Мишелинка
расол
- Член од
- 19 мај 2006
- Мислења
- 3.449
- Поени од реакции
- 385
Па тој камеш што го фрлаш, сигурно не го фрлаш за да ме почеша, туку да ме погоди во глава! Да не се лажеме сеа!
Соу? Тоа ја оправдва полицијата, да те остави да пукаш во мене? Не е дебатата дали се Евреите или Палестинците лоши, во случајов е реакцијата на војската...
Таа појава се пројавува низ историјата веќе 2 000 години,не е Хитлер првиот.
Види вака...Не знам каква престава имаш ти за израелско-палестинскиот спор,но проблемот е што во последно време се настојува да му се додаде верски карактер,за што јас воопшто не се сложувам.И тоа Муслиманите се тие кои се обидуваат да ја продадат таа идеја.За нив Евреите се проколнат народ,чедо на Шејтанот и треба сите до еден да бидат истребени.Е ова е опасна работа,исто како нацизмот на Хитлер.Од ова не ти се повраќа нели,сигурно си пацифист и ќе застанеш во жестока одбрана на мирољубивите Муслимани?
Не,мене ми се повраќа од тоа што на сите им се повраќало од Евреите.Работите треба секогаш реално да се гледаат,а не да се формира мислењето врз некои теории на заговор каде Евреите се криви за се.Сакаш за промена еден интересен факт за Евреите,а не теорија?Повели:http://ieet.org/index.php/IEET/more/4828.
--- надополнето: 23 мај 2012 во 17:45 ---
Штета немаат оружје Палестинците,нема да престанат од пукање.
Се прашувам зошто... Кога се тие така добар, фин народ...
Да, Палестинците пробаа да дадат верски карактер. Знаеш зошто? Зашто додека Израел подржан од Америка убиваше деца по улици, нив никој немаше да ги праша како се. Кофи Анан како нешто дискутираше со нив... Гола вода... За да привлечат нечие внимание и нечија поддршка кога видоа дека од западот нема аир се свртија кон верското прашање. По што Саудиска Арабија зазеде позиција и Буш ги олабави... И јас на нивно место исто би играла.
А вистинскиот конфликт не е верски - територијален е. На ова прашање сум исто така цврсто зад палестинците (хел, ова е единствената муслиманска држава што екшли ја подржувам., лол). Одземање на територија за да „се смират кутрите евреи после војната“ од некој друг е нечовечно, некоректно, одвратно. Ај да видам дали ќе е ист муабетот да требаше, макаи и Мариово наше ненаселено да го дадеме на некој?!
Хел нат, ни едните ми се мили ни другите. И лол, далеку сум од пацифист. Ама да кажеме, кога од едната страна имам Евреи, од другата Палестинци - ич не ме боли ни за едните ни за другите, па без пристрасност ја гледам ситуацијата. А ситуацијата е дека пробуваш да го свртиш муабетот кон мирољубивоста или не на Муслиманите... Да, знаеме, они имаат екстремисти, па пукаат, па бомби поставуваат, поинт тејкн, бла бла. Завршен муабет, врати се сега на Израел.
А знаеш, пацифистот со испран мозок во случајов си ти, со твоево „повраќање од евројомразачите“.
А, дас да ти дадам уште една теорија, пологична од претходниве? ИНЦЕСТ, евреите се имаат мажено/женето со први братучеди од секогаш „за да не го даваат богатството надвор од фамилија“. Затоа имаат генијалци. И ментално заостанати, двете,..