Драга Кајгана (виртуелен дневник)

S

StormRage

Гостин

Stariji, sjebaniji, ali nužno iskusniji,
i možda nas sada, tek sada stvarno treba slušati.
Ljudi dođu i odu, tek ponekad se sete,
al' tada samo kažu: "Nisam više dete."

Ja jesam. <- ама реалноста ти лупа шамар инстантно и вика: само ти теши се :D
 

Natural-girl

Morphine
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.462
Поени од реакции
5.246
Stoznam, dosega si mislev deka narodot e glup. A ustvari da ti bil psihijatriski "predizvikan". Ustvari, ispaga deka ima eden chovek, i ushte 100 luge recimo sto go hejtaat no sledat (i gi poebuvaat site, cel narod) zosto dobivaat pari od toa. Sekoj sto ima malce od malce zrelost ili dostoinstvo, ke si zaminel od funkcijata (minister na primer) ili ke prezel nesto. Nemam veke voopsto doverba ni vo drzavata ni vo narodot.
 
Член од
20 септември 2011
Мислења
8.146
Поени од реакции
8.544
Во моментов пишувам говор со кој ќе се обратам на моите другари - исклучените од Топлификација.
Имам многу да има кажам, но говорот треба да биде кус.
Дали да опишам каква штета е направена на сите или само да зборувам само каква штета ми е направена лично мене?
 

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
Драга,

додека сите се потепаа да го гледаат 50 нијанси, јас си го гледав Big Hero 6 и ми е омилен филм, ќе си го гледам 100 пати :D
 
Член од
29 јануари 2015
Мислења
7.278
Поени од реакции
20.260
Баба ми се дере од другата соба:
- Леле синко, го тепаат Бајага!
Отидов јас избезумен да видам што се случува, кога на ТВ гледам пак го пуштиле ,,Роки".
 
Последно уредено:

бутЕ

старлета
Член од
29 март 2011
Мислења
2.231
Поени од реакции
3.830
Кеј одам кај баба ми и случајно ја затекнав како ја гледа "малечката невеста", и приметив дека уствари во овие 2 години кај шо не го глеам едино шо се сменало во филмон е нована цура ананди шо ја глумит.
 
Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.732
Поени од реакции
24.356
Во време на смарт телефоните дочекав да видам од десет души во автобус, тројца да читаме „олд скул“ книга додека се возиме. И тоа баш оние кои седеа околу мене(не, ништо од типот на бљувотината 50 нијанси на сиво). Доколку бројкава ви е мала, имајте на ум дека живеам во држава полна со мејнстрим идиоти! Убаво беше за промена да видам луѓе со книга во рака, за разлика од секојдневната глетка, „асоцијални зомбиња што притискаат на телефонот како роботи“.
Да имав опашка, ќе ја вртев како да бев кученце. :)
 
Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.433
Поени од реакции
68.569
Животот во Македонија и животот во странство би го опишал сликовито со следниве реченици...

Да живееш во Македонија ти е исто како на праисториските ПЕС да играш на најтешко ниво со дифолтниот тим составен од Иванов на голот и Миранда, Кастело, Хименез и Еспинас во нападот и да целиш на освојување на лигата на шампионите. Ќе се мачиш долго време, можеш да направиш превари за брзо да ја постигнеш целта, доколку тоа те исполнува. Можеш да играш фер и со голема мака да го постигнеш зацртаното, или пак да ризикуваш никогаш да не успееш во играта.

Животот во странство од аспект на исполнување на животните цели, споредено со ПЕС, му доаѓа како да играш со Реал или Барселона на најлесно ниво (за Американците, Германците, Швајцарците итн.), или малце потешко ниво (за Западно-Европските земји) и атакуваш на трофејот во лигата на шампионите. Лесно остварлива цел, ја вртиш играта, ти станува досадно и се насочуваш кон други работи кои истотака брзо ги исполнуваш и ти се здосадува од истите...

Во нашиот случај имаш две опции, да го ресетираш сонито, да си одбереш нов тим и ново ниво на тешкотија (да се иселиш во странство) или да го изгасиш сонито и да се помириш со судбината (се самоубиваш со давење во кофа заглавена меѓу радијаторот и ѕидот).

Изборот е твој, шизици идат на ризици :uzi:
 

Kajgana Shop

На врв Bottom