Дебели луѓе коишто се бунат за тоа што виткото тело се промовира по медиумите како нешто кон што треба да тежнее секој, се ретардирани. Па земале да се сликаат со тоа мишелинките коишто им искачаат од под маицата за да ја дигнат свеста на останатите за тоа дека лепотата е варијабилна и субјективна.
Као да, нема разлика меѓу тоа што го прават они и другите видови на индиректни и директни ограничувања на слободата на мислење. Ако повеќето сакаат витко тело кој к.р фактор сте вие да им кажувате што треба да сакаат? Егото ви е скршено, плачете дебели на компјутер и јадете благо пошто ве мрзи да трчате и да го помрднете дебелиот газ од фотењата?
Па уште и вина ќе ти набиваат пошто не се ложиш на јоргани од под маицата.
Телото на жената е сексуализирано, медиумите се криви....
Сте седнале да размислите некад дека не се медиумите тие коишто ги прават луѓето да се палат на големи цицки, убави жени, машки со „плажа“ мускули и витки тела туку дека медиумите се РЕЗУЛТАТ на човечките природни пориви и приказ на тоа што мнозинството го сака?
Tough life? Доста ждереш сникерс и се сликаш од специфични агли кога правиш селфиња за да не ти ги видат образите и се сликаш од горе надоле за да не ти го видат мевот!
Иди трчај на кеј.
Ако мислиш дека жените треба да имаат влакна под мишка како и машките, во ред. Имај влакна под мишка. Никој не смее да ти забрани, слободно општество. Ама ни ти не можеш да им забраниш на фаците коишто се гадат да се гадат дур те гледаат.
Нивно право е. Ако некој/ја се гади од тоа што сум дебел, имам вуна и слични карактеристики кои ги поседувам, негово право.
И ме заболе ако за време на ренесансата имало уметници коишто се ложеле на дебели жени. И тие дебели жени биле дебели со усул!!!!
Во ред, реално, го пишуем статусов пошто денес ми рекоа дека сум дебел и влакнест.
Тапа ми е животот и немам другари.
Ок, имам само еден другар.
Лажам, немам ниту еден другар, тој другар ме дружи пошто го частам увек.