007
Мислења
4.468
Поени од реакции
5.166
Кајганче!
Некако успевам сите работи кои ми се на ум да ги исполнам и завршам/довршам.
Периодов цветам, на секој можен начин:icon_lol:
Вчера бев до саем, си земав 3 книги, ама најверојатно ќе идам пак во петок да си ги докупам другите.Штета што ќе почнам да ги читам таму накај јуни месец, кога целава оваа каша од факултет ќе заврши, ама па, барем со мерак ќе ги читам.
Кога сме кај кашава Кајганче, смачено ми е од преводиве и од глупите домашни и безвезните предавања на кои седам само ради еден факинг плус(кој најверојатно нема да ми смени ништо во оцената ама ај).Сонцево си пука надвор, а мене на ум ми се само кафиња, дружења, прошетки и истражување на Скопјево:love:.
Ајде, ајде уште малку па конечно ќе се посветам целосно на тоа што задњиве денови ме копка ^_^

Член од
14 август 2010
Мислења
5.508
Поени од реакции
5.821
Кајги,
Многу мразам неодговорни луѓе.Вчера ми вика во 10 биди спремна на фитнес ќе одиме, и зела сега во 12 ми се јавува и ме прашува дали ќе одам:confused:мислам барем да јавеше или пишеше една порака дека ќе оди на факултет, а не ја од 9 алармот да го местам. И јас сум крива, како што одев до сега сама, што ќе ми е другите да ги чекам, кога мене ќе ми одговара тогаш ќе одам. :pipi:

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Драгаа,

Денес еден дечко со брада во боја на ноќта, искрено развлечена цигара и очи полни со корки јуреше низ ходникот по дома. Јуреше и задоволно делеше пцовки. Не виде никој, зашто беше 6 и пол сабајле и сите спиеја. Копчињата од фармерките ги откопчуваше едно по едно фуриозно маженствено, иако многумина го потсетуваа дека всушност патентот на фармерки е боље. А тоа го потсетуваше дека стварно треба фармерки со патент да си земе. А тој дечко бев јас :pipi: Прекрасно е кога утрото ќе ти започне со убава серка... :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom