Драга Кајгана (виртуелен дневник)

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Годинава македонската жена има и што да слави Драга, само абортусот и го закачија. Од следната како што вели дедо Петар севишен треба да и забранат и да се образува оти тоа не е за нејзино добро.

Се прашувам оние мисирки кои го гласаа законот во Собрание дали денес ќе слават?

Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.902
Поени од реакции
25.243
Ма каков 8ми март бре! Пет перални со алишта пуштив денес, како и секоја независна жена. Што, јас да не сум неспособна па тој да ми пере?

Вечер сите во кафана! Мора да се прослави затоа што таму некаде се сечат клиториси... Така, ами како! Не тука ми збеснале со блуд и сладострастие!

Толстој

екс Бомбастичен
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.920
Поени од реакции
11.945
Драга, сакам да имам полн фрижидер како што има во американските филмови и серии.

Патем, да честитам и 8ми март :)

Makaron

КЕН ЛИИИИ лиду дибу даут јууууууу !!!!
Член од
16 јули 2014
Мислења
7.612
Поени од реакции
11.740
И јас сакам полн фрижидер.:place:

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.512
Драга,
мислам дека дојде време и мажите да си ја побараме рамноправноста, на ладново пак ние ги цепиме дрвата, алиштата си ги пери пералната, а нели деца, јадење ова она подеднакво, во мојава струка само мажите на терен кисниме, жените канцелариска, па се осеќам угнетено и со скратени права. Време е и ние да се дигнеме на нозе да си бараме рамноправност, ако не друго може и ние поклони ќе добиваме :D
Мислам дека го достигнав рекордот со настинкава, ме уништи, шмркам како наркоман:sick:

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.443
Поени од реакции
18.431
Јас немам место во фрижидерот :(

Одамна ни треба поголем фрижидер.

BiG_kIsS

You talk too much... Let me shut you up
Член од
4 септември 2007
Мислења
3.414
Поени од реакции
2.923
Бејби,
Што убаво не те читав, незнам што ми текна денес.... Едноставно немам време да се замарам со политиката таму, премногу ми е убаво овде за идиотизам да ми ги расипува деновите. Што сакаат нека праат. Ако преживее Македонија убаво, ако не, ќе си ги земам моите тука. Ионака сите други кои ми се блиски или се веќе отидени, или ќе си одат во брзо време.
Вчера си купив корсет кога бев на Ренесансниот Фестивал. :D Најскапото парче облека што некогаш сум го купила. Сега се едуцирам :D Фестивалот беше закон! Не сакав да си идам :P
Конечно ги средив документите дома и фрлив еден тон хартија. И колку и да штиклирам paperless за се` и сешто, пак добиваме еден тон хартија :cautious:

Член од
24 март 2010
Мислења
15.286
Поени од реакции
26.168
Драга Кајгана,

слушам денес почнале маршови и почнала Шар Планина да распукува. И реков да видам што се случувало. Гледам снимка, микрофон фатил навидум маж. И покрај првичниот нагон, нешто од внатре ми вика „не биди конзерва сељачка, дослушај до крај, денес и онака половите не се толку строго дефинирани“. И догледав. Вредеше.

Тој човекот од недефиниран пол, иако малце хистеришеше, кажа една многу јака реченица: „Но, верувајте, и мој празник е.“ И сега ми остана една дилема да ми се мота во главата. Каква е таа состојба на дух, за однапред да си ја прифатиш улогата што и онака ќе ти ја доделат во институцијата во која ќе те сместат?

Последно уредено:
Член од
28 јануари 2015
Мислења
518
Поени од реакции
2.870
Кајги,
кога сме веќе кај жените,
1. Во Македонија постојат села во кои е забрането жените да излегуваат надвор од дворот, само поради тоа што се жени муслиманки;
2. Во Македонија сеуште е табу жена да биде на раководна позиција само поради тоа што е жена.
3. Во Македонија жените подлежат на верски и општествени правила кои за мажите не важат само поради тоа што се жени;
4. Во Македонија беше оспорено правото на абортус како право на избор на жената со закон;
5. Во светот сеуште постојат земји во кои жените немаат право на глас, на образование и на избор на брачен партнер.
Тоа треба да се стремиме да го менуваме секој ден, не само на 8ми Март!!!

Dr. Wish

Outstanding Сasual Dating Authentic Maidens
Член од
23 септември 2013
Мислења
2.393
Поени од реакции
2.794
DK bas me interesira dal Big_Kiss zivee vo USA? Ako e sakam da me zeme ke i cistam sekoj den :rolleyes:

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Како одат работите Драга...
Најпрвин, има голем ентузијазам, големи очекувања, планови...
Па тргнуваат работите некако...
На крај не испаднало ништо...
Се завршува со големи разочарувања.

Kajgana Shop

На врв Bottom