Доселени Евреи пукаат врз палестински муслимани...

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
Па што не ти е јасно тука, мултикултуралистите ги поддржуваат муслиманите со сите сили. И покрај безброј напади од муслимани на локалното население сите либерали се ставаат во одбрана на дотичните во стил не се сите исти, правете разлика од радикален до умерен ислам додека истите сегде во Европа прават етнички чистења и немаат никаков обзир за човечкиот живот. Гетата им се правило повеќе отколку исклучок, дали некој ги манипулира или не мене не ме интересира до толку, јас гледам дека се насилни и програмирани да се оденсуваат на тој начин што автоматски ги прави мои непријатели. Не сакам ограничувања и ќе се борам против нив до крај на животот.
Ционистите поддржуваат мултикултурализам во Европа, додека пак во Израел се борат против истиот.

^X^

Член од
22 декември 2007
Мислења
1.457
Поени од реакции
376
Колку што биле убиени евери во концентрациони логори биле убиени и Словени,Цигани,хомосексуалци и Јеховини сведоци али нигде никој не збори за тоа.

Гледам и некој напишале дека имало и Израелски палестинци,да вистина е има Израелски палестинци кои не можат да работат во државна администрација/војска/да држат каква било повисока функција и живеат во гета/логори со по 4 метра ѕидови од сите страни околу нив.Се третираат како граѓани не од втора туку од трета класа црнците во Америка имале повеќе права во 20тите.
Ѕидовие се кај терористите, Западниот Брег: Хеброн, Наблус итн.

Ти пишував за Израелските арапи кои живеат во Израел (не во Газа и Западниот брег) и се 15-20% од вкупната популација на Израел.

Еве не пример во Назарет Арапите се мнозинство. Гледаш ли во Назарет ѕидови или не?
The greater Nazareth metropolis area had a population of 210,000, including 125,000 (59%) Israeli Arabs and 85,000 Jews (41%).
http://en.wikipedia.org/wiki/Nazareth

karan

бивш поет, плукач, вљубеник во слободата
Член од
31 мај 2006
Мислења
3.595
Поени од реакции
2.719
Заеби историја.Колку повеќе чепкаш толку повеќе заглавуваш без можност за решение.

---Muhammad Flees Mecca for Medina (619): Wife and uncle (leader of Hashim clan) died. New clan leadership withdrew protection. Moved to Medina where converts offered protection. Converts grew substantially in Medina. Preached among the Jewish tribes of Medina, presenting Islam as continuation of Jewish prophecy, and himself as the last in line of Hebrew prophets. He taught to pray toward Jerusalem. Changed prayer direction toward Mecca when rejected by Jews.----

Реалноста е таа - во овој момент Израел е манга и ќе прави што сака.
Чепкање во историја е да се зборува за 7 век.
Не е чепкање во историја да се зборува за нешто што се случувало пред 50 години и за кое има сеуште живи сведоци кои имаат право да бараат правда во свое име.
Егзодусот на егејците и окупацијата на Палестина сеуште не се историја, туку денешни реални човечки судбини.

Член од
21 декември 2011
Мислења
430
Поени од реакции
79
Во школо не учевте? За македонска држава против османлиските турци, против бугарските и албанските фашисти и тн.
a pred toa so kogo se borele i protiv kogo

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.501
Поени од реакции
27.319
Страшниот Израел е крив за све. Ова не е историја, па дури ни историја од пред 60 години. Ова никогаш не престанало, дури ни по смртта на Хитлер.

Член од
13 февруари 2007
Мислења
5.154
Поени од реакции
5.995
Сепак идиотизам е да кажеш дека Евреите се доселеници во својата земја,за што сведочи и нивната света книга-Тората каде Бог им ја ветува таа територија.
Не верувам во никаков бог, тој бог кој им ја "ветил" таа земја е чиста измислица за да го оправдаат земањето на туѓа земја. Мојсеј (кој ја напишал Тората) ги однел евреите во "ветената земја" пред 3-4 илјади години. Уште од тогаш тие се доселеници во таа земја, во која претходно живееле други луѓе. Сигурно не била празна и "резервирана" за нив.

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Целосна подршка за Израел и Израелците.

V

Vollstandig

Гостин
Расизмот отсекогаш бил пречка за развој на човекот воедно и човештвото. Со самиот расизам и делење на луѓето меѓу бели-црни, арапи евреи, мажи жени, слегуваме по неколку скалила од напредокот глобално на цело човештво а и интелектуалниот развој стагнира.
Па да му ебам белјата, “Доселени евреи“. Никој НЕ НИКНАЛ на тоа парче земја, ниту палестинците не изникнаа од земја тука, ниту пак евреите. За сите има место под сонцето, само проблемот е што некој мисли дека ако се двајца, помалце ќе го грее сонцето,наспроти да е сам.:гомце:

M

Muranyi

Гостин
Не верувам во никаков бог, тој бог кој им ја "ветил" таа земја е чиста измислица за да го оправдаат земањето на туѓа земја. Мојсеј (кој ја напишал Тората) ги однел евреите во "ветената земја" пред 3-4 илјади години. Уште од тогаш тие се доселеници во таа земја, во која претходно живееле други луѓе. Сигурно не била празна и "резервирана" за нив.
Ниту јас не верувам во никаков Бог,ниту сметам дека некој си Јахве им ветил земја на Евреите,но факт е дека Тората е дел од нивната традиција каде уште пред 4000 години е зацртана идејата за населување на Евреите на тие простори и формирање на нивна држава.Тората ја сметам за историски документ во контекст на разговоров а не како света книга.Затоа мака ми е кога некој тука ќе се избаци,глумејќи некаков си верник Муслиман и проповеда како Евреите се доселеници на тоа подрачје,демек во тоа време живееле Палестинци таму:DАбе смешки,патетики,пријателе.А всушност таквата идеологија на Муслиманите е продолжение на нацизмот.И мене ми е жал само и единствено за тие палестински деца кои ништо не виделе од животот,кои живеат без никакво детство и права,а на некои и животот прерано им згаснува.А од друга страна како не отворија тема за илјадници деца кои секојдневно умираат во Африка од глад?Тие деца помалку ли вредат од муслиманските?Во потрага по Бога заборавија на човечноста и љубовта и станаа жртви на нечиви идеологии.И тие ќе ми зборат за Бог и ќе продаваат муда за бубрези,ебаги нацистите?Е лицемерие брат не можам да сварам и ме вади од кожа.

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.495
Овија че га гаџав ахха ! :giggle:

Што е бе ова, па оружјето им тежи повеќе од нив самите ! :sick:

УУУУУУРРРРРРРРРААААААААА ! :mad:

Овај че га пуца у вис у неба ! :confused:

Овај че га фрља бомба ! :eek:

Ова тргнало по стапките на бабушот негов ..... ПАУУУ ! :X3:

Овај че га вљага у метро иљи у аутобус ! :vozbud:

Овие по стапките од бабушите им нивни ! :facepalm:

Луда работа, ипак кога би бирал помеѓу Израелците/Евреите и Палестинците/Арапите би ставил/дигнал рака за Израел, ипак Евреите се далеку посупериорен народ/раса како да ги наречам од овие Палестинциве т.е. Палестинци не постојат, тоа се Арапи кои се самонарекуваат Палестинци, Палестинците се изумрен и претопен народ во Арапи, исто како и Берберските племиња во Северна Африка(Мароко, Алжир, Либија и.т.н.) и Гадафи беше Либиец/Либиски Арап, ама по потекло Бербер од Берберско племе-Арабизирано !

baksterski

Националист тип 500
Член од
22 февруари 2010
Мислења
431
Поени од реакции
277
jas sum ovde roden ovde e roden dedoto moj pradedoto pra pra dedoto ova mie mene drzava moja , kakvo glupo prasanje od kade si ti tolku siguren deka taa e tvoja drzava , kolku stoe tvoja e i moja .a drugo e sega ako sum jas na vlast vo makedonija da naseluvam drugo naselenie koe voopsto ne zivelo ovde a da ti go odzemam tvoeto ogniste tovjata zemja.a na toa da naseluvam drugi luge.
Ќе излезам малку офтопик. Да ми ти објаснам зошто не е твоја држава. Ти не се идентификуваш со државата, а со некоја друга. Ти не си Македонец, никогаш не си кажал ниту дека си Македонски-Албанец. Немаш Македонско чувство, Пр. кога игра Македонија фудбал ти не навиваш за неа а за противникот. Поголемиот дел од вас НЕ почитуваат никакви закони на државата, НЕ плаќаат даноци, излегуваат на безсмислени протести и ги спречуваат институциите да си ја вршат работата. Војна водевте против оваа држава во 2001 од тоа што многу ја сакате нели?! :sneaky:

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.495
Свашта ..............
1. Евреите ги мрзат Муслиманите и Христијаните
2. Муслиманите ги мрзат Евреите и Христијаните
3. Христијаните ги мрзат Евреите и Муслиманите
................ НЗС ?!

ахха и за крај Евреите не биле ’’права’’ бела раса(како ’’ариевците‘‘), тоа првпат го прочитав на една тема на форумов пред неколку дена ! :facepalm:

Погледнете колку има Христијани, колку Муслимани и колку Евреи во светов ............. во цел свет Евреи има преку сила 20 милиони, барем така пишува на интернетов, а тоа е капка во море за светската популација од преку 7 милијарди ............ Христијани се преку 2 милијарди, Муслимани помеѓу 1.5-1.8 милијарди, Хиндуисти скоро милијарда, Будисти половина милијарда до милијарда и.т.н. и.т.н. !

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.398
Поени од реакции
5.029
Израел бил и е во позиција на дефанзива. Израел постојано се брани од напади. Докажано е неколкупати во историјата, кога сите соседи вршеле заеднички напади врз неколку десетици пати помалиот сосед.
Палестинците се агресорот без разлика на степенот на вооружување. Не почитуваат ниеден договор и секогаш први напаѓаат и се залагаат за уништување на Евреите. Доколку имаат моќни оружја, воопшто нема да се двоумат да ги употребат.

V

Vollstandig

Гостин
Свашта ..............
1. Евреите ги мрзат Муслиманите и Христијаните
2. Муслиманите ги мрзат Евреите и Христијаните
3. Христијаните ги мрзат Евреите и Муслиманите
................ НЗС ?!

ахха и за крај Евреите не биле ’’права’’ бела раса(како ’’ариевците‘‘), тоа првпат го прочитав на една тема на форумов пред неколку дена ! :facepalm:

Погледнете колку има Христијани, колку Муслимани и колку Евреи во светов ............. во цел свет Евреи има преку сила 20 милиони, барем така пишува на интернетов, а тоа е капка во море за светската популација од преку 7 милијарди ............ Христијани се преку 2 милијарди, Муслимани помеѓу 1.5-1.8 милијарди, Хиндуисти скоро милијарда, Будисти половина милијарда до милијарда и.т.н. и.т.н. !

Ако мислиш “Евреи“ во религиозна смисла, тие поточно се јудаисти, и како што знам, за да си јудаист, треба да си роден како евреин, за разлика од христијанството што можеш да го примиш ако посакаш, а исто и исламот.Тоа е разликата меѓу исламот и христијанството наспроти јудаизмот.
Ако гледаш малце подлабоко, христијаните го почитуваат стариот и новиот завет, али се водат според правилата на новиот завет,односно пишаниот збор од христос. Евреите го негираат христос како месија, и дел од нив мислат дека не е дојден и допрва ќе дојди и се водат по прв завет, додека исламот доаѓа како трет завет, што ги почитуваат и Мојсеј (муса) христос (иса) и третиот пратеник Мухамед а.с.

И целата омраза се создава, нормално околу ова:

Евреинот го негира христос.
Христијанинот го признава Мојсеј и христос, а го негира Мухамед.
Муслиманот го признава Мојсеј,Христос и Мухамед за божји пратеници.

Затоа и има омраза меѓу овие групи на луѓе. Ако гледаме попрецизно,сите се молат на исти бог и нивните свети книги влечат исти корени.

Kajgana Shop

На врв Bottom