Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Член од
21 март 2014
Мислења
509
Поени од реакции
366
Драга,

Последниве 3-4 недели се осеќам како да пишувам реквием на смртна постела, страшно се уфилмавме во една старт ап идеја, факс/здрав живот и хормони 404, но на диск веројатно го имам најдобриот autosuggestion алгоритам во МК, да не зборувам за поголемите работи...

Ако ова падне драга, одам да мијам чинии во Мек, бал сум го системот умртвувачки ќопав и сите што се дел од него.

Ќе спомнував уште нешто што ми е на јазик околу бизарни околности во МК ама не сум скриен, па ќе мора да го преќутам...
 

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.637
Поени од реакции
27.838
Ми се истенчиле нервите дo крaј,се вoздржувaм целo време дa пишaм некoму нештo нaвредливo кaкo штo зaслужувa,a и кoгa немa дa се вoздржaм и ке нaпрaвaм тaквo нештo чуствувaм грижa нa сoвест пoрaди тoa.Некoи измешaни чувствa нa бес тaгa,кaење ме убивaaт.Ке aпстинирaм некoе време oд фoрумoв,oстaнете пoздрaвени сите дo еден,и квaрни и неквaрни
 
Член од
14 март 2013
Мислења
2.875
Поени од реакции
8.678
Последен концерт што го свиревме, tribute на Тоше, во Копер Словенија, 13.02.2020...после тоа заминавме на заслужен одмор пола месец, и таман Март половината требаше со нови сили да почнеме..и курац..
Е вака се осеќам
PSX_20201221_221002.jpg
 
Член од
23 август 2010
Мислења
38.036
Поени од реакции
106.833
ДК
Може да се вадат парите од банкомат или на шалтер во банка. Секако за овие 6000 зборувам за државната помош. Сантели остај го ова чисто да знаат луѓето дека има и други опции и да не вадат панично картички и да се тресат дека ќе им пропаднат парите. Втор битен момент е дека отварањето сметки на тие што немаат и ажурирањето податоци на тие што им се истечени трае до 25.12.2020, т.е. до петок, а парите може да ги трошат и понатака. Ова го пишувам чисто за да си знаат тие што ги опфаќаат мерките да не паничат и да не се бунат иако копилињата од Влада дадоа сосема други инструкции само колку да го залажат народот да пазарат демек само македонски производи.

Највеќе дојдов за тоа да напишам пост, немаат грам памет жими се, среде пандемија најдоа да праат пак гужви по банкиве, без никаква потреба. Добро што е толку тешко во договор со банките да испорачаат посебни картички за сите граѓани што ги опфаќаат мерките на нивните домашни адреси? Секако потпис на лице место на поштарот/доставувачот, една копија за него една за корисникот, просто ко грав. Ама неееее, сепак полесно е да направиш хаос по банките, да формираш кластери, да го исполажеш народот за начинот на користење и зашто? Се за мочани 6000 денари. Не дека ги потценувам парите, за некого 6000 денари се како 1000 евра, ама сепак...

И да му ебам се најмило на копилето што измислило врзување на вратоврски наместо да се става и вади вратоврската едноставно со еден потег. СЕ ДА МУ ЕБАМ, ќе се мачам јас со една машна цела вечер да и ебам све и на неа.
 
Последно уредено од модератор:

Nino Manchester

Oŋce α RED, αlwαys α RED
Член од
4 јуни 2009
Мислења
14.530
Поени од реакции
17.887
Docek za nova godina Dojran 3000 od den, Sapka 5000.Koronava osven na disnive patisa ocigledno gi unistuva i mozocnite kletki.Da dadam tolku pari za sto da sedam vo soba? pa ne sum do tolku budala. Neka im e ke si gledam Sam doma:D, i za tie pari ke se napravam mig 21

Sent from my SM-A505FN using Tapatalk
 
H

Hyperion VI

Гостин
Некои луѓе,едноставно од никогаш не сум можел да ги разберам.
Не глумам филантроп,секако,
тоа е првата поента;

другата поента е :
"Криво ми е за моите средношколски другари и блиски особи. т.е.сите што влегоа во сектор "Образование".
Изгубив премногу драги особи."
Како да ги роботизирале,груевизирале,комунизирале,**нешто? не знам да ја дадам правата дефиниција(никогаш не се враќаат,(вечна Бамја,памјат whatever)
Лажење на самите себе,за
fckng "просечна плата"
Идете убијте се ,веќе сте мртви за мене,секако :)
Почни од дрес код,па натаму.
Внимавај на говор.
Внимавај на ФБ статуси.
Умрете сите :) :) Лицемери
Еби му мајката.
Јас работам во сектор култура и секако земам повисока плата од нив.
Ова го истакнав дека не пишувам од завист.
Едноставно изгубив премногу блиски луѓе (исто ко на боиште)што влегоа во образовниот сектор.
Ми недостигаат старите спонтани профили на личности.
R.I.P.
 

Луси

extreme
Член од
17 септември 2008
Мислења
6.679
Поени од реакции
19.592
ДК,

Дај бе нека ми удри клоца некој... пукнаФ.
Бај д веј, обожавам орто и брест ридакшн, тие шо сакате биг бубс не сте свесни што ви прават на цицњата.. хирургот од пластика боже луѓе рака везе, каква нипл и соши на тетката, тој дома што ќе му отиде од уста да не му се вади.
Не можам да поверувам дека ќе го кажам ова, новово работно место ми е иквал на секс. :cenzura::love:
 

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.603
Поени од реакции
15.403
Dr... mora sekoe baranje na ramkovnite da im se ispolni,si go znaeme naviknavme ne e novost.
Kerkami .samohran roditel so dve deca od denes e prefrlena na novo rabotno mesto (med.sestra)
kade e platata dosta pomala bideiki e samo prva smena, nema kako do sega dezurstva i smenski.
Na nejzino mesto e doneseno mlado mome 2 braduceda na Puno. Bar ke odi na rabota za plata???
 
Член од
10 септември 2016
Мислења
8.794
Поени од реакции
17.162
112 години од рагањето на Рацин, апостолот на македонската работничка класа, неговите напишани зборови за жал до ден денес се наша реалност.

Вечна слава голем човеку, сите до еден да изумреме идејата ќе живее во новите генераци, како што живее во нас, ќе се победи и тој живот кучешки и тие маки аргатски. Те чува од заборав твојата велешка и македонска младина.
 
Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.909
Поени од реакции
41.872
Од луѓе оние кои имаат пари, а не знаат како да живеат. Луѓе без желби, сонови, некаква цел која мора да ја исполнат, мртвила.
 
Член од
3 мај 2019
Мислења
17.523
Поени од реакции
9.412
ФК...
Од нигде никаде, прв пат му го гледаш профилот за толку години, анонимус, безгласна буква на форумот, па кога ќе ти улета клизечи за да ти стави дислајк оти гледа други ставиле, да не биде он покус за една глупост....:facepalm:

Сакам да им пратам една новогодишна честитка на сите дислајкачи и да им посакам година во која цело време палецот ке им стои надоле, абе да неможат никако да го мрднат горе....казна од дедо мраз за лоши и злобни луѓе...:свиркам:
 

Kajgana Shop

На врв Bottom