Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Ф

Флеш

Гостин
Те фаќа заб, каде шо ти се крши пломба и ти доаѓа ненормална болка .... Се јавуваш кај матичен заболекар,она те одјебуе,абе цело Скопје не работиме .... Иди си у Поликлиника Ѓорче .... Одиш фино лепо за итна помош .... И они те одјебуваат .... Не смееме по наредба на Здраство,освен ако матичниот не прати СМС порака до нас .... Па добро ајде .... Вртиш пак кај матичната .... Исклучена е дотичната ....А ти чекаш како будала во ходник .... Одиш пак кај овие Итна Помош,им кажуеш матичнава ја нема ..... Епа дечко у Државна иди,нема да ти прават проблем .... Идеш у Државна ... Здраво .... И они те одјебуваат .... Морало закажан Мој термин од матичен ..... И сеа што ?!


 

Nik20

Неверификуван член од немаштија
Член од
13 јули 2009
Мислења
5.338
Поени од реакции
6.257
Имам толку многу слободно време шо ме фаќа точка да му го напишам есејон на детево што плаче на кајгана - „Копнеж за поубави денови“.
Арно ама, карактер не се гради со лигавење, нема помош.
Шо е со децава бе? Една книга не сакаат да седнат да прочитаат, еден филм настрана од Марвел и кунг фу тепачки не сакаат да изгледаат. А и капак на се, утре ќе фане ќе положи и ќе ми слуша у кола 2 бона.....
 
C

CoolIris

Гостин
Драга,

Уморна сум. Уморна од борбата која ја водам, а само што почна.
Секое утро носам насмевка и надеж за подобро утре, ама веќе не се издржува.
Имам многу причини да се радувам и да бидам задоволна, ама на крајот од денот се чувствувам катастрофално. Како да се распаѓам од внатре. Дишам, но не живеам.

.... добра ноќ!
 

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.603
Поени од реакции
15.403
Фотографија на Nehat Sabedini. na denesen den



Skopje 6 april 41g. Ej ene go sobranie,a vie nekoj su mislevte deka Fufo go napravil ili Penov ili Kostovski,ne bre tuku Mihajlovic eden edinstvem gradonacalnik na Skopje sto mislel za gRADOT a ne za DJEBOT.Onoj plostad dole e plostad Sloboda.
Ima zivi svedoci za ova so zivi vistini, jas mal sum bil ama se sekavam.Mnogu lica zaginaa. Nekoj od ova maalo desno Gazi Mentes Maalo prebegaa preku Vodno vo Gorno Sonje.Ama ne bea precekani kako treba.Tamosnite ziteli gi zatvaraa portite i ne gi primaa(kako prilepcani vo 63g.denta po zemjotresot)i edvaj nekako se piknale vo nekoja kuka.A nekoj ni leb ne im davale-ne barale drugo,bas koga go vadele od furna edna majka so dete pobarala leb i go otvorila keseto so pari i im rekla NA ZEMETE kolku sakate i taka nekako dobila malku leb. Vidi na slikana pogoden e plostadot i hotel Beli Orao,na mesto na Pelister i site tamu zaginale koj se sokrile tuka od stukite i bombite.
 

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Драга,

Карантинов и целава ситуација беа катализатор за после 7 години врска да почнеме да живееме заедно. И не мислам привремено туку на преселување плакари, кујни и што сѐ не. The good things is, готвиме, печеме, јадеме цело време. Кујната ни е станата светилиште. The bad thing is, спремни ли сме за ова? This will either make us or break us
Ќе биде ваљда сѐ океј - иако звучи страшно.
Уште се осеќам како да не сум таму кај шо сакам да бидам - не ме прашувај кај е тоа, не знам да дефинирам.

Почнав еден многу интересен подкаст да слушам и мислам како и од сѐ досега дека влечам друга поента од онаа шо оригинално ја имаат замислено. Никад не сум ги сфаќал работите како шо се предвидени, шо не знам дали тоа е necessarily a good or a bad thing.
Многу работи не ми се јасни за себе а животов очекува да носам самостојни одлуки.
Мислам дека ради ова луѓе почнуваат да тажат по средно. Ваљда генерално најбезгрижен си тогаш, барем од оваа гледна точка. Shoutout до ходниците на ЈБТ кога сме на темава - you are sincerely missed.

