Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Ф

Флеш

Гостин
Brace: a player in football (soccer) scoring 2 goals
Hat trick: a group or set of 3
Dozen: a group or set of 12
Baker's Dozen: a group or set of 13
Score: a group or set of 20

Енглески термини ....Најјако ми е последниот .....Коа имаш англиски коментатор на меч и вика Левандовски scores a goal .... И ти се меша скор ид 20тина гола кој дал еден играч ...:)
 

Partizanen banditen

Психијатриски случај
Член од
24 август 2016
Мислења
5.453
Поени од реакции
15.990
Вчера сите кои не бевте пристуни на настанот на кои ние неколкумина од овде бевме присутни, бевте скратени за многу работи. Прва работа беше што секојдневната кајгана кантер сесијата се играше до доцна по полноќ. А друга работа беше што пола од играњето и не беше играње, туку оговарање на дел од членовите тука. Ке се прашате зошто и од каде почна? Почна се кога некои од играчите ја открија ретардираната тема на @DenaM. Потоа на дневен ред поминаа и позначајни форумски ликови како @pozdrav eden topol,@cholismo, @shutrak, @bijons, @Incule итн. Великаните како @Ireal и @Marick14 беа прогласени за заложници, а на дневен ред се најде и газдарицата на серверот @ @Agda Beata. ( За среќа се решија некои прашања веднаш, па беше одма симната...од дневниот ред). Исто така дел од играчите побараа од @Darling да ја видат и во кантер страјк пошто била гејмерка. Се со цел да видат како го чува... Б сајдот. Некои играчи покажаа желба да се запознаат и оженат со некои форумџики, па доколку сакате да дознаете кои се тие и грачи и форумџики пишете во пп (важи само за женски, педери и шимејлови стоп). Беше поставено и прашање која користи тик ток од овде најмногу, па Ве молам во пп да ми одговорите, ако не ми одговорите и тоа ке го сметам за одговор. Ако сакате да гледате или бидете дел од спектакл секоја вечер, Ве очекуваме во 21 часот на добро познатиот Кајгана сервер.



П. С. Не беше поштеден ни газдава @Acid кој се најави дека ке игра кантер ако направиме сервер, а не дојде ниеднаш (све се враќа све се плаќа) и Шикиреа да престане да изиграва Велики Брат и да лови кој се по Чаир се шета како на пикник, туку да се врати во старото друштво.
 

парва

errorhead
Член од
12 јуни 2014
Мислења
3.357
Поени од реакции
19.172
Драа

Ичера због мене останасфа до 12 да играф :D Бот сам,билдаф убистфа на мене.Ја се препозна,мислеше дека сам гу убија Агду, ама кд гу погоди у цицку,метак се одби у некога си стронгхолд.Ја халуцинирам,Агда не ни играла,зшто ичера у Шфецку било фторник,нспред су они сс време.
Да ти кажу прао кантераши одвај чекаф да умреф за да оговараф,како стари бабе сс бркови оговараф хаха.Сфе знаеф,како ги викасфа тија муабети,бабини курветини?
Кфик е најјак,шмрка пред сфаку партију,фрља ни и на нас чат пат у фацу нешто бело,а можда е и блиц бомба.
 
Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.701
Поени од реакции
24.161
Драга Кајгана, кантер играчиве заборавија дека имам целосен увид на кознолата и сите нивни муабети. Е сега ќе си играме Македонија, со закани и уцени, ако некој одбие послушност, ќе ја објавам конверзацијата тука. :icon_lol:
 

Ejebajgasad!!!

Фукара
Член од
4 септември 2017
Мислења
677
Поени од реакции
1.116
Ме разбуди музиката што грмеше во мојата населба. И рефренот ме потсети на една слика која кружеше еден период низ интернетов.

Screenshot_1.png
 
Член од
26 јануари 2009
Мислења
11.568
Поени од реакции
17.968
Драга кајгана не знам колку саати не сум спиен вкупно, дури и сега дур седам пред лаптоп и главата паѓа не можам да заспијам. Вчера праев пул за фактурите во рамки на миграцијата (прекуцувањето) на стариот код во новиот проект, згора на тоа газдата од Шведска бараше и нов пејџ со нов договор, денес еден Русин кога грабна да ме испрашува по скајп за хај перформант квериња пошто почињам со работа од наредна недела на сајт со 10 милиона посети дневно, главава ми е ко тромбон, бучи ко да ми го начукал бизон у десно уво. Дури и сега кога пишувам се мислам дали сонувам или реално е ова бладање што ми се дешава

Have you ever had a dream, Neo, that you were so sure was real? What if you were unable to wake from that dream? How would you know the difference between the dream world and the real world?

 

TrendS

Work Smart, Not Hard
Член од
14 декември 2018
Мислења
4.405
Поени од реакции
29.797
Денеска прв пат да возам без никаква потреба или цел. Си запалив кола, од дома до Ѓорче, па назад преку Козле, Црниче до Аеродром....малку ми беше, па излегов на автопат и отидов до Катланово..таму се раздвижив малце во пустелија и се прибрав дома....фино ми дојде.
 
Член од
7 септември 2016
Мислења
19.404
Поени од реакции
34.398
Кајг,
работава ко преживи - причаќе, али ко прича - неќе преживети! :facepalm:
 

Bodhidharma

Avatara
Член од
17 септември 2011
Мислења
10.784
Поени од реакции
15.396
Немав спортувано саглам недела па и повеќе...денеска се искинав од трчање по сонцето. Ми се врати мирот во душата.....сега сум пак стариот човек. Каков негативен набој ми створи оваа ситуација на легачење е чудо невидено.
Да ви препорачам....спортувајте и тоа до смрт, ако може во природа....инаку паметот се губи лесно затворени во 4 ѕида.
 

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
15.514
Поени од реакции
34.557
ДК,

единствена возраст на која би сакал да се вратам ако може да го вратам времето назад би била од 2-6 години. Не дека и тогаш не сум имал проблеми, али тоа е единствена возраст кога сум бил окезен по цел ден и со мозокот во лер.
Ваљда тоа е и единствената возраст за која може да кажеме дека сме проживеале и стоеле на стабилна подлога, од моментот кога сме кинисале на сколија почнува слободен пад кој ваљда трае се до денот кога ќе ни ја сркнат пченицата.

Btw или нека укинат ова карантинот и да се вратиме со „нормални активности“, или нека воведат 3 недели апсолутен карантин со катанец буквално на сите институции освен болници и безбедносни сили и да не камшикуваат ако излеземе од дома. Изгубив ориентација и за време и за датум, полека во фризурата и брадата станувам како Робинзон Крусо, почнувам со работа сабајле од 8 и завршувам од 19 па некои денови и до 23h и немам појма ни кој датум ни кој ден сме.
 
Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.968
Овие со 5г антени, антиваксери и штелка вируси ми се слика прилика на „a sta je sa 500.000 neprijavljenih kineza?"

#CUTIMOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
 

Darklady

Модераторка
Член од
29 октомври 2011
Мислења
5.530
Поени од реакции
34.792
Kajganke :love:

Ne znae edno obicno baranje da popolni, ama zatoa e glaven ekspert za 5G, koronava ja vladee ko "Oce nas", site virusi i bakterii, poznati i nepoznati mu se hobi.
Za gusa ke te fati ako slucajno spomenes deka vakcinite ne predizvikuvaat autizam.
A toa deka zemjata e ramna, ke dokazele za slednive nekolku meseci.
Geopolitikata mu e kako resavanje krstozbor.

Olku "eksperti" na metar kvadraten nema nikade, kakva Sorbona, kakov Harvard :pipi:
 

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.489
Постот на @Stefan-kobe ја има тематикава што ќе ја оправам, се извинувам ако кршам правила некои ама навистина не се трпи веќе. Фатиле се бунтуваат како им биле ускратени правата и како не смееле да одат на кеј/Водно (да бидеме реални да ги оставиш сами да отидат на кеј, ќе го промашат) ликови што ме правеа будала што станував цела зима во 6:30 за да трчам пред работа :tapp: Сега сите дома сте Алисон Феликс и Вилсон Кипкетер, не дека затворени се кафаните па нема каде да дремете, првото нивно реотворање ќе заборавите и на кејот и на Водно и на парковите.
Исто и овие со децава, досадно им било, не се седело, не се трпеле. Па што ги правевте тогаш дебили едни, да ти е досадно со сопствено дете е за барање стручна помош, не за фалење. Сето со дијагноза.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom