Драга Кајгана (виртуелен дневник)

IssaAk

Novak Djokovic the GOAT
Член од
11 јули 2021
Мислења
267
Поени од реакции
424
Ми еба матер пунава месечина. Сега ќе седам до 9 сабајле и ќе слушам српска андерграунд музика.
 
Член од
10 септември 2016
Мислења
8.794
Поени од реакции
17.159
Твојата чесност се исплатеше Ченто затоа што тебе уште те славиме а они парите и моќта не успееа да ја однесат на оној свет. Така успеа да ги победиш.

Вечна ти слава Ченто, социјалната класа и Македонците не забораваат какви идеали си имал и каков голем човек си бил.

FB_IMG_1627121421142.jpg





ПС: Иако ова не е тема за вакви работи, ја користам секогаш за спомен на големите Македонци кои многу често ги забораваме, чисто колку да ја видат повеќе луѓе и да се сетат, да знаат дека не сме она што не прикажуваат, дека сме имале луѓе кои не се предавале дури и кога животот им бил во прашање, дури и кога требало да бираат меѓу пари и моќ или смрт. Дека имало некогаш некои кои правеле големи жртви за нас а ние денес им враќаме како што им враќаме. Се надевам дека и автошовинистите и ситните души ќе ги разберат еден ден овие работи.
 
Последно уредено:

IssaAk

Novak Djokovic the GOAT
Член од
11 јули 2021
Мислења
267
Поени од реакции
424
Кога ќе размислам подобро, Ставро најфраер испадна од сите тука на форумов.

Браво за Ставро од Битола. Само напред момче МАКЕДОНСКО! Еве ти една песна од мене (ако читаш уште на форумов и демнеш од 100 различни акаунти хахах)


Да живее Ставро и музиката од Англија. Не знам зашо оваа песна ја постирав. Појма неам. Нема везе, нека рока само!

И да.. заборавив.. Методија Ченто бил пијаница! и да... само храната вреди во Македонија. Затоа можда си отиде Ставро. :(

И да... заборавив... Никој од претставниците на Република Северна Македонија нема да освои ниеден медал на олимпијадава. На екскурзија си се дечките лабаво у Токио. Куууур ги боли нив.
 
Последно уредено:
Член од
21 септември 2011
Мислења
638
Поени од реакции
1.741
Драга

Ги гледаш табличките од колите исто ко да си Швицарска...слушаш како се зборува по улица исто ко да си центар Приштина, па после се радуваш кога го гледаш и слушаш ова (Куд Илинден-Битола) на фестивал во западна Македонија (засега) чиј главен покровител е Таљат Џафери...

IMG_20210723_210614.jpg
 

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
43.068
Поени од реакции
78.286
Сто пути сум и рекол да пази што купуе и ете, купила пиле произведено у Врапчиште бе...
Кој пази у Врапчиште што се произведува и како се произведува? Кој уопште смее да проверува тоа?
Ако не, па да идеме у Шутка од пазарот да купуеме сувомеснати, гарант се попроверени од пиле произведено у факинг Врапчиште бе. Што ставаат Албанците у тоа, Господ знае.
 

Ingvar

MONAD
Член од
28 март 2020
Мислења
3.555
Поени од реакции
8.384
Комшивката на непуни 40 што остана без маж купила лаптоп и ми пишала да и инсталирам виндоус......ја чекам ова да ми го пише две три години :D
Ќе ти инсталирам срце и кабелска само ти кажи ми :love:
 
Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.365
Поени од реакции
68.030
Денски пост во темава не сум пишал сто години.
Си остварив сон од детството и сакам да си го одбележам датумот. Голем чекор за мене, небитен за човештвото. Конечно успеав да се качам со точак до крст, на мои 30+ години.
Јас, кралот на трките на кеј со замислените противници, односно останатите точкаџии кои од време на време ми го прифаќаат предизвикот да се тркаме (и никогаш не сум загубил!), конечно после години активно возење, успеав да се искачам до крст со мојот точак за „градска вожња“.
До средно Водно возам по 1-2 пати неделно, воглавно луѓето што возат нагоре се доста спремни и пред се' имаат далеку подобри точаци, па најчесто ме преминуваат како да сум чуњ. Со правењето на земјената патека, не им го давам тоа задоволство :D
Денес станав и реков, that's it! Врвот сум го искачил едно милион пати, од сите козји патеки, пошто сум дете од околината, но никогаш со точак. Најпрвин верност почна да ми откажува срцево и мртвата кондиција. Не знам што треба да направам за да ја подобрам, одам пешки, трчам, играм фудбал, возам точак, џабе. Изгледа нулата спортска активност во средно и преминот во навивачкииот свет, ненадоместливо си го зема данокот по мојата кондиција. Плус исхраната, канцер.
Поактивно со Водно почнав пред 6-7 години, ако се занемари периодот од детството. Претходно само за први мај се ждереше и пиеше на велико, а си правевме милион филмови како секој ден ќе сме носеле јогурти до крст и назад. Јогурти не носиме, ама секое патче го поминавме „уздуш-попреку“.
Со забрзување и успорување, со возење во прва, некако се искачив. Мускулите топ, малку имаше тресење на цело тело, ама добро благо ги решава тие проблеми. Затоа надолу се заборавив дека кочниците не ми се најсјајни. Стигнав дома за 20 минути, со две ситуации каде што бев блиску до умирачка. Во третата, змија ми помина пред точак во едно козјо патче. Ама веќе одамна не им се плашам, напротив уживам да ги гледам.
Кој сака нека честита <3
 

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.603
Поени од реакции
15.403
d.....sega sum mnogu sreken, a odamna samo jadovi vi tezat,
Denes prv pat...................PRV PAT so mene pozadi kartonski kutii dojdoa kerkata i vnukata.
eve ja prikaznata
Jas mnogu im pomagav ovie 7-8 meseci,sekojdnevno nosev polni kesi od market ama...
ednas gledav vnukov isprizil jajca i kobasici i si jade so dobra salata, i krsi -frla krenvisli na macorite. ( moj krenvisli od moj pari za koj sum stanuval vo mugri da odam na pazar)
Potoa eve edna-dve nedeli im nosev samo cuski,frenki,praski i lubenica.
Vcera mi vika kerkata,nemame nisto vo frizider samo piperki,daj donesi nesto.
A jas i velam dojdi utre kaj mene na pazar i potoa sama ke si kupis sto sakas.
I eve ja dojde okolu 9 casot i dadov nesto tekstil i narediv i gajba 50 klavcinja
Klavcinjata site gi prodala do 11-11,30 casot i uste nesto a toa e tocno 1500 denari.
Ete sega i velam jas odi kupi na decata se sto treba za denes a utre ako sakas pak dojdi.
Vednas potoa si zamina so vnukata, i mi veli i UTRE KE DOJDAM I UTRE VO 9 CASOT TUKA.
( jasno kako den site pari za nea,ne i zemam nisto,sto sum vlozil si e moja rabota,samo sakam da ja naucam da ja ceni rabotata i parite,treba i vnukot da go naucam na ova,koga veke tatkomu ne uspeav ama tesko ke mi odi so vnukot.)
Aj cao,,,,ti kazav deka sum sreken.NELI.
 
Член од
4 февруари 2012
Мислења
5.944
Поени од реакции
5.140
Драга Кајгана

Се пуштив на форумов и гледам сеуште не изреализирани шупаци во животот немаат храброст да ме квоутаат па ми реплицираат индиректно под постот.
Ќе одам да извозам со точакот не сум до толку глуп да се расправам со идиоти.
 

Византиецот

what you looking at, ass
Член од
14 март 2021
Мислења
2.572
Поени од реакции
5.980
Драга,

една колешка ми кажа дека во населбава кај што седиме имало Швимбад, и тоа еден од поголемите во Германија. Oh well, овај викенд морам да работам, ама погодете чиј пекторален мускул ќе биди на изложба нареден викенд таму? Има секоја Германка да се попали по македонската лепота. Бели шушкавни купаќи ќе носам, ко ќе се натопат се да се изѕира. Запомнете и никогаш не заборавајте, мажите се поголеми курви од жените. Само што се замислуам таму опкружен со Германки, во очите ми жари курвински сјај. Thots season is officially open. mwa ве боцкам со брадата.
 

Near

Рандом лик од соседството
Член од
26 март 2009
Мислења
4.206
Поени од реакции
6.561
К.

Си терам одмор у Грција со моите, јер сите другари/пријатели/колеги земаа у август како секој нормален свет, мене сеа ми остана дека на работа сме у фрки и наредно одмор тек после октомври ќе видам. Нвм, дај шта даш, малце пензионерски, ама сепак позитивно изненаден дека мислев 100 пати подосадно ќе ми биде. Пред некој ден успеав да ги натерам друштво да ми праат, на мој трошок, на една позната плажа тука на краците. И што ќе праат, дојдоа. Отидовме на плажа, ме одраа таму успат, наредно ќе си го прашам кога пак ќе идам по такви "популарни" места кај што ниту услуга, ниту хигиена, ниту пак цени се на нормално ниво.
И нема врска, седиме оптегнати на лежалките, околу нас полека-полека 5-6 фамилии раштркани низ цела плажа што збореа течно германски. На прв поглед, сите дотерани, Гучи маици, Дизел крпи, D&G купаќи, златни саати, ланци, прстења и се по ред. На втор поглед, цигани класични(у буквална смисла, не фигуративно како карактерна особина), црни беа луѓето, зборат германски, и чудно ми падна скоро сите имаа ланец со крст. Нвм, си седам така на плажа, лигавам 2 пива цел ебан ден дека ми беше прескапо, овие порачуваат Моети, Џејмисони, бело вино, Ред Були итн, да не му влегувам во есапот, али мислам дека минимум 2-3000 евра фрлија само на плажата тој ден. Јбг си викаш, успеале циганиве, еманципирани си се, бојата на кожата знае да лаже итн.
Фаст форвард 24 саати, седнати синоќа со моите и нивни пријатели во една пицерија, се зезаме нешто, и веднаш до пицеријата надвор имаше еден од оние боксирачи се или не знам како да ги кажам, она знаеш пушташ едно евро и стегаш бокс па колку ќе ти изброи, нешто што прв и последен пат у 7 одд на селски панаѓур во Неготино сум го пробал. И нвм, си седиме со моите, си мезиме и слушам од таму БАМ,БАМ,БАМ,БАМ. Се вртам, кога ќе видам браќава од претходниот ден од плажата издотерани, со жени, со деца, туто комплето си се редат и маваат на тие боксовите. Окау ќе си речеш, сакале да се измерат по 1 да видат кој е најјак, меѓутоа цели 25 минути додека станеме од пицеријата маваа боксови на тоа, жените седнати настрана ги гледаат, овие маваат, нема застој, спас му немаше на лепите. Џабе е се, колку и да немаш предрасуди(или пробуваш да немаш предрасуди), циго остаје циго на крај на денот..
 

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
15.514
Поени од реакции
34.564
Драга,

И јас како Коњаникот се тркам со замислени противници на кеј и утрово ме здува еден типац со 10 пати поскап велосипед од мојот + плус баш роуд со тенки гуми (барем се тешам дека е до опремата, дури си седам со воспаление на квадрицепсите :D ).
 

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.603
Поени од реакции
15.403
D,,,,sega koga bi objavil vo nova tema deka sum otkril naogaliste na zlato vo edna mala rekicka,sto s eveli crpni vadi i odisi,,,dali ke ima 1-2 javuvanja, a isto toa da go objavi dgon tristavolta ili rikverc Milan Ili onoj Mariovecot,ke pukne kajgana,ne ke izdrzi od repliciranje i drugo,e zosto e toa taka de.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom