Драга Кајгана (виртуелен дневник)

kazioX

Примерен форумџија
Член од
28 април 2011
Мислења
3.859
Поени од реакции
10.703
После три недели се враќам во Кавадарци и ми се појавува ова на фејсбук:

И самите знаат дека се за смеата само. Ама како па за викенд главни се во кафаните. Нема ништо посилно од кавадаречки спортисти.

ХулахопкиСоТочки

Out of step with the world
Член од
9 август 2014
Мислења
1.494
Поени од реакции
5.250
Што безвезе народ. Идеш у кино, си купил карта, фино лепо си пишува кој ред, број, седиште треба да седнеш и ти идеш и рандом му го зафаќаш местото на некој друг што културно сака да го испочитува тоа што го пишува на неговата карта. И треба да доеш и му речеш љубезно "ајде напушти". Не ги фаќа малце срам онака? Изглеа не.

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.152
Поени од реакции
16.095
Драга,

Ќе си одам дома. Најдобриот дел од тоа - ќе го поиграм папагалчето. Што само по себе е тажно, али кога ќе размислиш во каква утепана атмосфера се ваљда дома сите, не ни сакам да сум таму. Себична сум, не сакам да си реметам раат и не сакам да изигравам емотивна боксерска вреќа некому.
Али кога се мора, се мора.
Само се надевам дека нема да има некоја будала во бус да седи на мое бројче. Да, исто ко постот погоре, луѓево не знаат ни ред, а ваљда ни бројки. Се случувало 2-3 пати да дигам некој од седиште ако јас треба да седам таму, а другава особа понагоре. Седи на 50то седиште ко што ти пишува и ти поти се цел пат, а не јас, која сум се замарала да стигнам пола саат порано за да извадам карта. Мислам дека не се тепани ко мали.

B

Blade Torch

Гостин
- Кога ќе престанат да се бутаат коли у редица поминати на црвено и ќе го укочуваат цел сообраќај?
- Кога ќе престанат да ја користат свирката 0.01 секунда после менувањето на семафорот како жена во најтежок пмс?
- Кога ќе престанат да свират кога има сообраќаец во хор?
- Кога ќе престанат пешаците да стојат скоро во самата лента, место да чека на 1-2 најмалку на тротоарот да светне зелено?
- Кога ќе престанат авантуристите што сакаат да одат на работа со точак да свират на звончето како неизе*ана студентка со години, кога возат по тротоар на кој едвај има место за пешаци?
- Кога ќе има ноќни линии на пола саат место на 2 саата?
- Кога ќе направат едно е*ено метро од крај на крај?

Кога ќе роди сливата круши.

Sungerot Bob

Живеј го животот
Член од
7 август 2012
Мислења
32.391
Поени од реакции
36.508
Драга Кајгана,
Одење со кола на работа во периодот од 7 - 9 саатот на работа или враќање/одење на работа со кола во периодот од 4 - 6 саатот е убиство. Едно е тоа што нема никаква сообраќајна култура, друго е тоа што живците ти се кинат.

smihajlo

Superposition, Relentless
Член од
11 август 2010
Мислења
3.755
Поени од реакции
4.526
ДК

Предлагам "No Make-Up December". Еден месец не ставаш шминка и ги донираш средствата во хуманитарни цели.

Од една страна хумано дело од друга страна помалку кловнови, win-win ситуација :pos:

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Хеј, не е проблем што ја враќате пак модата на мажење/женење на 24-5 години, проблем е што до 26-7 ќе бидете ем разведени со дете, ем може и веќе во втор брак. Памтам пред година и нешто пишав на темава дека дури ситуацијава е за морници да те полазат што пола клас од средно ти се во брак а сега пишувам дека е за смеење што речиси сите се во втор брак или разведени :popce: Постов дури може да послужи како дополнение на тој на @jamey jasta од пред една страна. Мислам дека „трендов“ да го наречам е уште еден вид на аttention seeking метода, да ставиш слика од прстен и она задолжителното she said yes, па после идат американскине глупости, something old, something borrowed, something blue :icon_lol: Како дувне ветрот, така оди и Македонецот.

S

silmarillion

Гостин
Зашто сите торбеши на ФБ имаат неодолива желба да шеруваат џудо тренинзи на Путин?

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.451
Поени од реакции
39.085
Цена
Cenaaa
Cena na autototo
Cena brat so dizel e li?
CENA!?!?!?
Ценичка?:D
cena?
cena
cena i do koga e registrirana
rezervнa guma има ли?!

Нема веза шо ги имаш опишено сите перформанси и ставено цена , мора македонецот да праша за цена оти па нема да се види дека "сака" да купи автомобил , и нема да излезе на почетна на пупата што пробува да ја дупи веќе цела година.

Kajgana Shop

На врв Bottom