Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Член од
24 декември 2013
Мислења
470
Поени од реакции
659
Za privaten dolg na dve kompanii se dozvoluva istite da maltretiraat so denovi lugje koi ne se povrzani so dolgot I koi gi podnesuvaat materjalnite steti za nekoj koj na nekogo mu dolzi. Si ima sud I institucii kade vo zakonski ramnki ke se dokazuva I isplatuva dolgot vrz baza na materjalni dokazi Kako sto sekoj od nas koj e prelazan Ili na koj nekoj mu dolzi dava tuzba I go goni dolznikot. Dali poedinecot blokira raskrsnici?
Me revoltira sto na gazdive na avtobusi im e dozvoleno so denovi da go blokiraat glavniot grad da ne funkcionirame, da kasnime na rabota, da stoime vo koloni, da gi odlozivame nashite obvrski za dolg koj ne e dokazan, koj mozebi e sporen, koj ne e povrzani so nas. Ama mu se moze na Lenin da onanishe I nikoj nisto ne mu moze.
 
Последно уредено:

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
9.271
Поени од реакции
22.537
Драга,

пола град блокиран, гужви по раскрсници,викања, пцуења, пичкарања, свирења.....а јас одам пешки. Priceless. На ниеден семафор не застанав иако пола град го поминав.
Вечерва ќе ce догледа последниот трети дел од последната единаеста сезона на Walking Dead. Да видиме како ќе завршат мачителот и маченикот со оваа песна.
 

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
43.271
Поени од реакции
78.918
Цели четири и пол години свирел од Европа до Мексико,а потоа се вратил дома со видливо здебелен и рапав глас од многу пеење и непроспиени ноќи.Една година поминал со трубачите во Дубровник,каде ја запознал својата сопруга Весна,која работела во болницата,се венчале 1974-та година,а подоцна ги добиле синовите Дино,Дамир и Давор.
Тука не станува збор за никакви трубачи во Дубровник, туку дека поминал една година како член на бендот Дубровачки трубадури (кои не се трубачи, туку се поп бенд наречен според легендарните градски свирачи од средновековието).
 
Последно уредено:

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
9.271
Поени од реакции
22.537
@puno дали слушањето музика е харам според исламот ?! Секако дека да.
dasdasdasdas.png

А дали слушањето метал е харам ?! Ова е харам за 50% од христијаните а камо ли пак за муслиманите.
Сега ќе те замолам тебе а и кауриве што се закачаат на форумов да го изгледаат и ислушаат спотов ( без разлика дали слушаат или не слушаат метал).
Спотов е необичен бидејќи како прво музички и визуелно е одличен, како второ бендот е од Индонезија (држава со 90% муслимани), како трето бендот е трио состравен само од девојки и четврто, најбитно и за мене најчудно до сега е што сите три женски се муслиманки и тоа забулени !!!

Да, добро читате. Три индонезиски були свират метал ( се приметува големо влијание од System of a Down во нивната музика).

Епа драг Пуно и останати негови соплеменци а секако и вие каури, овде ветувам пред сите дека кога Пуно или било кој друг член на форумов ќе ми постира три забулени од Косово, Македонија, Албанија, Црна Гора, Чемерија, Илирида, Дарданија, Швицарија, Кондово, Радуша, Свиларе, Ваксинце, Феризај, Приштин што свират метал , прв ќе бидам што ќе поверува дека сте почнале да се култивирате и да се еманципирате. Ќе прекинам со закачките и ќе почнам да ве сметам за делотворен народ на оваа држава.
Јас лично мислам дека е срам некои од некоја азиска припиздина да се интелектуално и културно издигнати на повисоко ниво од еден стар антички и пред се автохтон народ од Европа и Балканот.

Доколку има интерес можам да ти ја препорачам @Agda Beata да им биде тутор како докажан метал познавач од женскиот пол. Башака да не биде харам маж да ги подучува. Сигурен сум и дека веќе има некакво искуство со работа во невладини што работат на подигање на свеста на етничките и религиските групи.

До тогаш остани ми поздравен.

А сега одиме со музика :
 

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
43.271
Поени од реакции
78.918
Нема врска. Не е секоја музика харам.

Дури и металот не е харам ако е подготовка за џихад, или го слави Алах. Тоа се двата услова, на пример, музика или фудбал/спорт да не се харам.
 
Член од
19 март 2011
Мислења
12.770
Поени од реакции
14.046
Драа комуњарка си беше и си остана, али барем привлечна беше во минатато. Сега си ко мивкине позади МРТВ.

 
Член од
7 септември 2016
Мислења
19.604
Поени од реакции
34.798
Кајг,
многу ме нервира кога се селектира иста работа, на исто место, еднаш преставува врв, а друг пат дно, зависи нели од временските лични интереси, еве како неутрален посматрач во двата случаеви, ај визуелно да се потсетиме:


...ако има некој право да блокира еднаш заради идно вработување и гага парични износи , зошто не би имал некој друг право исто да блокира за неисплатена плата што значи животен опстанок на сопствено семејство?:toe:

CirPo4mWYAAk__X-600x400.jpg 193553protest-pred-sobranie-4.jpg

...блокирањето со оштетување и фарбање на раскрсници како општа имовина.

strumitsa-shatori.jpg

...поставување шатори не може да се спореди со обично прописно паркирани автобуси како блокада на раскрсница.

Privatni-avtobusi-blokada-na-Ilindenska-9-bg_resize.jpg

...ако опозицијата не го препозна тројанскиот коњ (кобила) на времето, па со подршка ја круниса како ,,мајка на градот", кое такво се криви шоферите кои не зеле плата според потпишаниот договор за исплата, а пак што Ленин е омразен, боде со името ли?:toe:

sarena-revolucija-catal-12.jpg images (96).jpeg

...овде кој ,,ононише,, :drk:? ај донт ноу, тел ми абаут тхат :toe:

lenin-blokada-mavrovka-300x169.jpg

...уништува нешто Ленин на раскрсница, ги корне ли семафорите или го фарба асфалтот или било кој од нив на блокада?:toe:
 
Последно уредено:
Член од
10 септември 2016
Мислења
8.953
Поени од реакции
17.712
Хрватски паб, летаат тури, се пцуе на 5 јазици, атмосфера над ниво и Нејмар не спушта со голов. Газдава тргна да си го крши пабот, ќе видиме второво што ќе покаже :icon_mrgr:

Чекавме победа, рече се ќе ви биде на гага :D
 

Kajgana Shop

На врв Bottom