На друга тема, иди у која сакаш македонска компанија и порано или подоцна ќе се потсетиш зошто си заминал од претходната. Глупостите се исти само што со секоја промена ти треба пократко време да ги согледаш и сфатиш дека се дешаваат. Одбивноста секако е тука према работните обврски особено кога работиш ‘cuz u need the moola а не пошо тоа баш ти било животна желба да го работиш. Ама имајќи на ум дека луѓе моментално остануваат без работа и ги губат сите извори на финансиска сигурност, ќе си стиснам заби, ќе гризнам јазик и ќе си навивам алармче у 6:45 секое работно утро па дури и порано ако треба.

Биди добра Кајгана.
 
Член од
16 ноември 2019
Мислења
185
Поени од реакции
839
Драга,
Не сум некоја што дискутира и расправа за вирусов, искрено, не ми е гајле. Знам дека цел свет е блокиран и е тешка ситуацијата ама ете седам дома, нема како другше да помогнам, па си помагам на себе со тоа што не се замарам.
Одамна ми требаше мир и тишина, да се затворам дома и да не мрдам. И сега тоа и го правам, седам дома и ги чистам мислите. Се вратив во детството, прочепкав низ подрум и најдов играчки од киндер од моето детство, колку се поубави од сегашните, најдов писменца од средно што ми ги ставаа во тетратка, честитки за родендени, дневници, книги...Го уклучив стариот комјутер, полн со стари слики. Лудите школски денови, првите дејтови, лудории, матура, маскенбал... Дали ми фали? Да. Ама и сега не ми е најлошо, само ми треба дубинско чистење мисли и одмор.

Озонската дупка почнала да се намалува, а вибрациите на земјата се послаби. Бар нешто добро донесе карантинот за цел свет. Со нашето седење дома и откажување од многу секојдневни работи што сега не ги правиме, и помагаме на земјата. Се прашувам колку сме биле себични ние луѓето. На некој кога ќе кажеш нешто за загадувањето, планетата, топењето на мразот, викаат што ме засега мене? Јас не штетам, туку властите, фабриките. Се друг е крив. Ама еве сега кога сите се дома се гледа подобрување кај планетата, значи тоа било од сите нас. Колку малку труд треба за напредок, ама на кoј му е гајле? Не се препознавам сама себе во моментов што вака зборам, ама од секогаш сум се грижела за планетата и екологијата. Се грижам повеќе за другите отколку за себе и тоа некогаш ми носи лошо. Ме фатија некои депресии сега, живот
 
Последно уредено:
Член од
30 јули 2014
Мислења
5.091
Поени од реакции
15.952
Ми стигна месиџ риквест на фејсбук, од, ни помалку ни повеќе, дечкото на мојата бивша жена. Се жали се заљубил, па да ме праша за совет. И животот ме става во ситуација да го тешам, и пишувам убави зборови за неа, откако изедов купишта гомна за кучката, само за да бидат заедно, и да си цедат нервите двајцата, какви што ги дал Бог. На моменти го обожавам животот.

Матер ми ако лажам.
 

SinisteR.

Is this your homework Larry?
Член од
10 јуни 2011
Мислења
2.823
Поени од реакции
7.032
ДК

Ја знаеш онаа поговорката "Нема ништо полошо од човек кој мисли дека знае се'" ? Eпа може да се скрати во "Нема ништо полошо од твитерџија". Твитер заедницата е најголема мизерија, квази интелектуалци, сезнајковци, а хуморот треба да иди со предупредување за луѓе со висок притисок, можи тромб oд ногата да се откачи и да тргни накај главата.
 

G1-Killer

Life is a game
Член од
18 декември 2009
Мислења
352
Поени од реакции
452
ДК
Дента луѓето ко ке сфатат дека на плантева има доволно ресурси за многу повеќе од 7.ххх милијарди колку и да сме ке е донот кога би требало да започне нова ера за човештвото. Значи проблемот е во катастрофално лошата распределба на ресурсите буквално ни сите ресурси.
П.С. Баш гледав едно видео на супер канал на YouTube дечкото имаше супер математика направено, вика во една коцка со 1 метар квадратен и висина 1.63 метра теоретски можиме да ставиме 5 луѓе, и имаше пресметано дека за сите луѓенца на планетава да не собере во една огромна коцка таа би требало да е со големина од 1.36х1.36х1.36км ете толку сме, ние како супериорен цицач на оваа планета е во толку мала коцка сите не собира. Јас викам нека греши човекот 5х5х5км нека е коцката. Немало доволно ресурси пфффф бегајте бе.
Now back to reality.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom