Драга Кајгана (виртуелен дневник)

B

Blade Torch

Гостин
Цела среќа моите идоли повеќе од 10 години Господ нејќе очите да им ги види :love: Море какви 10, некои пред 20 се за натака.
Сакај си расипани луѓе. мака немаш. А ти биди си добар.
 

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
26.612
Поени од реакции
81.305
Гледам по социјалниве мрежи, повеќето од школскиве другари/ки се верени, направиле свадби а некои имаат дури и деца...



:(
 

M-1

Добро утро Махачкала!
Член од
6 септември 2010
Мислења
4.243
Поени од реакции
7.363
Аре ќе умрет сите да, саде Кит Ричардс лебаркана ќе не надживејт.
И чек уствари, не сваќам нешто, ама не сваќам озбилно. Која е таја двеиљади шеснајста, која е таја НГ, шо туку се дрецкет од земи љуѓево не разбирам.
 

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.067
Поени од реакции
3.213
Одвај чекам да дојде 2018 година, па до кај 2019 до подсредам нешто:свиркам:, што со 17?, па ќе биде иста како и 15, 12, 06,-02, таква никаква.:cautious:


Гледам дека на сите ви е жал за овој, за оној, па зошто овој умрел толку млад, зошто оној па умрел толку стар,o_O незнам се чудам како за сите ви е жал, само за мене не ви е жал:(, КАКО БЕ КАКООООО НЕ ВИ Е ГАЈЛЕ ЗААА МЕНЕЕЕЕЕ:place:

Еве гледам бели влакна ми искочиле, да на само 25, до 50 којзнае како ќе биде , ги искубав сите да не ме прават стар:anco: и што да видам едни бели како снег, додека едни како зебра,
на врвот бели, а надолу пак во боја,
тоа ми беше стварно чудно,(n)изгледа немам доволно боја во главата, па колку фане фане:pos:.

И така на вас не ви е гајле, на мене па многу:kezec:, во две и 17 ќе се сакаме:ljubove:, ќе се караме,:sakasuste:ќе бисртиме политика,:sekc:ќе продолжиме да мрсиме од кајганата:kajgana:
и најважно од се дружбата ни продолжува:masa:

Уште од сега ви кажувам:cujte:не мразам никого, не сум лут на никого,:bance: а ако на некого му имам згрешено нешто, нека си ибе мајката:kuracc:
 

Arwen Undómiel

don't quit the chase
Член од
28 јануари 2016
Мислења
209
Поени од реакции
429
Уште едно патување околу сонцето привршува, јас сум спремна за нов круг. Не дека НГ ми значи нешто, нема ништо посебно да правам таа вечер, ќе уживам дома со дечко ми, ќе кркаме нешто вкусно и ќе изгледаме филмче. Доволно е. Немам желба за ништо повеќе, а и не сакам да трошам пари. Во принцип, не битно е дали е 2016 или 2017, ништо не менува броењето на времето, тоа си тече даље, земјата продолжува да се врти, а нашиот живот се крати. Но, лично добивам некое чувство, макар и лажно, на некаков нов старт. Крајот на годината овој пат ја доживеав како глупава вага која ми ги резимираше последните 366 (или 363 за сега) од животот и ме натера да сфатам дека ништо посебно немам направено и дека повеќето денови ги имам буквално потрошено на непродуктивност и прокрастинација. Баш затоа го добивам тоа чувство на нов старт. Сакам да променам многу нешта во мојов живот. Не треба да чекам да започне нова година, знам. Но ете, нека биде сега fresh start. Clean slate. Обично не правам новогодишни резолуции зошто желбите се постојано тука, но овој пат си ветувам на себе: ќе бидам попозитивна личност и нема толку лесно да се откажувам. Сепак, немаш што да изгубиш. Времето си тече даље, земјата продолжува да се врти, животот се крати.
 

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.955
Поени од реакции
35.491
Од сите 25 години до сега доживеани , 2009 ми оставила најголем впечаток и сечам прст за да ја доживеам пак. И позитивна и негативна беше , али турбулентна , и сите одлуки донесени тогаш сега директно ми влијаат на животот и иднината. Можев да ја одиграм многу подобро , али можев и да ја сјебам 100 пати полошо.
Се на се , со моменталните случувања у животот сум задоволен 8/10. Јас би само да се множат , барем уште 2 пати по 25 , а шо ќе се дешава во нив нека каже времето.

Еден совет од мене за подобра 2017 ... ебете се. Ни врски ти требат , ни вујко владика , ни многу пари , ни па да си којзнае која фаца. Ебење и само ебење , додека не ви стане како моливо , или додека не ви поцрвени пичето како жар. Нема подобар лек за стрес и нервоза од ебењето , особено периодов. Дупењето пред и на новогодишната ноќ има некој посебен филинг , незнам зошто. Не за џабе е кажена таа народната "Празници се ближат - цицки ќе се лижат''.:ROFLMAO:

Поздрав. :pijani:
 

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.147
Спремен сум на физичка пресметка со секој што ќе рече дека многу ја сакал зимата како годишно време.

Ти ебам и грипот и све, пола град е заразен. Само у последниве 12 саати минимум 100 луѓе поминале низ инфективна, 13 од нив задржани таму. Тотална епидемија е, може да се поздрави со нова година секој што се закачил последниве 3-4 дена. Најголем совет од искуство, избегавајте искачање од дома, ако апсолутно мора да искачате носете хируршки маски, шал на фаца или било каква покривка и не ја вадете истата ни под еден услов. Не е никаква заебанција, пазете се. Антибиотици на рецепта нема, све е на приватно, не можеме да се лечиме ко што треба. У моментов превентивата ни е единствениот и најдобриот лек. Па со среќа да ја истераме гаднава зима некако, а со памет за следната.
 

\m/arko

A place where the beer flows like wine...
Член од
15 јануари 2008
Мислења
6.357
Поени од реакции
789
ДК

Тука е Марче. Како помал те посетував почесто. Извини што ме нема толку време, дојдов да ти кажам дека ми фалиш <3
 

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.489
Кога се бунев на ФБ пред некој ден дека нема лекови по аптекиве, ми се обесија двајца небањати како што ги викате дека не било тоа проблем на државата, народот бил крив што се разболувал а и нормално било да снемало лекови во зима. Замислете во лето сладолед да снема :icon_lol: Конго ли е, Македонија ли е? За лекови на терет на ФЗОМ се нема пари ама затоа тркалото може да поскапува секоја година по милионче.

Убаво ви збори Рики, опасна е ситуацијата на клиники, гужва пред гол е, ги носат да лежат на други оддели од што нема место. Страшна комбинација е грипот со воздухов кај нас, ако имате можност да земете слободни денови, не му се мислете.
 

wot

њ
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.504
Поени од реакции
33.662
Jas gore na sprat nemam greenje. Spijam na bokserki i kratki, a nekad cisto gol. Nekna cel den sum rabotil u selo so dedo mi na otvoreno. Za novava ke patuvam Praga plostadi setanje celo vreme a samo 2 bluzi iam spakuvano. I so windjakna proletna.

Nekoi luge funkcioniraat u zima. U leto idi najdi me, do 5 spijam da ne osetam gram toplo. Dve kesi da krenam moze da se onesvestam, bukvalno. Spurno. Zesko. Ugh.

Nemam izmrznato 7-8 godini.

Ja bi zima celi 12 meseci.
Nezni sme mnogu. Moite great ko ludi dole i zatoa na sekoe malo vetre se izmrznati. Brat mi koa se razboluva celi 4 meseci go drzi bronkoto.

Site me pcujat. Lani zima so starki gi minav.
Riki fight me you little bitch. Zatoa ne se vidovme letoto, 40 stepeni u grad ja spiev na mesto kaj so paga do 0 vecerta. <3
 

Kajgana Shop

На врв Bottom