Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Емкаа

the worst thing about prison was the dementors.
Член од
14 мај 2008
Мислења
4.916
Поени од реакции
12.405
Другари, како може оваа песна да биде заборавена и неисвирена на ниедна свирка? Како??


Ни беше снимена на касета со сестра ми, заедно со Арчи и легендарната да пукнеш леле што ми направи, татко ми стално ни ја пушташе кога ќе се тепавме во кола. Многу ми е криво што мајка ми во некое пролетно чистење ги исфрли сите касети, пола песни снимени со реклами од радио, многу се нервирав кога на омилената песна ќе ми пуштеа реклама :(
Каков доживљај беше тоа, едно пола саат собираш храброст да се јавиш во радио да нарачаш песна, па ја чекаш после да ја пуштат за да ја снимаш :D
Многу работи ми се менуваат во животов и тоа многу брзо, се надевам времето ќе донесе спомени еднакво вредни на овие.
 

Schürrle

can't be touched
Член од
19 ноември 2008
Мислења
3.019
Поени од реакции
2.059
Ponekogas kolku i da se trudis, ednostavno ne e do tebe. A koga nekoj ne go razbira toa, cuvstvata izbleduvaat i ostanuva samo navikata kon licnosta. A togas za tvoe dobro treba da zamines. Nekolku meseci da konstatiras deka nesto ne e vo red, a drugata strana da si tera po svoe, fuck off.

Its beautiful morning, imajte ubav vikend :)
 

бутЕ

старлета
Член од
29 март 2011
Мислења
2.231
Поени од реакции
3.830
Драга едно време не вервев во она работа од дома на интернет со кликање на реклами. Мислев дек е измислица дур не ми се заинаети бивша ми дека мојш да напрајш некој денар од то. Се регистрирав на mayaclix почнав една недела некаде со кликање (10 минути работа) арно ама плаќет по 0,001 долар од клик...Мислев да се откажам ама вчера онака случајно на еден клик ми се падна 2 долари бонус шо ги искористив за купвење реферали т.е луѓе шо работет за тебе а немет појма за то . Случајно разбарав по форумине испадна дека и јас сум бил некоја врста реферал овие недела дена и дека рекламите уствари шо ги кликаш плаќале по 0.002 ама 0.001 за тебе 0.001 за тој шо те „изнајмил“. Е сеа си изнајмив 10 реферали вчера денес се логирав као да видам шо се дешават гледам за 1 ден 3 долари ми заработиле...ги имам изнајмено на 1 месец ама следнава недела можам пак да изнајмам уште. Ќе видиме како и шо ќе се дешават :D бтв за луѓе шо се разбирет од маркетинг и веб дизајн имат супер работа на интернет ако некој е заинтересиран нека ме контактират ќе го упатам детално шо и како. Муле сум за то мада шо и тука плеткам по малце некои основни ствари као огласвење производи...за 2 месеци некаде на апворк иам заработено појќе од 600 долари за најбанални работи. Сепак во право си била. Знам дека ти другата ќе прочиташ! поздрави ја и кажи и дека уште ја сакам <3
 

Natural-girl

Morphine
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.462
Поени од реакции
5.246
capitalism.png

Да се биде возрасен ... да не ги заборавиме прашањата околу место за живеење, избор на работно место, кој кога да чува деца итн. Се` поврзано со пари на крајот на денот.

Да бидеш возрасен и среќен се оние ретки моменти кога овие прашања не се поставуваат отворено и наоѓаш некое моментално залажување што ќе ти го држи мозокот зафатен.

Но сепак како да се тера животот на секојдневна база ...
Дали тоа што ги прави возрасните вистински зрели е тоа што научиле да се носат со неизвесност, губење контрола и прифаќаат да учат одново и храбро ... Храброста е тоа што ги одвојува водачите и следбениците, не нивото на IQ или нешто слично.
Обвинителките од СЈО, како успеваат да одржат приватен живот и "свое јас" воопшто во тој хаос од екстремно важна одговорност.

Веројатно половина од нашиве генерации нема да се снајдеме на таква позиција зошто сме растени на безбедно, никогаш не сме морале да "влечеме" за да ни биде дадено нешто. Мислиме дека е достигнување да се п и ш у в а бунтовно на фејсбук. Ние си ја трошиме енергијата на небитни ствари, како замарање кој што мисли за нас. Нашите родители имале деца 10 години порано од ние воопшто да почнеме да р а з м и с л у в а м е за тоа. Се однесуваме премногу културно и пасивно. Не знаеме да препознаеме можност и да потегнеме. И после се жалиме на интернет за тоа ...
 
Член од
29 август 2017
Мислења
134
Поени од реакции
67
Драга Кајгана, со тебе се дружам и те читам од 4 часот. Сега е 9:31. Наутро. Дали јас забегав и дали е редно време да си легнам?
 

Makaron

КЕН ЛИИИИ лиду дибу даут јууууууу !!!!
Член од
16 јули 2014
Мислења
7.612
Поени од реакции
11.739
Младиве брачеди и роднини почнаа да ме избегаваат.

А децава по пат почнаа да ме викаат "чичко", "чиче", одам на фудбал ме пречекуваат со "добар ден", ми попуштаат додека играме...

Не сум стар.

Фак ју.



Sent from my ALE-L21 using Tapatalk
 

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.489
Дикеј, во животов за многу работи сум се осетила барем за момент љубоморна и ми поминале ама до ден денес не можам да си простам што не бев на концертот на Тина Тарнер во Букурешт со братучетка ми и секогаш кога ќе ја видам кучката на тоа ми текнува :mad: Да ви се плукнам во Бијонси, Аријана Гранде и слични пластични таблоид глупости кои кореографиите ги мислат повеќе од песните. Бабата искача на сцена со грмушката и си растура и ќе растура и на 120 години. Можам само да претпоставам кое ежење е Golden Eye на тоа озвучување :(


 

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.641
Поени од реакции
27.890
Пaјaците не ги пoдигaaт вoзилaтa,сooбрaќaјни кoнтрoли никaде,пaркирa кoј кaде сaкa.Клaсичен ден пред избoри.Кaкo би изгледaл грaдoв секoј ден дa е вaкa?
п.с. Се нaдевaм брзa пoмoш и пoжaрнa рaбoтaт.
 
Член од
30 август 2017
Мислења
997
Поени од реакции
1.433
Драга не ја разбирам целта на луѓето цело време што повеќе да се покажат попаметни од другите.
 
Член од
23 август 2013
Мислења
296
Поени од реакции
640
Другарка една за малце ќе му раскинеше на дечко и што стварно многу ја сака и у најтешки моменти бил покрај неа како ретко кој дечко на денешницава јер и рекол да симне некое кило. Девојкава не важи за дебела, па можда можел и на друг начин да и каже, али то е. Малце дибечки се испонашал и ја тоа не обожавам, ама јас искрено највише се имам изгорено од еден што секад ми викаше „срце совршена си, верувај ми“. Таквите највише имаат потреба да си допунуваат за совршенство.
Баш пред некоја недела со овој мојов си викаме пројде одмор, се подзапуштивме, ајде да се стегнеме малце со животен стил до Нова Година да заличиме на луѓе. Тоа не значи дека не го сакам, тоа не значи дека не ме сака. И спојлери да напраи и нив ќе му ги сакам. Баш напротив. Некад сакање е и да се трудиш тоа што го сакаш да го напраиш уште поубаво, што не значи дека сега не си задоволен од него.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom