Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Член од
26 јуни 2013
Мислења
3.597
Поени од реакции
14.641
Драга Кајгана

Искреноста е мојот сојузник.Само сакам да кажам дека и јас сакам да бидам познат како Gp,да снимам песни,смешни видеа,да имам многу женски околу мене,и да имам многу субскрајбери и следбеници.Но како што вели Џипи за тоа ќе ви треба многу време,ама ќе работам,ќе се трудам,и се надевам ќе вроди во плод.

 
Член од
6 април 2010
Мислења
1.578
Поени од реакции
10.588
Најреални муабети се прават со човек со празен џеб и полупразен стомак. Која само животна филозофија излегува од таквите луѓе и просто согледување на реалноста, изострени сетила и чисто објективно профилирање на фактичката реалност во најсуровата форма која што не опкружува. Не знам дали тоа е исклучиво наша национална одлика, но штом некој го подобри сопствениот материјален и општествен статус, народски кажано излезе од калта, настанува таква амнезија за сопственото минато јас, она ,,кад сам био нико'' инстантно се закопува, се праи рокада на ставови дијаметрално спротивни на оние предходните, оние компонирани од звуците на празниот стомак и суровата реалност.
 

TrendS

Work Smart, Not Hard
Член од
14 декември 2018
Мислења
4.405
Поени од реакции
29.797
Мојот јубилејен 1000-ти пост решив да го постирам во оваа тема.
Пред се можам да кажам дека многу убаво време имам поминато на форумов.....сигурен сум дека и во иднина ќе поминувам. Дружбата и забавата придружена со многу добри луѓе односно членови е навистина прекрасна :)
Имајте пријатна вечер другари.......Живели!
 
C

CoolIris

Гостин
Драга,

Обожавам да слушам озбилна музика во моментите кога сакам да продрам до длабочините на моето битие и себично го посакувам мирот само за себе. Легнувам во кревет, целосно опуштена, затворам очи и ја впивам музиката која на некој чуден начин ме исполнува, а на уште почуден начин ме воздигнува до висините на најпрекрасните емоции. Вистински мелем за душа. Неверојатно е колку ме опушта.

Во прилог,
Едно од најубавите и најемотивните музички парчиња, некогаш создадени од човекот.
 
Член од
26 јуни 2013
Мислења
3.597
Поени од реакции
14.641
Се надевам дека не му текнало ни на еден македонски меме иноватор да дојде до ова сјајна меме идеја ако му текнало ондак сум турска серија репризно у 02 по полноќ на сител:place:

јхгјхгјхг.png
 
Член од
3 март 2020
Мислења
2.408
Поени од реакции
5.049
Се изнасмеав на Србите, си имаат „наши“ броеви, не им требале арапските:


Ама и кај нас да прашуваат по улица така, на пример: Заев реши да се учат арапски броеви од прво одделение заради бегалците од Сирија, исти реакции ќе видиме :D
 

bokser_mk

Баксуз
Член од
29 јануари 2012
Мислења
1.359
Поени од реакции
1.785
drag odamna ne sum ti pisal
od pocetok na godinava znaev deka ke bide najkrsh godina sum imal i beter godini ali ovaa krsh...
godinava prekinav 4i pol godisna vrska ziveam pod kirija i nekako monoton mi e zivotot...
edina dobra stvar mi e sto valda ne zakaciv korona toa ke bese vrv
edvaj cekam da zavrsi godinava.
od.dobri stvari valda e deka mi dadoa resenie za stalno vo ok firma stabilna ali ne gleav nekoja satisfakcija i toa osekam nekoja si sloboda sto ne.sum vo vrska ne osekam pritisok pravam so sakam.i malku sum.posreken nemam.barem pritisok za 2021 mora da bide bolje od ovaa iam zacrtani nekoi celi se nadevam.ke gi ostvaram
bidi mi pozdraven
 

Partizanen banditen

Психијатриски случај
Член од
24 август 2016
Мислења
5.453
Поени од реакции
15.992
Драга

Дечкото што го открија пред неколку дена дека личи на српскиот диктатор собрал 10 000 пратители. Мене да ме откријат дека личам на некој екстра политичар, пејач, спортист, актер (па и порно) не би собрал ни 10 пратители за 10 дена. Што би рекла една југословенска пејачка, хеј животе, варалице.
 
Член од
10 септември 2016
Мислења
8.794
Поени од реакции
17.162
После една година дома, после 10 саати пиво и во 72 часа спиење само неколку саати се чуствувам како тенк да ме прегазил а и фацата не ми е нешто поарно, тенк би избегал кога ќе ме видат.

Ае за некој ден почнуваме со истражи ја Македонија.
 
Член од
22 јули 2011
Мислења
1.010
Поени од реакции
1.129
Драга кајгана,
никој нема напишано ништо за лото премијата од 31.165.143,00 денари која е извлечена во Саботата.

Ајде честитки од мене до добитникот ако е реална таа ситуација и ако навистина постои добитникот, секако ако не е местенка, и парите да си ги делат после тие кои местат. ( вработени во комунално претпријатие за паркинг вчера на еден лик што се паркирал на обележано место не му ставија блокатор, го пуштија да си замине без казна, а за возврат ликот со странски таблици им даде евриќи кои потоа двајцата вработени си ги поделија меѓусебе, true story).

Јавно треба објавување на добитниците, како во САД каде на самите тикети и грепки си пишува дека во случај на добивка на премиите добитниците се согласни да им се објават податоци и фотографии, во спротивно нема исплата на добивките.
Ама далеку сме ние од САД.

Јас лично само еднаш годинава уплатив на продажно место лото, а на страницата на лотарија само си регистрирав кориснички профил ама не уплатив пари за онлајн играње, а од лотарија ме честеа со 40 денари ваучер за уплата и го искористив ваучерот во Саботата, ама само 1 број погодив, и имав уште 4 стативи, пример ако е извлечен број 8 јас имав број 9 одиграно итн.....
 

Darklady

Модераторка
Член од
29 октомври 2011
Мислења
5.531
Поени од реакции
34.795
Kajganke :love:

ZZ go povikal javnoto obvinitelstvo da pokrene postapka zaradi skandiranje na Komiti, eve da pokazeme deka ni funkcionira pravnava drzava de. I odma sarenive, banjati severdzani svrsuvaat vo gaki " kako treba da gradime sozivot, kako Komiti se necivilizirani" i sl.

A kaj bese ZZ i banjatava gragjanstina da go povika javnoto obvinitelstvo da pokrene postapka za neistaknuvanje na drzavno zname za drzaven praznik? Ili zosto vo zapadna "nasa zemja" nema niti edno makedonsko zname, na niti edna institucija? Ili zosto redovno sozivotot go povikuvame samo ednostrano?

Banjata gragjanstino, vo duhot na sozivotot za da im pokazete kolku gi sakate i kolku vi znacat, kolektivno da si posvoite po eden ramkoven, onaka cisto da vi se seta po doma.

Neli se vo duhot na sozivot de :oeoeoe:
 
Член од
7 септември 2016
Мислења
19.404
Поени од реакции
34.398
Кајг,
седам и размислувам, зошто токму сега е толку актуелен македонскиот револуционер и народен херој, Гоце Делчев? :toe:
...не дека им е важно дали Гоце Делчев е наш или нивни, случајно да не му го посетат гробот, цвеќе да положат, (една анкета со прашање каде е гробот на Гоце Делчев, кој знае какви одговори би добиле)

delcev.jpg unnamed.jpgght.jpg tenor.gif

... еххх, сега ми е јасно, сето ова е да се докаже дека Гоце наш е нивни, важен момент за оправдувањето со менување на химна да речат „ете моравме да го смениме текстот, оти Гоце, не е само наш туку нивни ,

Одново сега знамето се вее
над Крушевската Република
на Гоце Делчев, Питу Гули
Даме Груев, Сандански.

...и ОП! се менува текстот на химната :(
 

Kajgana Shop

На врв Bottom