Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Член од
12 април 2020
Мислења
468
Поени од реакции
866
Ja читам темата за избори во САД. Не дека нешто посебно ми значат избори и демократија, по лично убедување сум за монархија. Туку се глеа има доста гастербатери на темата и некако симпатичен ми е тој гастербајтерски муабет од америка.
Па и заблудите за европа кои ги имаат баш знаат да ме насмеат.
 

AceCaleb

Деспот на Адот
Член од
31 декември 2007
Мислења
5.814
Поени од реакции
10.951
Пред 6-7 години се гледав со една девојка со која делуваше дека сме скроз заљубени и што ти знам, али како и што идат тие ствари кога девојче ќе ти рече дека е заљубено уствари не знае кај тера она, па со нејзе и ти по пат ќе наседнеш и аутоматски ќе наебеш, навидум асимптоматски али уствари врло симптоматски, во тоа дадено време.
Мислам дека сега е и мама и сопруга и многу ми е драго, зашто многу се секираше она за тие работи уште тогаш, а оваа песна ме потсеќа на нејзе и на убави времиња, мислам и омилен мк бенд дека и беа овие што ќе ги постирам, а и пишав тогаш и едно хаику за роденден заедно со поклонот што и го дадов. Хаикуто сеуште го памтам (мислам) и сега за сега веројатно го остварува :D

Сакам да имаш
само страст за младост и
љубов за старост.


 
Член од
9 септември 2020
Мислења
38
Поени од реакции
43
draga kajgana sto zivot ke beshe so boranija da nemash za kogo da umresh od ljubov. od edna strana mi e milo za drugite sto imale takvi nekoj ljubovni slucki ubavi momenti strasti i sl. od druga strana pa jas sum nemala.
 

Harald

King of Norway
Член од
12 јули 2009
Мислења
3.109
Поени од реакции
8.895
kajgi bace, pazi go voa :D

ide sabota, vikam dosta e zdravi hrani teretani a u,
ajmo stokholm, balkanski restorani/skara a u,
da normalizirame holesterol.

imam gledano po fb grupi, koga doagja kamion so proizvodi od balkanot
(najcesto sezonski ovosje i zelencuk) ima post vo grupata, pa koj saka da si kupi.

bas se pogodi vo restoranot kaj so jadevme, stigna kamionot bas koga zavrsivme.
standard se blokira cela ulica, ekipata spremna za istovar.

122027922_1214833898872432_7269014334967580036_n.jpg

dali na balkan ili skandinavija, bez zimnica ne smee.

ajde nekako ispadnavme od guzvata tamu, i odime nakaj trgovski.
odam da kupam kafe kapsuli vo nespresso

121822261_407218467341428_8497706958183196045_n.jpg

mozda go ima ova na povekje mesta, ama jas prvpat go gledam deka ovaa godina retko se izleguva po sopinzi i slicno.
ja stavas kesata so site produkti vo masinata, i naednas skenira se, samo titkas karticka i cao prijatno.

ako uopsto trebase da se pise na temata, e do tolku e tehnoloska razlika od balkan i skandinavija
 

Hurin

Pokerface bastard
Член од
3 јуни 2009
Мислења
8.537
Поени од реакции
14.670
Пуштам денеска тв и последно време стои на спорт клуб и во зависност кај е фудбалот тој спорт клуб канал го пуштам.
денеска решив да прошарам по каналиге и налетав едно по друго на концерт на Тоше кај што беше млад и избричен :D и пензионирањето на Кастратовиќ.

времиња кога не се секирав за секојдневието.

Иначе песнава ми е на плејлиста летово, појма неам што е тематиката ама ме потсеќа на тој период кога Тоше беше детиште и Кастратовиќ беше најпозната женска во мкд.

 

Staufer

Вардар - Егеј - Пирин: Македонија!
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.181
Поени од реакции
21.305
Ова со коронава станува интересно и зема замав во Германија. Бројките растат колку и паниката во политиката ден по ден нови мерки иако засега повеќе е во однос на намалување контакти и носење маски и на јавни места. Овде во покраинава од утре построги мерки семафорите на црвено, ок. Медиумска тема моментално. Не дека се плашам ама сепак опасноста на вирусот за мене е реална и не сакам некој да замине со мој придонес. Арно ама вчера изненадувачки се најдов на корона забава.

Поканет на роденденска вечера во мал круг, во Балкански ресторан, Срби мислам се. Арно ама не бевме само ние што славеа. Имаше екипа 20 жени покрај нас све мирно ок онака па и музиче спремно ок си викам нека свират. Синтисајзер пејачка и некое име ц-категорија имал настап на Никад није Касно. Ок. Кога одеднаш влага еден маж цела маса жените до нас полудеа музиката почнува „Среќан ти родендан сунце мое“ ау кога кренаа да пеат дечково не знаеше што се дешава па потоа „Неможе нам нико ништа„ и даље. Суреална ситуација ама јебига касно беше за одење. Ама и онака убо си беше пола година без жива музика поседовме уште некое време и онака касно беше ако фати фати јебига. Па и убо свиреше мајсторот добро си пееја не знам дали вистина или после толку месеци прохибиција така ми се чинеше.

Па имаше една екипа прособрани све то мажи ваљда на работа низ Германијава тамам викендот да си го поминат како џекпот им дојде певачката па за брзо таму се пресели. Си заминавме после некое време тие си продолжија па сега недела да чекаме дали кај некого ќе се јави нешто, за сега е ок. :D
 
Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.433
Поени од реакции
68.568
Кога ја гледам една реклама кога оди насловната шпица од ЛШ, малку ми се приплакува на времето во кое едвај чекав да дојде вторник/среда. Седнат на едно мало столче пред ТВ, чаша за пиво Карлсберг, полна со вода и пакетче гумени бонбони. Тежок пациент. Во 10 и кусур, фајронт, не ми дозволуваа да ја гледам втората утакмица што одеше реприза. Не знам зошто ама имам впечаток дека тогаш се играше подобар фудбал, како поминува времето така само некои преплатени фудбалери манекенчиња играат. Со стареењето на Роналдо и Меси, се изгуби и последната убавина на фудбалот од минатата деценија.
Во утакмицата што одеше во репризата и од која го криеа резултатот, многу често играше и Депортиво. Денес Депортиво дебитираше во трета лига - Сегунда Б. Гледавме со татко ми на стрим, Депор тепаше во 97 минута, се израдувавме и двајцата. Ја читав темата на кајгана, какви монолози сум водел. Кога ги читам постовите до 2010 или 2011, срам ме јаде. Неписменост левел svatam, neznam, pisuvam latinica :D Мило ми е што веројатно форумов одиграл некаква улога во подобрување на мојата писменост. Не било напразно пишувањето по темиве, ми се нашло во животот, сум запознал многу луѓе, од кои со некои се' уште контактираме.

Надвор од ова, од одењата во Нови Сад, некако највеќе во меморијата ми останала приказната за Јован Јовановиќ Змај. Мислам дека и порано сум го зборувал. Човекот кој бил основоположник на детското списание Змај, писател на поезија за деца, творец на некои детски песнички кои и ние сме ги пееле во некаква верзија, веројатно не би бил великан да не му се случела таква семејна катастрофа. Четири деца му умираат за кратко време, од тага му умира сопругата, по две години и петтото дете. Посвојува уште две деца и нив ги надживува. Неговиот случај е доказ дека човекот најубаво твори кога "овците не му се на број". Интересна е и средбата меѓу Тесла и Змај. На своето единствено патешествие во Југославија, Змај го почестил Тесла со песна која го трогнала и во иднина го натерала да му ги преведе дел од неговите творби. Небитни факти, си ги пишувам за да ги памтам кога некогаш ќе ги читам постовиве :D
 
Член од
3 мај 2019
Мислења
17.704
Поени од реакции
9.541
DK

Pola grad e bez voda..I toa bas vo onie najzarazenite naselbi :vozbud:nema da dojde voda duri do utre:toe:

NOSETE MASKI...utre ke smrdime site:свиркам:
 

Kajgana Shop

На врв Bottom