Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Член од
7 септември 2016
Мислења
19.540
Поени од реакции
34.704
Кајг,

Цитирам :

,,..од 2004 год ја презел функцијата претседател и се повлекол од премиерската положба и претседателската функција во партијата. За време на претседателскиот мандат на Црвенковски, Република Македонија станала земја-кандидат за прием во ЕУ.На функцијата Претседател на Македонија се задржал до 12 мај 2009 година.Бранко Црвенковски повторно застанал на чело на Социјалдемократскиот Сојуз. По јунскиот конгрес на СДСМ (2 јуни 2013), Бранко Црвенковски бил заменет со Зоран Заев како претседател на СДСМ....,,

,, ...од 2009 год уште сме кандидат за ЕУ цели 10 год се вртиме во круг, од 2009 год или 2013 до денес цели 6 или 10 години нема врска, си зема председателаска плата и плус си има своја канцеларија, возило, обезбедување :facepalm:
... и сега ги слушам на ТВ, паника за предходниов Председател т.н. „Фикус“ ќе трошел средства во канцеларија, возило итн...а бе овој уште нема недела наспрем другиов со 10 години??? не се и тие народни пари? за еден важи за друг не важи? е затоа кога се гледа туѓ двор, а не му се гледа својот, нема да го бидува! :neetaka:



ихаааааа, опаааааа, цууупааа :oeoeoe:
 
Член од
6 април 2010
Мислења
1.578
Поени од реакции
10.588
Еден од низата проблеми кој што го гради нашиот извитоперен менталитет е тоа што овој народ не поставува прашања ама баш за ништо, а ништо не знае, живее во подрум и излегува надвор само кога ќе дојде време за гласање.
Затоа ни се случуваат измами од секаков тип. Потпишува документ без да чита, дава пари на заем на жими мајка, плаќа без да бара потврда за тоа што го плаќа...
Кога некој збори нешто сите гледаме ко телиња и климаме со главите и кога ќе дојде време за прашања никој нема прашање, оти сите се си знаат, испод чест му е да праша другите да не го помислат глуп, дека ништо не сфатил, а тоа никој ништо не разбира.
Понекогаш ќе се погоди некој со вистинското прашање, меѓутоа скоро секогаш толпата е тука за да го замолкне и маргинализира. Никој не сака паметни луѓе кои што прашуваат премногу. Нашата историја е историја на низа глупи одлуки оти никој немал доблест да праша зошто. Секогаш кај глупавиот човек сознанието доаѓа по висока цена, обично кога ќе биде предоцна. Оваа констатација веројатно може да се преслика врз мнозинството народ на оваа територија.
 
Член од
6 мај 2018
Мислења
1.140
Поени од реакции
2.734
Колку гнасен, глуп и зајадлив народ сме...

Апасиев пред да ја поддржи Гордана... „Mnogu pameten covek, dimitar narodot te saka profesore so tebe sme". Ја поддржува Гордана... „Isisaj ja mrsnata kosa cvik eden grt!"
Богоевски го снимаат као порачуе уље/кока/штокуридае. „Narkoman eden peder saren odi drogiraj se." Истите ебани фаци шмркаат кока у кафана и љокаат виски. 90 отсто пушеле џоинт минимум еднаш.

Во ред е да го плукаш Апасиев пошто е хипокрит. Глупо е да го сереш пошто има долга коса, креле едно просто што не знае таблица за множење.

И тоа „Наместо за Евровизија, требаше да ги дадеме парите за амбулантни возила" е како Мали Џокица замишља дека функционира финансова политика. Имаме срање здравство поради многубројни причини, а една од нив, иронично, се дебилите што викаат „Pavle go primas u gs peder eden". Павле треба да си даде оставка. Не се разбирам у право, ама треба да се отвори судски процес ваљда. Типот јавно признава дека напраил противзаконски акт и кур не му чуе. Другар лежеше за 5 грама грас. Павле е шупак. Ама „narkoman peder pedofil debel" типови на навреди се производ на ноторно глупи неандрталци. Каков народ, таква држава. Тие прости морони дркаат на господинот Мијалков. Тие прости морони на анкети за нивното мислење за претседателските избори кажуваат: „Па ние сме за Пендаровски и Заев, целата фамилија! Заев е за нас, за земјоделците! Чекај да го викнам стопанот да ти одговара, јас не се разбирам од овија работи". Тие морони се една од главните причини зошто немаме амбулантни возила, зошто имаме корумпирана власт више четвртина век и јаче, зошто имаме мизерен живот на секој план... Зајко и принцот во егзил што еден ден ќе ја спаси македониа од шарените се производ на нашиот утепан народ со утепан менталитет и осакатен морален компас. На нашето мото: „Pa toj krade, ama barem se snasol, a ti glup pomagas na site. ako ti e koga si glup"
Го заслужуваме ова што ни се случува.

Ако ги собереме сите парички од бадниковите лепчиња, можеме да ги нахраниме сиромавите, ебаве скотовите, ебаве...
 

Riken

the power of imagination makes us infinite
Член од
9 декември 2008
Мислења
12.122
Поени од реакции
28.871
Кајги...
Едвај го чекам викендов, едвај чекам да ја видам, очите да си ги наполнам, душата да ми се смири.

 
Член од
27 јануари 2018
Мислења
375
Поени од реакции
1.231
Драга

И јас ќе викам дека животот е убав да има татко ми приватни бизниси и фирми, да не работам во животот ништо и да го шетам целиот свет на сметка на моите родители, и да имам најјаки сториња на инстаграм каде имам шетано, ама јбг некој мора и да работи.
 

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
42.893
Поени од реакции
84.262
"neutralen sum zimi majka" левел:
Пишување статуси "БРАВО ПАВЛЕ БОГОЕВСКИ ДАДЕ ОСТАВКА ОТКАКО ТЕ ФАТИЈА КАКО ПРАВИШ КРИМИНАЛИ ДОКАЖА ДЕКА НЕ СЕ СИТЕ ИСТИ!!!"

Како бе ќе правиме вака држава????

Браво за? Нешто што е најнормално???

Ајде едно браво за сите што одбиле мито некогаш у животов. Ај едно браво за сите што не силувале девојки во животов. Ај едно браво за сите што не украле ништо во животот.

Браво еј, секоја чест, покажавте дека не се сите исти.

Браво и за Заев што докажа дека не се сите исти и ги почитуваше резултатите од претседателските избори па сега Пендаровски ни е претседател.

Докажа дека не е Заев ист како оној од пред година дена што ја уби демократијата со игнорирање на резултати од референдум.

Браво, сигурно Павле Богоевски сега кога ќе дојде дома и нема да ја претепа жена му поради тоа што сега нема работа. БРАВО!

Се додека за нормални работи се кажува "haha bravo pokazha deak si car!!!" нема леб во државава.

Чекор 1: Направи криминално дело

Чекор 2: Не лежи затвор за правење на криминално дело

Чекор 3: ???

Чекор 4: bravo care ne se site isti!!!
 
Член од
24 октомври 2014
Мислења
2.803
Поени од реакции
2.446
Кајг,
Ти давам тука ветување, пишано црно на бело (жуто хехе), дека последен пат давам пари на другари.
-Абее брат ај жити се пушти 2 илјадарки, ти ги враќам за 5 дена жими се.
Поминуваат недела дена, ај нема смисла не му ги барам назад изгледа стварно е заглавен нешто. Поминува и уште една недела, ми затребуваат парите да си платам телефон и интернет.
- Брат што направи бе ми требаат парите иам сметки некои да си платам.
-Еееј абе те заборавив бее, ај почекај уште ден два обавезно ти ги враќам и кафе те частам плус, ми искочи некоја работа.
А вечерта, додека дремеш дома зошто немаш скршен денар ни една лименка пиво од 30 денари да испиеш на клупа у маало, отвараш Инста и го гледаш другарот во кафанче па у дискац.
ПА БАРЕМ НАПРАЈ МИ МЈУТ ДА НЕМОЖАМ СТОРИТО ДА ТИ ГО ВИДАМ БЕ БЉУВОТИНО ЕДНА !
Никад више.
 

парва

errorhead
Член од
12 јуни 2014
Мислења
3.423
Поени од реакции
19.544
Здраа

Хистори на шазам ке ти открие тој какф си, што си, концепт и смисла.
Дали убао ги местиш патике кд идеш на гости, дали е хаос или чисто пред тебе,дали викаш здрао,живели, осмех, хумор... дали знаеш нешто над општо и реално или само живиш како природан робот.
Едно ебано хистори на укус за музику,стул и животан муд.
Тој ти га отслукуе едно нешто што се раѓа,ЖИВИ,умира.
Биди убава фрекфенија,осцилација, секвенца, дел од едно,не биди кратко резиме.
: )
 
Член од
5 јануари 2008
Мислења
2.801
Поени од реакции
3.053
Сфатив дека не можеш да ја заборавиш бившата и продолжиш понатаму и после подолго време се додека не и акнеш блок од сите можни социјални мрежи и скрос никаде да не ти искача.
Јебига

Лошо е да земеш недела дена одмор а да не правиш ништо.
Денес лечев депресија на шопинг, си најдов нова срцка за бркање.

Никогаш не сум мислел дека ќе дојде време да баталувам срцки за секс само поради тоа што не можам да се поврзам.

Све отишло у триста
 

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.603
Поени од реакции
15.403
Makedonija (s) 21 vek.
vo januari-februari,maruli vo marketite?
Taa nekoja na 16 godini abortira so dozvola od majkai.
vo mart i april, kajsii vo marketite?
Taa ista na 17 godini abortira bez da zne majkai.
vo maj i juni,tugi lubenici po marketite
Taa se mazi Prv pat na 19 godini.
vo juli i avgust povtorno maruli po marketite.
Taa se vraka kaj majkai na 20 godini.
vo septemvri nekoj tugi cresi po marketite
Taa gi vrti oglasite za seks vo trojka.
vo oktomvri zar e ova mozno,nase grozje vo marketite
Taa konecno otkriva deka taa dupka ne e samo taa.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom