Драга Кајгана (виртуелен дневник)

wot

њ
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.504
Поени од реакции
33.662
Обично сум индиферентен, ваквите денови, глобални настани ги скокам како слика од машко на инстаграм, ама овојпат о толку елоквентните срцекршачки НАМЕРНО ДОЛГИ постови за тоа дека жената денес не треба да добива само миксер поклон туку бла бла, бла знаеш бла 3км кур ми потење ме надразнија подеднакво како ликовите што истото ова го хејтаат ватрено и единствена мисија денес им е да бидат напорни како да им зависи дневница од тоа пропатено со изџвакан фаст фуд хумор во вид на повторувачко меме само во понов релевантен формат.

Прво, девојче, тетка ти Павлинка ако те тапшнала по рамо дека составот пред неколку години на тема: „Жената е ружа, најсилно сјае од сите ѕвезди“ ти е супер и те воспевала колку убаво пишуваш само оти најдолго нешто што прочитала е рецепт за правење еклери наследен во тетратка со коцки од мајка ѝ, не значи дека секоја година мора ти твојот квалитет да ни го сервираш преку километарски постови со некоректно позиционирани интерпункциски знаци. Океј е, знаеме дека стана жена на дваесе. Роди на деветнаесе. Разбудена си. Уреду е. Борбата за права на жената ќе жари и без твојот обид за пост на фејс. Второ, другарче, честитки на откривањето мемегенератор.цом (секоја случајност со драгонску е случајна). Да, правење мемиња е кул. Да, хејтање е кул. И знам дека е интернетот и сите негови платформи се кул и се бегство од една реалност каде ако воопшто собереш храброст да изустиш шега и ако изнудување насмевка би спасило една цела дождовна шума, луѓето пак би те игнорирале со изговор дека не те слушнале. Понудувачката е голема, побарувачката мала. Не заситуваш сите... Остај. Ако те бива ќе те биде и со едно/две мемиња. Поштеди не.

И да ве замолам, да не си придаваме голема важност и еготрипов да го оправдуваме демек подигаме свест, овај ауернес со постови на фб и мемиња. Коиндицијално вчера ѝ помагав на девојка ми увези истражување на тема сегрегација на жените во спортот, и иако се смета дека оваа генерација е најнежна, само за права се збори, ама идеме напред барем... и не е баш така. Пример, во aтлетика, ако си машко и си најдобар и непобедлив - си најдобар и непобедлив. Кудос. Ако си женско и си драстично подобра, си подлежна на додатно испитување и мерење тестостерон и ако надминуваш лимит каде е поставен за жени, ти си дисквалификувана или може да примаш терапија за да го намалиш. Ова е потажно од сите мои обиди кога тренирав кошарка и ме учеа да направам лев влез. In 2018, the IAAF announced new regulations requiring certain female athletes with naturally high testosterone levels to take testosterone-lowering hormones if they want to continue to compete in the women's category for the 400-meter, the 400-meter hurdles, the 800-meter, the 1,500-meter and the mile. Иако базирано на flawed истражување. Ама... ауернес брад.

И секогаш е исто, дали Божиќ, Валентин, 8ми Март... луѓето сакаат да бидат релевантни бидувајќи намерно драмастично драстични а неосетно игнорантни. И како секогаш, ги игнорирам, ама денес испив пет чаеви и скоро до крај ја прочитав на Salinger Cather in the Rye, зборував доста со мачето и печев готова пица a демнеачката тага у позадина ја заобиколив со јавање на висок коњ на форум.

Та.


Woman is the nigger of the world
Yes, she is, think about it
Woman is the nigger of the world
Think about it, do something about it
We make her paint her face and dance
If she won't be a slave, we say that she don't love us
If she's real, we say she's trying to be a man
While puttin' her down, we pretend that she's above us
You know, woman is the nigger of the world, yeah
If you don't believe me, take a look at the one you're with
Woman is the slave to the slave
Ah, yeah, if you believe me, scream about it
We make her bear and raise our children
And then we leave her flat for being a fat old mother hen
We tell her, home is the only place she should be
Then we complain that she's too unworldly to be our friend
Well, now, woman is the nigger of the world, yeah, she is
If you don't believe me, take a look at the one you're with
Woman is the slave to the slave
Yeah, if you believe me, you better scream
We insult her every day on TV
And wonder why she has no guts or confidence
When she's young we kill her will to be free
This is the one that I can never remember
But you get the message anyway
You know that woman is the nigger of the world
Yes, she is, if you don't believe me, take a look at the one you're with
Woman is the slave to the slave
Yeah, Connely was right, we scream it
We make her paint her face and dance
 
Член од
13 јули 2006
Мислења
15.177
Поени од реакции
17.978
Драга ова е тоа ко ќе ти се присака втор пат ...


Прејаден сум скара, ама пак ми протекоа лиги ...
 
Член од
26 јуни 2013
Мислења
3.597
Поени од реакции
14.641
Дк

Времево надвор меко,меко едно убаво абе шо да ти расправам,небово отворено,ѕвездиве така расфрлани ме водат ги обожавам.На сево ова додавам малку зачин наречен дарк амбиент,пост-рок и спремен сум да се нурнам во универзумот.Топлиот ветер прави да се чуствувам посебно...
Незнам дали сум ја искористил приликата да кажам можеби и ќе се повторам но навистина ги обожавам ѕвездите,и тоа го носам од дете.Сега сум старо копиле и сеуше се ложам на тоа.
Како и секогаш мојата порака останува иста за вас а тоа е чувајте се.

 

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.644
Поени од реакции
27.926
Се возиш у трамвај на 1400 км далеку од дома,од едниот на другиот крај на градот и восхитувајки се на убавините што ги среќаваш, од нигде никаде спокојството ти го нарушува реченица на нашки јазик
"Ејјјјјј,гледајте колку голем Лидл,којзнае какви попусти испуштивме а не ние будали ке акаме замоци да гледаме :facepalm:
 
Член од
26 февруари 2016
Мислења
5.419
Поени од реакции
13.587
Деновиве близок другар со кој се знаеме веќе 15 години отворено ми раскажа како поминува низ тежок период и дека е крајно депресивен. Си бараше човекот некој со кој ќе поразговара, ќе го ислуша и ќе му даде некој совет. Малку ми е чудна оваа ситуација зашто низ годините многу почесто јас бев тој што бара совет или утеха преку разговор. И баш затоа, пошто сум бил во таа улога, малку сум загрижен како ќе разговарам и што совет ќе дадам, пошто знам дека секој збор што ќе му го кажеш на човек во депресија за него може да значи многу. Посебно кога стварно сакаш да помогнеш. Сега за сега мислам дека добро се носам и се надевам дека ќе помогнам колку можам...

Настрана од ова, мене убавото време почна многу позитивно да ми делува. Барем во правец на излегување од летаргијата. Се запуштив малку зимава и физички и ментално. Два-три месеци ме мрзеше да пешачам, да спортувам, па и воопшто да мислам и да планирам нешто посериозно. Сега почнав пак да пешачам и одма почнав да осеќам некоја енергија. Почнав да правам некои оптимистички планови и си испланирав што уствари сакам да постигнам некаде до летото. Знам дека од тоа пола може нема да се исполни, ама ако, барем малце го размрдав мозокот. Убава работа е човек да планира а богами по малку и да фантазира...
 
Член од
7 септември 2016
Мислења
19.600
Поени од реакции
34.794
Кајг,
види вака, џабе ми кажват дека го бива дека бил фаца, дека поарен председател во моментот немет за нас, ами не ми се бендисва чојек шо прајт селфие со народот за време на маскембал за да добие глас повеќе, а себе се гледа како во трло да е...ебаго, сам го кажа тоа јавно! :facepalm:
п.с.
ајт бијонсиште не се занесувај пфффффф, со тебе не правам селфие! :sakasuste:

 
Член од
1 декември 2014
Мислења
2.241
Поени од реакции
4.433
Interkulturna vecer na exchange studenti. Makedonecov ne se pretstavi, ali zboreshe na angliski. Aj si vikam neprijatno mu e, ima luge od drugi drzavi na masa. Si zaminaa lugevo, vikam od kaj si, pak na angliski mi vraka. Albanec bil i ne znael makedonski.
I kako pochit da imas zbor da ne znae makedonski?

Mada donese mnogu hrana, pijalok, smoki, chipsovi, mozese i polosho da e, da se pojavi so zname na Albanija i da donese albanski proizvodi i da pokazuva orli na sliki.
 
Член од
13 јули 2006
Мислења
15.177
Поени од реакции
17.978
Драга значи ова луѓево сме гнаси...

Не знам дали знаеш ама имало порано една тревка (Sylphium) што постоела на просторов околку медитеранот, била корисна за повеќе работи меѓу кои и била многу успешна за контрацепција ...

И со оглед колку оргии имале римјаните, таа тревка ја уништиле уште пред 2000 години од претерана конзумација.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom