Драга Кајгана (виртуелен дневник)

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Донесе 12 кила бело сирење и 5 кила биено сирење овчо планинско од Радобил, 12 по 220 и 5 по 300 вкупно 4140 заокруживме на 4100. Му платив веднаш 2000 денари и се префативме за 1000 денари зеде пет блузички и костумчина детски по 200 денари ( да да кај мене се по 200 денари :shook:). Останав должен уште 1000 денари. И сега од сабајле немам ни клецано ни кафе пијано.

Kostic

Sadio smokve oko Tadz Mahala
Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611

Antigona kurva - napred Vardar leee oleeeee !! :ojeaa:

1:27 :oeoeoe:

Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.965
Поени од реакции
25.551
Синоќа - богохулие! Изедов кило сувомеснати производи пред вегани.
Уште ми е лошо, што од гревот што го направив пред нив, што од месото, што од виното.

Сега ќе постам додека не дојдам во Македонија и @StormRage не ми припреми некој мрсен стек.

Зло! Немам ништо свето. Ни идеологијата не ми е света откако секоја будала почна да ја силува.

Последно уредено:
Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Пиши на гугл „Македонија лидер“ и ќе излезе:

- Лидер во здравствени реформи - врх здравство
- Лидер во Европа: Рекорден број на странски инвестиции - секако
- Лидер во регионот за следење спорт - ако се сместат кладионичари, тука сме со србите
- Лидер во регионот по конкурентност - конкурентни, на дно
- Лидер по давање мито - неаме пари за мито
- Лидер по електронски аукции - што е ова?
- Лидер по борба против трговија со луѓе - Поготово во потегот тетово-гостивар
- Лидер во регионот според индексот на економски раст - наводно
- Лидер во Европа по замрзнати средства - од замрзнати средства, само грашак на фриком
- Лидер по развој на физичка култура - ние и Џибути
- Лидер во срцеви болести - дека најмалку нервози
- Лидер во услови за водење бизнис - отвараш, не плаќаш рекет, затвараш
- Лидер по невработеност на млади во регионот - ова соросоидите пишуеле, нема врска
- Лидер во свет по најниски даноци - :)
- Лидер по породување со царски рез - ??????
- Лидер во регионот по поставување сончеви централи - пошто струјата ни е најефтина у сфет

1.jpg 2.jpg
3.jpg

H

HoT IcE

Гостин
Работам со луѓе од седмиот круг на пеколот.
Шипци из планине уште дива лига, како два различни народа се со овие из Швицарске. Едниве уште на сила идат преку ред без разбирачка и апсолутни дивјаци што не знаат колку е сто, илјада и слично додека другиве ептен културни и љубезни да се чудиш дека и они се шипци.
Зашто си ме мајко родила у ову вукојебину.

Sungerot Bob

Живеј го животот
Член од
7 август 2012
Мислења
32.391
Поени од реакции
36.508
Драга Кајгана,
Ги знаеш ли оние денови кога немаш што да правиш, па цел ден се излежаваш и вртиш кругови по дома. Ти текнува нешто да правиш за да се разбие таа монотонија, тргнуваш да го правиш тоа нешто, случајно поминуваш покрај фрижидерот, земаш нешто да јадеш, затвараш фрижидерот и веќе си заборавил што си сакал да направиш. И така цел ден се тепаш со монотонијата и се трудиш да ти текне што си сакал да направиш за да ти биде поинтересно. И како декорација на се почнува да ти се јавува некоја киселина во желудник што те копа до грло.
:cautious:

A

Antigona

Гостин
Кајги ,

Ментално сум уморна. Знали станата сум уште во 6 и пол сабајле и еве сега се прибирам 20;00 h

Значи толку информации , пракса , па повторување на некои работи и учење како треба правилно , главата ми чури . Не е н и чудно што немам сега сила да излезам со никој , а како добро би ми дошло масажа - ќе си платам друже ,само да се опуштам.

Да тибам швајцарците, се морало да биде перфектно, без грешки , да било прва класа , високи стандарди , големи очекувања ,,,,, аааааа ама јас сум селско дете па не може да очекуваат да знам се , морам да учам и повторувам како треба .....ме исцедија скроз , па се изнаслушав критики за секакви детали , значи како требало да бидам преставителна , како да разговарам , па time management, organizational skills , па да не зборам многу , ко дух да сум била , па располагање со буџетот , па networking за потребните работи што ми требаат пред секој лет...... значи психички попуштив...

Да се истуширам сега и да седам да учам за silver service оти утре пак треба да станам во 6 сабајле.

Ништо , морам да им откажам на албанциве дека немам сила да се видиме,,, може телефонски да се чуеме за респект, ама мислам дека ке се онесвестам ако излезам на шетање.

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.604
Поени од реакции
15.409

.
Ах....колку убав град

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
Знaм декa е oф тoпик aмa јбг мoрaм...
Некoјa дoбрa душa aкo имa линк oд стрим зa финaлевo OИ дa ми пушти пo ПП гoлемa рaбoтa ќе ми зaврши :)

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

Nino Manchester

Oŋce α RED, αlwαys α RED
Член од
4 јуни 2009
Мислења
14.539
Поени од реакции
17.958
Цел живот растев, учев да играм баскет на едиствениот спортски комплекс у градов, ако тоа може така да се нарече, али више го нема:(. Имаше останато еден кош, кој ние секојдневно го крпевме, пошто нели има луѓе слезени од дивина.И на крај толку трчање,молење за реконструкција на терените,за на крај да добиеме, приватник да го земе под концесија од општината,и тоа на 30 години:eek:. Што ќе биде господ знае, викаат дека ќе биде комплекс, ко луна парка и со спортски терени,нормално ќе се плаќа. Ок и тоа не е проблем, проблемот е тоа дека дур не го видам изграден не веруам. Ах шугав граде мој, ништо читаво не може да остане, од стоката што живее во тебе.

Член од
15 март 2010
Мислења
5.869
Поени од реакции
6.383
Драгана Кајгана , пред неколку години почнав да ја читам книгата наречена "
Жена" секојдневно читам по некоја страна пред спиење ... и еве сум до 1098390 страна, ми останаа уште само 182938494932829 странички ... виш ми лак.

Kajgana Shop

На врв Bottom