Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
13.198
Поени од реакции
27.503
Naukata se menuva kako se menuva vremeto.
Pred 100 godini igracki za deca se pravele od azbest i olovo, cetkicki uranium se podliznuvale za boenje i lugeto mislele deka se bezbedni. Duri imas lekari od 50tite sto reklamiraat cigari i garantiraat deka se zdravi za lugeto. Da ne zaboravivte deka i Pluton bese stotici godini smetan za planeta pa se dozna deka ustvari ne e.
Mozebi ne 5g, mozebi nesto treto sho ni e u sekojdnevna upotreba ke go diskutiraat naucnici za 100 godini kako stetno sto treba da se izbegnuva :)
Ke go probame, ke vidime kako e i vremeto ke pokaze.

Histerii ne mozam da podnesam ni od anti ni od kultno sledenje na nauka koja e podlozna na promena sekoj den.
 

Near

Рандом лик од соседството
Член од
26 март 2009
Мислења
4.206
Поени од реакции
6.559
Oh well..

Почивај во мир дедо. Знам дека ти бев омилен од внуците(ова меѓу нас ќе остане), секако бевме најприврзани од првиот ден. Секогаш уживав во твоите приказни, иако се ми беше слушнато по 100-тина пати најмалце, ги знаев до најситен детаљ. Жал ми е што во последно време веќе не беше свој, староста и болеста го земаа најдоброто од тебе, меѓутоа уште имаше моменти кога знаеше да заблескаш. За influence-то и legacy-то што го остави зад себе, најдобро се виде овие 2 дена. Многу луѓе на погреб од сите генерации во ситуација со Корона криза, многу пораки и повици, тимот од мојот град по 18 години заигра во Прва лига, и тој натпревар започна со минута молк во твоја чест. Едино тоа ми е жал, што баш пред некоја недела кога се беше ОК планирав кога да те однесам на стадион да изгледаме бар една утакмица во живо, тоа и тоа што не го дочека Џоковиќ да земе уште 1 ГС и да биде осамен на врвот. Секогаш ќе се сеќавам само на позитивните работи, и покрај тоа што остави една огромна празнина во мене, денеска цел ден бев насмеан бидеќи ми текнуваа само веселите и убавите моменти што сме ги доживеале заедно. Никогаш нема да го заборавам последниот муабет, во неделата кога веќе беше влезен во некој транс и се насетуваше крајот

Ајде станувај дедо, Барса да гледаме како губи од Сосиедад
-Од кого?
Од Сосиедад
....
Твојот Реал тепаше синоќа, знаеш?
-3:1..Бензема(4:1 беше на крај, ама веројатно на 3:1 се успал)

Имам уште многу работи да ти кажам, ама ќе ги задржам за себе и ова би го оставил како некој reminder тука. Те поздравувам за крај со твојата омилена песна. Знам дека горе имаш веќе убаво место фатено во рајот, веќе ја пушиш втората кутија цигари и ни се смееш..

 

Nik20

Неверификуван член од немаштија
Член од
13 јули 2009
Мислења
5.313
Поени од реакции
6.167
„Гледам за Интер навивал, цел ѕид со тоа, а јас за Милан.“

Типкава мисли ние интерашите со женски се расправаме, да ни носат депресија у животот. Малце ни е што Диего Милито ни го сменија со Томазо Роки, Маикон со Џонатан, Камбиасо со Таидер и Станковиќ со Скелото.

Па и уште пишала, он не ми се пушташе, ја него.

Тоа е ваљда у периодот кога го продадоа Ковачиќ, од дома не ни се испаѓаше, сака интераш да и се пушта ....:icon_lol:
 

Natural-girl

Morphine
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.462
Поени од реакции
5.246
Се аднав на 3 групи женски домаќински муабети и нигде ме немаат примено. Знаат некако дека ги мрзам таквите групи, лол. Читав и фемина деновиве. Сфаќам зошто е толку исмеван форум. Значи колку е лудо какви совети си даваат една на друга. Се советуваат да се караат со свекрви, мажи итн. Една се пофалила дека свекрвата ѝ готви ручек и одма ѝ се сипале дека така не треба да праи, онака жустро повеќе членки. Луѓево изгледа не им е јасно дека секој си е свет сам за себе, онака појма немаме што се случува во нечив живот. Има милион детали. Дури и пријателствата ми немаат смисла некако, кога се придружени со давање совети. Мило ми е што го израснав детево досега самостојно и во пандемија пошто и онака советите што ги добив во врска со него беа све погрешни. Среќа што не се социјализирав многу за да добијам многу совети. Најсмешно е кога ми кажуваат тврдења за тоа како моето дете ќе се снајде во некоја ситуација. Колку и да знам, не би се правела паметна со такви претпоставки. Едно е да кажеш некој научен факт за децата и тоа да помогне, тоа е ок. Пример, ќе било мирно ако го оставам само со непознат или ако дремките му се упропастат. Добро, ако они го преземат целосно следните 24 часа за да се врати во нормала, ок.
 

@Fluffy_bunny

Зајко кокорајко
Член од
24 декември 2020
Мислења
1.629
Поени од реакции
2.071
Нема поголема среќа на светот, од тоа кога случајно ќе го сретнеш и запознаеш омилениот музички изведувач. Па уште кога на дело ќе покаже зошто всушност го обожаваш и слушаш со години. Денес ми даде мал милион причини за тоа.
 

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.603
Поени од реакции
15.403
Слика6868[1].jpg ...ne e toa sto mislis... imase moja prikazna za posledniot sekercija vo Skopje,mozebi i za posledniot mukendgija,no eve ti draga i za POSLEDNIOT ZMAJAR VO SKOPJE... sekoja vecer gi pusta svojte vrvni remek dela ZMAEVITE da letaat visoko-vosoko nad zvezdite. da toj e bas sekoja vecer vo parkot Avionce vo Novo Lisice... vecerva zemav eden prekrasen zmaj.Fala ti.
 

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
9.072
Поени од реакции
21.950
Драга,

Фемина форумот треба само да се користи како бекап на тебе кога ќе те снема пак во среде бурни периоди на политичко и спортско ниво како што беше пред некоја недела.


За другите работи ги имаме тетките тука.
 

smihajlo

Superposition, Relentless
Член од
11 август 2010
Мислења
3.665
Поени од реакции
4.387
ДК

Во врска со Авганистанциве, реално веста е само одвлекување внимание од реалните проблеми и ништо суштински битно.

Инаку конкретно мислам дека треба да се биде хуман во рамките на можностите. Ова во превод би значело примање бегалци процентуално од целосното население што би овозможило асимилација на долг рок.

Еве ние веќе имаме искуство со примање на огромна бројка на бегалци кои имаат различна религија, јазик и донекаде култура па резултатот е јасен.

Е сега тука како и било каде битен е размерот. Каква ќе беше ситуацијата ако пред 30 години примевме десет, дваесет или триесет илјади наместо триста илјади?

Така да ако бројката е под 10000 луѓе нема баш некоја причина за грижа.

Друг битен фактор е што они ќе му ја здувнат во западно европските земји пред да имаме шанса една ракија да испиеме со луѓето.

П.С Војната е хорор што имаме привилегија да биде нешто од минатото, а не наше секојдневие.

Ми се чини имаше некој цитат војната е полоша од пеколот бидејќи во пеколот не страдаат невини луѓе.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom