Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Член од
12 јануари 2015
Мислења
2.390
Поени од реакции
4.352
Драга,

во Coffee Factory у сред центар на Скопје, не служат нескафе :toe:
Или јас не сум у тек со кафичиве што се продава, или не знам
Тоа ти е ко да отидеш у пицерија и да ти речат аа дечко пици немаме , баничка ако сакаш ... :icon_mrgr:

Едно кафе не може да напраиш, држава ќе сме праеле :pos:

Sungerot Bob

Живеј го животот
Член од
7 август 2012
Мислења
32.391
Поени од реакции
36.508
Драга Кајгана,
Една од поголемите маки ми е кога ќе влезам во бурекџилница/продавица за бели пецива, таму има се и сешто и се изгледа убаво, јас сакам од се да пробам, а само едно можам/треба да купам:D

Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.902
Поени од реакции
25.243
Кили и тоа рекламата против друга со песна од Енигма во позадина ми го уништија детството и ми ја нарушија сликата за Скопје за навек.

Член од
12 април 2010
Мислења
10.060
Поени од реакции
15.032
Здраво Кајги. Доооолго ме немаше да се истресам тука.
Гледам нешо нугати. Нејсе. Секоја промена е добра, па макар и на скинови. Ќе ми недостига темниот.
СДК дека кармата работи, сè се врти, сè се плаќа.
Лани запознав девојка. Се вљубив. Врска на далечина. Јбг. Убо е. После наеднаш сè стана ладно. Ко во Јакутск да живеам, а живеев во илузија. Малата си фатила друг дечко. Фатички таа стана дуал сим.
Тој во парни викенди, јас во непарни. Не е сапун да се потроши.
Се откажав од неа. Се контравме секој божји ден кој е виновен. И започнав да ја игнорорам. Тогаш таа почна да трча по мене. Не заради игнорот, туку дека батето почнал и неа да ја избегнува, и работата да дојди до нивно раскинување. Сега е сама, во депресија.
Мојата депресија помина. По кафани, по планини, на работа. Започнав да пијам. Од газиран сок на алкохол. Така растат децата.
Се тетовирав, се заразив со таа краста. Сега сакам уште тетоважи. Го срушив мојот кинески ѕид заради неа. Се променив заради неа. Започнав да запознавам нови фаци од по интернетов. Многу фин народ живее по интернет заедницата.

На работа гледам како луѓето се менуваат и си ги вадат очите за поголема функција и поудобна фотелја.

Мрчењето продолжува. А во меѓувреме да продолжам да читамшто има во останативе 150 страници од ДК.
Ако забележите деновиве лајкови во ДК, јас сум тој.
;)

Член од
26 февруари 2016
Мислења
5.419
Поени од реакции
13.591
Гледам направив една година на форумов. Брзо минува времето. 470 постови за една година. Мислам дека може и подобро, ама јбг, толку дозволува слободното време. До следната годишнина ќе гледам да сум поактивен, па да се читаме уште долги години. :)

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.513
Поени од реакции
37.352
Драга Кајгано, штом родителот нема време да го научи своето дете пред да оди во градинка општи работи, да му покажи слики од животни или да го однесе во Зоолошка да го научи кое животно што е, нормално е да детето во прво одделение нема да знае ни како изгледа жирафа, ниту да знае како се вика женка од коњ и сето тоа мора постапно да му се објасни со слики и општо споредбено со други животни кои се ,,шарени,, како жирафа... и велам на мајката во Зоолошка градина зашто само фрлате грицки, а не му објаснуваш на детето кое животно е тоа? ако не го знаеш кое е животното еве покрај секое има табла со објаснување, ми вели :
- Како да не, друга работа немам, што ќе прави на училиште ако го научам од сега? нека учи таму !
...такви се скоро сите млади родители ( секоја чест на исклучоци)!

The_Red1

значи фактички
Член од
18 септември 2009
Мислења
4.209
Поени од реакции
4.756
Д.
Јебеш град или држава во која најдреналинското место (читај опасно по живот) е да појдеш на 'мирен' протест, како учесник, шпион или недај боже новинар. :facepalm:

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.354
Поени од реакции
38.601
Значи нонстоп мора да има нешто шо ќе ти поебе планот или ќе ти открие картите со кои играш во било која област во животот. ЕБЕНО МОРА !
Било каде да си , било кога да си , било шо и да правиш план за да добиеш нешто мора некој пречка да постави. Значи у ебена пустина у Африка да одиш да отвориш продавница за вода , ќе дојде некое гомно и од толкава пустина ќе отвори и он до тебе продавница.
Па мрш да ти ебам гомното гнасно , цело време глупости тропа и никој не го сваќа сериозно , и таман кога најдов начин како да победам на една онлајн стратешка игра шо ја играм он пред сите на форумот откри шо се не треба да се прави за да се изгуби во битен дел , и противникот против кој играм се корегираше во последен момент. 18 ебени дена го нема онлајн на форумот , пишува по 5 постови годишно , али мораше баш денес да ме матира ти ебам тоа жутиот еден заб шо го имаш неготински. :kuracc::kuracc::kuracc:

Ако има господ ќе победам у петок , скоро 10 години играм и мора да си ја добијам таа сатисфакција да му ебам. :semolam::semolam::semolam::semolam::semolam:

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.457
Поени од реакции
87.239
Кога си сам, и тажно е се
На неа ти сети се
Македонија ти нуди љубови се

:oeoeoe:

Ова политичариве наши сите пари кои ги украле во овие 25-26 години, да бог да на лекови да ги потрошат... ма до последен денар, и тоа во Идризово да ги пијат. Пичка им мајчина

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.706
Поени од реакции
13.378
Никогаш нема да ја разберам мазохистичката потреба да се „замараш“ со некој стопати прочитан партиски полтрон.
Кога еднаш е плукнато, ни солна киселина не може да го испере. Соблекуваш, фрлаш во ѓубре, ако има некакви моментални последици, поливаш со бензин, оган, и продолжуваш натаму. Не дека не можеш да најдеш нова облека деновиве.

Kajgana Shop

На врв Bottom