До кога на Фејсбук?

Брокер

Broker of the Year
Член од
25 јули 2009
Мислења
1.227
Поени од реакции
257
Причината поради која го направив фејсбук пред 2 години беше да останам во контакт со некој пријатели, ама до кај стигна денес кој ќе стигни ми праќа пријателство. колку што знам основната причина за некој да ми пушта пријателство е да биди во контакт со мене и да се договараме за нешто едноставно да комуницираме а сигурно на никој не му е тоа основната цел основната цел му е да ти ги гледа сликите кој ги имаш ставено и да гледа како се храниш или дали редовно одиш на кафе или дали си бил на одмор и со кој си бил. а има и друга причина скоро сите сакат да имаат повеќе пријатели кој во основа не му се ни пријатели. Дали уште некој го живее филмот "Многу сум популарен па сите ми се пријатели". Дали некој размислил за тоа што добива ако има 1000 пријатели дали ќе може полесно да се социјализира, не верувам едноставно неговото его ќе биде исполнето и ќе се чуствува како популарен. Ова е само една од причините поради кој фејсбук ни прави лажна слика на самите себеси за овие замислени пријатели може да се пишува многу повеќе само не сакам да навлегувам толку во темата сепак ке оставам на вас да видиме дали има некој исто размислување како мене или сепак поинтересни се ретардираните квизови "Со кој познат актер ќе се мажиш"
 
Член од
11 октомври 2008
Мислења
1.258
Поени од реакции
101
Аман веќе 1000 теми за Фејсбук и сите истото го велат, кој има си има, кој нема никој не го чепка, на кој не му се допаѓа нека се откаже, а кој за што си го користе негова работа, ако не ти се допаѓа некој или избриши го од пријатели или не го прифаќај и крај сите среќни. Подобро тоа отколку да паметуваш по форум :toe:
 

Брокер

Broker of the Year
Член од
25 јули 2009
Мислења
1.227
Поени од реакции
257
Аман веќе 1000 теми за Фејсбук и сите истото го велат, кој има си има, кој нема никој не го чепка, на кој не му се допаѓа нека се откаже, а кој за што си го користе негова работа, ако не ти се допаѓа некој или избриши го од пријатели или не го прифаќај и крај сите среќни. Подобро тоа отколку да паметуваш по форум :toe:Јас имам профил и еден месец ке се потрудам да сватат луѓето колку е патетичен фејсбук а по еден месец ке го избришам нормално ти си еден од оние кој што имаат 1000 пријатели и сигурно се осети навреден свесен си дека 80% од пријателите не ги ни познаваш ке дојди ден кога ќе сватите колку е глуп фејсбук и колку е подобро да го врвиш времето на пример еве на форумот можеби ке научиш нешто и ќе споделиш некое мислење

Аман веќе 1000 теми за Фејсбук


Извини ќе можеш да ми наброиш барем 300 теми од овие 1000?
 

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
А зошто ти да ги убедуваш? Ти гледај си за себе, ако не ти се свиѓа фејсбукот, не го користи, никаде нема клаузула дека сите луѓе мораат да имаат профил.
Јас не гледам кој каков квиз направил, не гледам кој колку пријатели има, тоа си е нивна работа. Јас си ја бркам мојата работа, проверувам дневно што има ново и толку. Не се замарам за пријателите и квизовите на другите луѓе. Не можеш да им забраниш да не ги прават, за некои тоа е добро пополнување на слободно време, а за пријатели, има такви што аднуваат само за да имаат повеќе пријатели, но ако не ги знаеш сепак има опција ignore, нели?
 
Член од
11 октомври 2008
Мислења
1.258
Поени од реакции
101
Јас имам профил и еден месец ке се потрудам да сватат луѓето колку е патетичен фејсбук а по еден месец ке го избришам нормално ти си еден од оние кој што имаат 1000 пријатели и сигурно се осети навреден свесен си дека 80% од пријателите не ги ни познаваш ке дојди ден кога ќе сватите колку е глуп фејсбук и колку е подобро да го врвиш времето на пример еве на форумот можеби ке научиш нешто и ќе споделиш некое мислење
Извини ќе можеш да ми наброиш барем 300 теми од овие 1000?
Уфф извини ама немам сигурно над 50 пријатели и сите ги знам, а профилот го отварам 2-3 неделно да проверам некој работи и да играм покер. Да сега ќе едитирам и ќе ти набројам 300 бидејки буквално мислев 1000, почекај си ти малку само :smir:
 

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Проблемот овде не е во масовноста на користењето на фејсбук туку во генерализирањето. Кога мајспејс правеше бум, вакви коментари имаше и за тоа. Но интересно е што поради генерализацијата, се заборава дека има и голем дел на луѓе кои и ден-денес сè уште си се корисници на мајспејс. Истото ќе биде со фејсбук. Ќе помине периодот на масовното користење, а оние кои моментално го користат за да останат во контакт со пријателите, ќе го прават тоа и кога некој друг портал ќе го завземе местото на фејсбук.
 

Брокер

Broker of the Year
Член од
25 јули 2009
Мислења
1.227
Поени од реакции
257
А зошто ти да ги убедуваш? Ти гледај си за себе, ако не ти се свиѓа фејсбукот, не го користи, никаде нема клаузула дека сите луѓе мораат да имаат профил.
Јас не гледам кој каков квиз направил, не гледам кој колку пријатели има, тоа си е нивна работа. Јас си ја бркам мојата работа, проверувам дневно што има ново и толку. Не се замарам за пријателите и квизовите на другите луѓе. Не можеш да им забраниш да не ги прават, за некои тоа е добро пополнување на слободно време, а за пријатели, има такви што аднуваат само за да имаат повеќе пријатели, но ако не ги знаеш сепак има опција ignore, нели?


Целта на темата ми е да видам дали постојат луѓе на форумот кој го мразат фејсбук и кој ме подржуваат во тоа дека фејсбук е за слабаци и за луѓе кој непотребно го трошат времето. А што можеш да најдеш ново на фејсбук дали некој беше на кафе или дали јади или пие нешто во моментот дали тоа го осеќаш како потребна информација ?
 

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Целта на темата ми е да видам дали постојат луѓе на форумот кој го мразат фејсбук и кој ме подржуваат во тоа дека фејсбук е за слабаци и за луѓе кој непотребно го трошат времето. А што можеш да најдеш ново на фејсбук дали некој беше на кафе или дали јади или пие нешто во моментот дали тоа го осеќаш како потребна информација ?
Не, туку можам да видам во групата која ја имаме од факултет дали се случува нешто и повеќето работи од таму ги имам дознаето. :wink:
 

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Целта на темата ми е да видам дали постојат луѓе на форумот кој го мразат фејсбук и кој ме подржуваат во тоа дека фејсбук е за слабаци и за луѓе кој непотребно го трошат времето. А што можеш да најдеш ново на фејсбук дали некој беше на кафе или дали јади или пие нешто во моментот дали тоа го осеќаш како потребна информација ?
Јас се извинувам вака што ќе упаднам во муабет, но откако пред година и пол си направив фејсбук најдов најмалку 10 роднини од странство со кои до денес комуницирам, а претходно се немавме слушнато со години.
Затоа реков јас се прави генерализација дека сите го користат фејсбукот за да си напишат кога биле на кафе со кого, а не е така.
 

Брокер

Broker of the Year
Член од
25 јули 2009
Мислења
1.227
Поени од реакции
257
Проблемот овде не е во масовноста на користењето на фејсбук туку во генерализирањето. Кога мајспејс правеше бум, вакви коментари имаше и за тоа. Но интересно е што поради генерализацијата, се заборава дека има и голем дел на луѓе кои и ден-денес сè уште си се корисници на мајспејс. Истото ќе биде со фејсбук. Ќе помине периодот на масовното користење, а оние кои моментално го користат за да останат во контакт со пријателите, ќе го прават тоа и кога некој друг портал ќе го завземе местото на фејсбук.


Кога мy space правеше бум ја немаше ретардираната пандорина кутија да ја отвориш и да ти излези Благица Павловска или некое Ферари ја немаше ни ретардираната апликација во која што садите компири или ги продавате пријателите или пак ги шуткате

Не, туку можам да видам во групата која ја имаме од факултет дали се случува нешто и повеќето работи од таму ги имам дознаето. :wink:Секоја чест на тие што го користат за вистинска цел ама дали некогаш не те иритира тоа што секој пиши кај беше на кафе кај беше на одмор или што јади во моментот ... дали почнуваме да живееме виртуелно?
 

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Кога мy space правеше бум ја немаше ретардираната пандорина кутија да ја отвориш и да ти излези Благица Павловска или некое Ферари ја немаше ни ретардираната апликација во која што садите компири или ги продавате пријателите или пак ги шуткате
Тебе никој не те тера да садиш комипри друже?:)
Ако ти сметаш дека немаш потреба од тоа да видиш кога некој ќе постира дека осовил толку и толку пари на фармата, можеш комотно да му направиш hide... На крај, фејсбук е така направено, да ти изгледа онака како што тебе највеќе ти одговара. Апликациите не се задолжителни како што не е ни фејсбукот. Оние кои го имаат од потреба, го користат за тоа. Оние кои го имаат колку да следат тренд, за некој месец ќе почнат да го бришат пошо ќе им биде тапа. А оние на кои им пречи не мораат ни да прават.
:smir:
 
C

cige

Гостин
на никој не му е тоа основната цел основната цел му е да ти ги гледа сликите кој ги имаш ставено и да гледа како се храниш или дали редовно одиш на кафе или дали си бил на одмор и со кој си бил.
Јас баш спротивно размислувам. мислам дека сите аднуваат повеќе пријатели за да нив ги гледаат колку се "убави" на нивните "фотки" направени по разни нужници. Луѓе коишто имаат недостиг на внимание и дневно пишуваат по неколку топици. Како којзнае колку му е важно на некој кој ти дошол на кафе и или ти кај кого си отишол, минатата вечер со кое друштво си бил во некоја дискотека итн. Ми се повраќа од топици:"ispadnaF da se pro$setkam so NajubaFkite", "pozzz do moite zLatCaa", "si gU sakam Trpe, Petko, Trajko", "vcera z@kon pomin so moite n@ajmili", "pieme kafe so ekip4eto".
Да знаете само колку пријатели имам избришано со вакви топици.
 

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Секоја чест на тие што го користат за вистинска цел ама дали некогаш не те иритира тоа што секој пиши кај беше на кафе кај беше на одмор или што јади во моментот ... дали почнуваме да живееме виртуелно?
Ама ти викам, јас не се замарам, нека си пишува кој што сака, нека става што сака. Јас си го гледам мојот профил, го гледам тоа што ме интересира, ако ми е досадно ќе си играм фејсбук покер и толку.
Немам намера да се нервирам или иритирам за глупости или за тоа кој што пишал на статус. :)
 
Член од
11 октомври 2008
Мислења
1.258
Поени од реакции
101
Тебе никој не те тера да садиш комипри друже?:)
Ако ти сметаш дека немаш потреба од тоа да видиш кога некој ќе постира дека осовил толку и толку пари на фармата, можеш комотно да му направиш hide... На крај, фејсбук е така направено, да ти изгледа онака како што тебе највеќе ти одговара. Апликациите не се задолжителни како што не е ни фејсбукот. Оние кои го имаат од потреба, го користат за тоа. Оние кои го имаат колку да следат тренд, за некој месец ќе почнат да го бришат пошо ќе им биде тапа. А оние на кои им пречи не мораат ни да прават.
:smir:
Баш сега тоа ќе пишував, кај мене на Pandora's Box, Mafia Wars и сл им имам направено хајд :) досадни се многу :toe:
 

Аеродром

Faithful :)
Член од
15 август 2008
Мислења
2.217
Поени од реакции
256
Ќе користиме фејбук,додека не отворат нешто помефмси и таму ќе ги вртиме шемите.Сега у мода е фејсбук,било хајфајв и мајспејс.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom