Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Natural-girl

Morphine
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.462
Поени од реакции
5.246
Секогаш сум размислувала за тоа дали човекот може да се смени себеси, од она што околностите му наметнуваат да стане. Секогаш читаме за тоа како човек ќе стане таков родител како своите родители, како ќе избере партнер според тоа какви биле неговите родители, како ќе се постави со околината како што него го гледале родителите во детството. Како што се движам накај 30тите години, сфаќам дека има многу вистина во тоа. Некако инстинктивно во секоја меѓучовечка релација се поставувам како да вредам помалку, веројатно затоа што така ми е најкомфорно и отсекогаш така ме третирале. И секогаш кога треба некој да го јаде подебелиот крај, јас дури сама се поставувам на удар, како секогаш јас да треба да патам за да ги спасам сите. Кога би имала деца, би ги учела многу поинаку, секогаш би верувала во нивните вродени инстинкти и би им дозволувала секогаш да ги следат, да се следат самите себе.
 
Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.124
Поени од реакции
15.950
Драга,

Некогаш сум им многу, многу лута што мене ме учеле да бидам реална, да гледам долгорочно и дали тоа ќе се исплати, да не се занесувам, да не си фантазирам, да си се држам до познатото, додека нему му е дозволено да забегува, да си тера фантазии, да пробува, да си биде сам себе уствари без никакви рестрикции.
Многу сум лута ако почнам да мислам на тоа. Многу. Зашто ако еднаш, двапати, пет пати ти кажат не, не можеш тоа, за секоја наредна ситуација веќе си истрениран да си кажеш сама себеси дека не го можеш тоа, па си останува тоа во тебе и го тргаш од глава, не го ни спомнуваш.
Накрај пак ќе излезе и тој оној со амбиција, со одење контра, па и некоја почит ќе добие за тоа. Туго ебана несреќо. Јас пак кога одам контра сум разгалена, размазена, непослушна и немам почит.
Многу сум лута.

Од друга страна, фала им и за ова со реалноста и не-фантазирањето. Ќе лажам ако кажам дека не си се допаѓам ко особа денес, некој би рекол хардкор, ама мене ми е убаво. Си се прифаќам со сите виножита и срања, кој што сака може да збори за моите допаѓања, преференции, желби и општо за мојот живот, ме заболе години наназад.
 
Ф

Флеш

Гостин
Пред два часа и половина ја изгубив мојата убава 3 годишна нимфа :(:(:(:place: И избегала од раце на мајка ми,и дирекно надвор .... (ми иде да ја колнам :mad::mad::mad:) Толку сум гневен,што ја чував,тренирав,свирење,вложивтолку труд и време од животов потрошив ...... Толку сум и љут на мајка ми,уште додава сол,ништо не е ,ќе појдеш да земеш ново нешто .... Некои идиоти не разбираат болка да загубиш птица која си ја сакал и не можеш да вратиш :mad::mad::mad::mad::mad::mad:
 
Член од
26 февруари 2016
Мислења
5.419
Поени од реакции
13.587
Секоја година имам навика да го посетам Саемот на книгата што се одржува во библиотеката во Кочани. Оваа година одложував се до последниот ден ради обврски. А па и тој ден морав од работа директно да тркнам на службен пат и се на се имав само 30-40 минути слободно време, па се мислев дали воопшто вреди да отидам за толку кратко. Али ајде си реков, што е тоа е, па отидов.

Кога испадна дека тоа ми беше најубав дел не само од денот туку и од неделата. Си купив две книги. Едната некој напнат трилер што едвај чекам да почнам да го читам. Другата ја купив за да имам повод за муабет со девојката што беше на тој штанд. ;) Сега си имам повод и за муабет на чат и за покана за кафе. (y)
 
Член од
8 јануари 2013
Мислења
5.054
Поени од реакции
12.937
Се враќам денес од трчање и на автобуската кај хотел Карпош, од страната на хотелот, гледам како две деца се тепаат. Беа на 70 метра од мене, ама едното ептен крвнички го маваше другото, ептен ме загржи па таман сакав да побрзам да ги раздвојам, кога гледам една постара жена им свика и станаа. Се доближувам кога гледам тие ДЕЦАТА биле 50 годишни мажи. Само видов дека се цели со искинати елеци, блузи и викаат на телефон и едниот и другиот да им дојде екипа плус да се собере. Си реков што е со луѓево, што може да ги натера вакви магариња ова да го прават, жена имот пари ли, кога гледам дека причината била тоа што едната кола и го пресекла патот на другата, значи не станува збор ни за удрени коли. Колите нормално оставени на сред улица и зафаќаат една ипол лента од булеварот. Па, ако случајно вие двајца го прочитате ова, да ви кажам нешто. Мој братучед, мало детенце, тренира фудбал, и нешто се изнервирал дека цело време некој го фаулирал, па го удрил со клоца тоа детето од противничкиот тим. После тоа, му беше криво на детево и за следниот ден смисли, да му даде сликички од "јаки" фудбалери, во знак на извинување.

Епа говеда едни, дојде време децата да ве учат што значи да се биде возрасен. Жал ми е што само физички сте пораснале.
 
Член од
7 септември 2016
Мислења
19.592
Поени од реакции
34.780
Кајг,
замисли...влегувам во маалска продавница... се извинувам, се брзам ...дали имате јајца? :)
а продавачот возвраќа ... моментално ги немам, ама инаку држиме јајца! :eek:
...така ли? ги држите инаку? :sneaky:
...ги држиме!!
:pos:
 

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.603
Поени од реакции
15.403


Др..а и кучињата се на мака сега по децениската градежна мафија,
се испосекоа па тие мораше да се префрлат на друга алтернатива а тоа се нашите БАНДАШИ, не се лути ние ги натеравме на тој потег.
 
Член од
7 септември 2016
Мислења
19.592
Поени од реакции
34.780
Инаку Кајг,
две желби со едно ранче, збунети деца ... тета радосна :D

 
Член од
7 септември 2016
Мислења
19.592
Поени од реакции
34.780
Кајг,
секогаш велам, ако сакаш да „тепаш“ некого, „тепај “го со вистина секогаш ќе победиш, ако „тепаш“ со лага, кога тогаш ќе те истепаат!
 

GrouchoMarx

Мочко
Член од
26 јануари 2008
Мислења
2.907
Поени од реакции
469
Абе ми текна на една девојка шо праевме муабет овде и на емесен пред 10-ина години. Па ај да влезам да ја побарам под јузер ама ја нема. Ваљда бришела. iva.hinder нешо беше. Шо ли праи? Кае? Слуша ли уште Hinder? Се омужила?
 

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
42.895
Поени од реакции
84.267
Песимизам, негативност и хејтање.
Бидејќи зошто да бидеш позитивен и да шириш позитивна енергија кога можеш да мразиш се и сешто, да мразиш луѓе што се поуспешни од тебе, да мразиш луѓе што се помалку успешни од тебе, или генерално да мразиш луѓе што едноставно постојат и ти влагаат у око негативно.
Зошто да веруваш во подобро утре кога едноставно ќе кажеш "Хаха, се е срање, зашто луѓево се замараат, какви шупаци еј, универзумот нема да ти помогне, Господ нема да ти помогне, државата нема да ти помогне, фамилијата нема да ти помогне, се е срање, види се каков си, мислам ептен си наивен, не знам зашто не си вака паметен како мене, ја седам и хејтам се живо и диво и не успевам во животот ама ХАХА ГО СЈЕБАВ СИСТЕМОТ ЈА ТОА ШТО ЈА НЕ СУМ УСПЕАЛ НЕ Е МОЈА КРИВИЦА ТУКА ТОА ШТО СЕ ЖИВО Е ВРЕДНО ЗА ХЕЈТАЊЕ ХА-ХА!!"

Постира некој позитивен цитат - Hehe "have you ever noticed how it's your least successful friends always post optimistic quotes?" haha brat43 stvarno be, si primetil kako sekad luge sto ne se uspesni shirat pozitivna energija i veruvaat vo podobro utre? Toa e deka se neuspesni i uste se lazat i veruvaat vo optimizam

Успешен светски познат човек кажува нешто позитивно - Haha brat4e lesno mu e na ovoj, spie na pari da shiri pozitivna energija, neka dojde so mojava plata da go zbori ova haha

Човек со неговата плата го збори истото - Haha, idiot be, raboti vo glupa firma, mala plata ima, nema nikakvi talent a se laze deka nesto ubavo ke se desi haha idiot......sto? Pa da, i ja rabotam vo istata firma so ista plata, ama razlikata e sto ja ne sum uspeal posto site se protiv mene, inace ja da sakav??? Pa ja da sakav so ovaa negativna energija ke uspeev i cel svet ke go pokorev i koga ke bev svetski poznat ke shirev poraka deka se e sranje i ne treba da se obiduvate i samo shupaci ne hejtaat .........ali nejkam....inace da sakav? haha aj bratec se chitame drug pat nesto u guzva sum sea treba toaletna hartija da kupam haha aj se gleame
 

Kajgana Shop

На врв Bottom