Драга Кајгана (виртуелен дневник)

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.147
Најјаки ми се овие што коа излезе сеа дека Луксембург направи тотално бесплатен систем на јавен превоз у државата се као „Хеее, не е бесплатно ова, све е од даноци од луѓето ;)“ мислиш демек откриле топла вода и се курчат у селото дека го сконтале системот као демек западњациве јебат и лажат.

А у меѓувреме данокот што македончево го плаќа иде за да се идржуваат пијавици од државни административци што идат на работа у 10 и пол, а си бегаат у 1, пикнати таму со функција на гласачко тело. А ако им текне да отворат бизнис, као бонус покрај данокот доаѓаат рекетари да соберат уште тоа што има да се собере.

Ама не бе, не е бесплатно ова у Луксембург, ги лажат, со данокот им го покриваат.

1582914105193.png

ГЛУП!
 

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.612
Поени од реакции
31.819
Читам двајца пациенти сомнителни за коронавирусот, избегале од штипската болница.
Прво мислев е некоја заебанција, па прочитав дека го скршиле прозорецот и избегале.
Со астероидов до кај сме?
 
Член од
10 септември 2016
Мислења
8.933
Поени од реакции
17.644
Другар треба да оди за Германија за некој месец и најавил дека ќе работи уште следниот месец.

Вчера дошол шефот и му рекол дека последнава недела почнал да забушава и да работи помалку, ако продолжел така со тоа темпо, ќе пишеле препорака во Германија дека бил слаб работник и нема да го примеле.

:pos: :pos: :pos: :pos: :pos:

Зошто на швабите многу им е битно што мисли некое шефче од маркетите со сомнителна фигура која се преставува како газда.
 

G1-Killer

Life is a game
Член од
18 декември 2009
Мислења
352
Поени од реакции
452
ДК, "money cannot buy happines" уствари сега сватив кој го има ова измислено "You cannot give unlimited power to limited minds" е тие таквите со Made in China мозоци, каде на прашање од видот "Што би направиле со 1 милијарда евра" 99% ке одговорат што би купиле па каде ке одат на одмор па колку гламурозен живот ке живеат па као демек ке донирале па на семејство и пријатели ке донирале бла бла бла. Колку само се ебано ограничени :facepalm::facepalm::facepalm: да тибам тоа инстаграмот и егото да тибам. Изгледа ке морам да се спријателам со Илон Маск и да инвестирам во Спејс Екс.
Толку.
P.S.
Продавам лев бубрег 25 год стар, состојба 9/10.
Почетна цена милион евра.
 
Член од
29 јуни 2018
Мислења
3.470
Поени од реакции
5.473
Драга кајгана
Ова е мојот прв пост тука.
Вчера ми се пријаде потпечени макарони со сирење. Проверив низ дома, макарони ни за лек.
Отидов до жито, рептил, тинекс, стокомак, кам...
Си нарачав пица.
 
Член од
17 јануари 2009
Мислења
2.814
Поени од реакции
4.665
Не сонувам често, ама кога сонувам, не ретко е некоја будалаштина. Ете, пред некое време в сон завладеа голем страв и паника, затоа што ептен скоро ќе дошло до крај на светов (без некоја причина, можеби под влијание на короната), но одненадеж се смирив во моментот кога ми текна дека за вечера ќе имам макарони.
Во една друга прилика се сретнав со Џејсон од Петок 13 (wtf? мислам, кога сме кај вакви креатури, нели Кругер е махер за кошмарни аранжмани, а не М. Маерс за сиромашните). Како и да е, си седнавме со Џејсон, и онака, бидејќи тој не е многу по зборувањето а јас по слушањето, телепатски (како на сон, јбг) и ненасилно разменивме по некоја мисла за тоа колку е гаден животот.
Во наредниот сон разбрав дека сум умрел. И така се шетам јас по тој задгробен свет, нема жива душа (нормално), ама по некое време испадна дека нема никаква душа, ни npc. Цел свет само за мене.

Мразам да разгледувам фотографии. Секогаш кога можам (кога обѕирноста ми дозволува) обесхрабрувам обиди некој преку телефон или албум да ми презентира безброј фотки од нечии крајно небитни свадби, одмори, крштевки и цвеќиња. Сепак, има и неизбежни околности. Видов две не толку стари фотографии на кои беа неколку луѓе што сум ги сакал и ги сакам (членови на семејство, фамилија, семејни пријатели, и стари и млади) и поразителен и тажен беше фактот што ниеден од нив не е меѓу живите.
 

bokser_mk

Баксуз
Член од
29 јануари 2012
Мислења
1.361
Поени од реакции
1.826
dikej
prva rabota ke rabktam za kolku bilo
vtora rabota pomala plata ali polesna +iskustvo
treta rabota iskustvo +pregovaranje im pobarav dosta golema osnovica i me izvestija deka sum primen taka da u rok od edna godina 3 vrvni kompanii vo mk smeniv aj valda vo tretava ke ostanam za stalno ako ne fatam usveta od tuka
sra ke gi sokiram od ponedelnik koa ke im najavam otkaz a taman me obucija se ajt bidi mi pozdraven:)
 
Член од
7 септември 2016
Мислења
19.595
Поени од реакции
34.783
Кајг,
се трудам да и помогнам за да се присетат покрај другото, што мора да има секој јавен здравствен објект, како неопходна „просторија“, никако ама никако, се шушкаат се вртат и никаков одговор, барем некоја фантазија, инпровизација, штама!
... ајде, им велам, ваков приод, ако ве заклучам во моја канцеларија до сабајле дали ќе издржите? ако НЕ ! зошто? едни, као ќе издржиме со вас и два дена ако треба :facepalm:
други као „ нема да има кислород“ не ќе можеме да дишиме!.... а бе ај до сабајле ќе го има кислородот, нешто друго ќе да е!
се јавува други као... ќе се стемни, не ќе имаме светлина, ај велам затвори го светлото, темница нели? можи до сабајле вака во темница да седиме? ами можи како не би можело :confused:
... е што треба да има секој објект, па и здравствениот, па сите кои се од јавен карактер? ... се чудат, се мачат....„се предаваме“:cuc:
... ами нема да ви се примоча? а? кај ќе мочате? мора да се има санитарен чвор, тоАлет....веце, ќенеф, како сакте кажете го офффф :facepalm:
 

Kajgana Shop

На врв Bottom