Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Член од
1 декември 2014
Мислења
2.241
Поени од реакции
4.433
Кај ми пиша кај ме потсети :D

Летово семинар еден, бендисав една од Франција, уште одма се зазборевме. Пауза имавме и почна да ми намигнува, цимерот забележа и почна да ме зеза. Викам или тоа или досадно и е и се заебава. Седиме покрај море цела група, се смееме, се зезаме со неа другиве ко да не постојат. Едно време вика идам ја ми се спие и ме погледнува, викам идам и ја. Шпањолка една вика идам и ја...си викам сеа ли најде. :D

Французинкава извади еден чорап од џеб :pos:телефонот го остаи у чорапот на плажа и идеме тројцата накај хотел и на пола пат вика го забораив изгледа на плажа и ме вика да одам со неа. Шпањолкава се насмеа и отиде да спие си викам ќе имам шанса.

Одиме накај плажа шо не е подалеку од 10минути, збориме се смееме и наеднаш ја приметувам некако забрзано дише, ко нервозна, озбилна стана. Викам ајде на другиве плажи ќе одиме ко ќе го најдеш мобилниот. Некако безвезе одговори да ќе одиме. Стигаме на плажа и го глеам the phone sock :pos: и и го подавам. Оваа се загледа у едни влечки(да биде иронично боса одеше по хотелот и ги држи во раце и ме прашува чии се. Ги држи така збунета, па да не биле на некој од групата. Ја се чудам и викам фрли ги или остави ги кај ги најде. Отиде у кафич да прашува чии биле таква цела збунета
Ај викам прашај па врати се
И тргна вика i don't care после 10 минути држење на влечките у раце целата збунета. Ок викам ај идеме на другиве плажи сеа. И од нигде никаде забрза и почна да трча. Глупо ти е да викнеш погласно, а смеа те фаќа. Забрзав и ја, луѓе преполно наоколу вика i want to run to the hotel и почна да спринта пред било шо да ја прашам. Го имаш оној втф момент шо и стана?
И веќе излегуваш од плажите и има уште 200м по асфалт до хотелот, глупо е да трчаш, не дај боже полиција од некаде да се зададе а јас да трчав по неа. Ова беше полошо од полиција, ова беше gossip police цела група шо беше со нас на семинарот пред хотел стоеа, она трча, а ја на 100метри позади одам :icon_lol: прво се смеев, после ми текна шо ако оваа ми извади муабети.

Помина вечерта му кажувам на цимерот, почна да ме испрашува шо сум направил за да бега
Ќе дознаеме деновиве ваљда викам. :icon_lol:

Оваа не ме погледнува, собиравме некои донации и ми дава пари у раце и гледа у земја.
Викам дај да се понашам нормално, да не помислат свашта останативе шо не видоа. И пред сите ја поканувам неа и другарките и уште неколку да ги носам на подалечниве плажи. Сите ја погледнаа како ќе изреагира, се насмеа и сите рекоа одиме. Ни на крај памет не ми паѓаше да ја прашувам шо како и зошто онака се одделивме и зборевме нешо сосема друго али другиве видоа дека е се ок.

Се одделивме малку и имаше една од Reunion остров ме прашува so what happened last night :pos: Од кај да почнам си викам и и раскажувам се ова се згази од смеење. И викам коа веќе спомна, дали она ти кажа нешто тебе или на другиве, бар мислам дека нема глупости зборено.
Да, ми вика, јас веднаш ја прашав у соба I thought you will be together, what happened why did you run? И одговорот: We have legs why do we walk when we can run:icon_lol::icon_lol::icon_lol::icon_lol: која типка :pos:
Се смеевме и викам како ти изгледаше она, вика тотално збунета коа го слушнав ова таква смеа ме фати али почнав да ја прашувам шо си и рекол ти, некоја постапка. Не спомна ништо.

И ми вика but she's strange. Викам helllooo? I am strange too:X3:
Се смееше па ми вика знае она од нигде никаде да искоментира нешто рандом. Седиме у група 5 женски и наеднаш и вика на цимерката why do you always make me so wet :vozbud:
Ние сите зачудени.

To sum up ништо не се деси очигледно ни на крај памет не ми беше да трошам енергија на зошто вака или да сум ''упорен'' и на крај завршив со таа од островот.
И тоа викам сеа ми пиша французинкава досадно и било волонтирањево сакала у Мк да дојде дали пред НГ или после не знаелз. Еве и шанса да бега од мене и у Македонија :X3:
 
Член од
30 јули 2014
Мислења
5.091
Поени од реакции
15.952
Сакам луѓе со душа, тивки, мирни, ненаметливи, скоро незабележливи во џганот будали галамџии. 5 минути со нив и еден краток муабет се доволни да ти го олеснат денот, да ти дадат надеж, да собереш сила за да издржиш во овој налудничав хаос. Речиси и да сум заборавил дека постојат такви. Повеќето од времето покрај нив и би можел повторно да ги засакам луѓето.
 

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
15.649
Поени од реакции
34.921
ДК,

кога би имал своја фирма два пати би размислил пред да вработам пушач. Мајка му стара, разбирам и зависност и зараза, ама во текот на 8 часови на секои 45 минути по 10 минути пауза за цигара :eek: јбг ме нервира само да го гледам, а не пак да треба и да го плаќам таков лик.
 

Partizanen banditen

Психијатриски случај
Член од
24 август 2016
Мислења
5.486
Поени од реакции
16.130
Драга знаев дека по враќањето дома ке се врати и депресијата, проблемите и нервозата...Додатно тешко ми паѓа и тоа што имам малку време за возење велосипед кој ми помагаше во тешките ситуации. Инаку за недела дена ке одам повторно на прегледи и не сум оптимист по прашање на некои прогнози, но наше е да се надеваме. Се надевам дека и после прегледите некои работи ке се сменат во животот. Можеби...
 

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.612
Поени од реакции
31.819
Се надевам дека нема да сонувам повторно ретардирани соништа ко вчера каде на медицински сестри додека чекав резултати од крвна слика им кажував хумор од типот „Што не можеш да му направиш на човек со една нога?"- Да му дајш гол меѓу нозе....
 
Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.735
Поени од реакции
24.375
Божиќните и новогодишните празници се магични само ако имаш фамилија во било каква форма и пари, во спротивно се осеќаш мизерно. Ти ебам капитализмот и наметнатите вредности!
 
Член од
26 јуни 2013
Мислења
3.597
Поени од реакции
14.641
Rammstein:I have the best album in 2019.
Cattle Decapitation:Hold my blast beats,vocal in 15 different forms,Mad riffs,Pure-Heartbreaking-Reality Lyrics
 
Член од
21 април 2017
Мислења
237
Поени од реакции
703
ДК,

од пред 2 недели низ Германија, а и низ комшискиите и земји (Австрија,Чешка,па дури и Полска) се изпоотворија Christmas markets и љуѓево се побудалени за то.
* Каде после работа - Ај на крисмас маркет
* Викендов шо ќе прајме - Па да ојме на крисмас маркет
* Среќен роденден! - А фала, бујрум на крисмас маркет ојме вечер.

Ојдов и јас таму вчера (кај сите турци таму и Осман)....и шо? Љуѓе побудалени, пресреќни и пренасмеани за греено вино (шо абер си немат), колбаси и переци. Па ентузијазам, па смеење, па радости.."па леле превкусно виново", "переков значит wünderba" итн...И не можев, едноставно не смеев, посилно беше од мене да не помислам : ПА ЗАМИСЛЕТЕ АКО ТИЕ ДОЈДЕТ КАЈ НАС И ПРОБЕТ ОД НАШЕТО ВИНО, ДОМАШНО ГРЕЕНО И САЛАТА СО РАСОЛНИЦА И ЦРВЕНА ПИПЕР, ПА ЏИМИРИНКИ ДОМАШНИ И ПОТПЕЧЕН ЛЕБ СО СВИНКСА МАСТ И БУКОВЕЦ каква реакција ќе имет и колку ќе уживет.

И после ми текна дека ние немаме крисмас маркетс, саде тезги кај шо се продавет честитки "5 за 100", лампиони и капи за дедо мраз.. а и да имавме цената на чаша вино и 300 грама расол салата ќе беше 500 денари зш "баце сеа да се напрајт пари дур е медот".

Си каснав од перекот и си се засркнав.. и така :(
 

Kajgana Shop

На врв Bottom