Драга Кајгана (виртуелен дневник)

D

dobramuzika

Гостин
draga, ispadnav da vozam, svrtev nekako 25km, me otepa veterot, mrazam da vozam koga duva, no, kako i da e, si doagjam doma, se tushiram i koga op, racete mi se tresat, edvaj dve lazhici staviv vo gjezveto, koga otvoram vo frizhider, latina eklerchinja, lapnav dve i sega se e kako shto treba, nitu race mi se tresat, nitu nishto, tuku, ajde da baram muziche za vo sklad so kafeto shto kje go pijam.
 
Последно уредено:

Trent Alexander Arnold

Stamford Bridge, Fulham Road, London, UK, SW6 1HS
Член од
30 јули 2020
Мислења
914
Поени од реакции
4.144
Шо убав ден беше ова. И брао за мене шо не облеков нешто дебело, туку искочив со дуксерче тенко.. ветерче пирка и те лади, милина.

:motorce:
 
Член од
7 септември 2016
Мислења
19.404
Поени од реакции
34.398
Кајг,
дај бе нека ја отворат јужната граница,


човек и да изгуби меморија кога ќе ја слушне ова песна, веднаш ќе се сети дека некогаш имаше Меморија и еден Скопски саем со Метрополис Арена за вакви концерти, ќе се сети на Егејско море и на тие што НЕМА да ги попишат оти веќе не се Македонци од Егејска Македонија, Евгенија веќе не е твоја!
 

Partizanen banditen

Психијатриски случај
Член од
24 август 2016
Мислења
5.453
Поени од реакции
15.990
Драга

Гледам љупчо пак фрла бугарштини. А кога го видов тоа се сетив кога со еден мој професор биле цимери и овој му предложил да чита некаква пробугарофилска литература. Вели за малку ке го фрлев од тераса како ме потресе со тоа.
 
Член од
21 септември 2011
Мислења
638
Поени од реакции
1.741
Драга

Иако до официјален почеток на пролетта има уште 20-на денови ја прогласувам сезоната на пролетни алергии, течење на нос, солзење и печење на очи ...за ОТВОРЕНА!!!
 
Член од
15 март 2010
Мислења
5.862
Поени од реакции
6.369
Д К , уште колку месеци ќе ја трпам севиџ лав на антена5 ? Преку тасета.. најодвратна и најгеј песна од биг бенгот досега, убедливо. Веднаш по неа следува јерусалема шо се вртеше до скоро но фала богу не ја вртат веќе... ебаве корона геј хитовите ебаве...
 
Член од
1 април 2020
Мислења
142
Поени од реакции
836
Драга Кеј,

Every once in a while ќе се случи нешто што ќе ми направи некаков џамп старт во целиот мој процес на израснување. Ќе ме преврти гз преку глава, дури и кога сама сум во таа положба, само во некој друг агол.
Па ќе се поклоопи.

Не очекувам повеќе да биде правилно, туку решена сум јас да си ги избрусам парчињата на сложувалката. Почнувајќи од ова, сложувајќи го со се' пред тоа.

И, можеби, имам некој кој ми ги отавара очите. Барем за некои работи до сега, работи кои ми требаше некој да ми ги каже, чисто за да знам дека некој навистина, навистина разбира.
Плус, да ме натера да си поверувам. Да не сум толку плашлива кога немам зошто.
Тука стискам палци да не ја направиме врската токсична. Повеќе за мене.

Од хајлајтс последните денови, морам да го спомнам шоферот кој ми застана 30тина метра пред стоп станција кога виде дека истоштено почнав да се спремам за спринт после неколку секунди двоумење. Прв пат ми се случи, и сум благодарна за гестот.
Иако на крај рзултатот не се смени.
А од денес, кога ќе го тргнеме студот на страна, и сите технички грешки, беше екстра ден. Плус, градов ноќно време ми е се поголема љубов.
 

smihajlo

Superposition, Relentless
Член од
11 август 2010
Мислења
3.665
Поени од реакции
4.387
ДК

„Посочете ми еднаш во историјата на човештвото кога некоја група која се борела забрана на книги и цензура на говор биле добрите момци.“
Автоматски споено мислење:
 

Kajgana Shop

На врв Bottom