Домазет

Член од
6 октомври 2012
Мислења
260
Поени од реакции
175
zet ili domazet . . . .. hehhe nikogas ne mozam da se zamislam kako i e vo kozata na domazet , tie se nekoja posebna sorta luge . ja na gosti otidam nekade kaj nekoj rodnina koj zivee podaleku , pa ne mozam da sedam poveke od 3 dena - ne od losiot odnos nego ne mozam da zamislam da bidam na tovar na nekoj
sreken sum sto imam svoj dom i zdravje ;)
 

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Јас идам домазет само кај Леандра дома.

А ако то не бива, ја зиам кај мене дома и не му ја размишљам.

Шо бе домазет. И тоа да не не ви чини како верени раскинати или разведени со и без деца.

Ебате темите малограѓански. Ебете нешто, а не да дрвите малограѓанштини на форуми.
 
A

andrea85

Гостин
Ke mu ja ebam mamata na nekoj da mi dojde i da mi bide domazet doma so sestra mi i takvi sranja.:sneaky:
глупости жииви, ако сестра ти енма кај да живее остај ај да се мафта по кирии да се влече по станови само тебе егото да не ти го расипи.
деца бре!
Кој има подобри услови таму,кој век сме! Да за домазет.
--- надополнето: 25 април 2013 во 13:29 ---
Ke mu ja ebam mamata na nekoj da mi dojde i da mi bide domazet doma so sestra mi i takvi sranja.:sneaky:
глупости жииви, ако сестра ти енма кај да живее остај ај да се мафта по кирии да се влече по станови само тебе егото да не ти го расипи.
деца бре!
Кој има подобри услови таму,кој век сме! Да за домазет.
 
T

Tamora

Гостин
Ако се мора се мора нема бегање чим невестата нуди поарни услови а немаат можност младите да си допуштат сами да си живеат тогаш е сосем небитно дали куќата е на свекорот или дедото :)
А за најарно сите знајме како е ни јас кај него ни тој кај мене ако се има услов за живот настрана поарно и кирија да плаќаш отколку да ги слушаш старите цел ден кај шо ти роварат над гла , кога и да е и едните и другите ќе преречат ние ве зедовме дом ви дадовме сакаш неќиш ако си под ист порив мора да ги почитуваш и по ќефот да им одиш цел живот и за секоја ситница потрошени пари настрана да им се исповедваш п.с провервајте си го болјерот да не ви го исклучват ако живејте во заедница оти обично старите ги плаќат сметките , а за одење во вц строго со резервација :гомце:
 

zakaculko

skinhead '03
Член од
24 март 2009
Мислења
201
Поени од реакции
33
само да не си у струмица :facepalm:, шо да не ако е едина, и има голема куќа празна, да скапува ли, шо да не, само деца да клаваме поише, тоа е најбитно сеа
 

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.823
Поени од реакции
6.346
Се дур не имам услови (работа со ок плата) за да можам барем кирија да плаќам не се женам па што сака нека е.....(иако имам и вишак стан,али да речеме дека го немам).
Домазет не идам макар и ерген цел живот останал...


Е сега исклучом се прави за ќерките на Доналд Трамп,Бил Гејтс,Карлос Слим...итн. :D:P
 
Член од
22 февруари 2008
Мислења
100
Поени од реакции
234
Кога двајца луѓе навистина се сакаат и сакаат да живеат заедно (мислејќи засекогаш, а во суштина, на неодредено), не е важно чиј е имотниот лист. Реално, банализирањето на живеачката со стереотипот „жената да оди кај мажот е правилно, а обратно е срамота“ само го замачкува реалниот проблем. Нема срам во тоа жената да има повеќе на хартија од мажот, срамота е за двајца млади во денешно време најголем успех да е вселувањето со уште х постари луѓе и губењето на сета приватност во најубавите заеднички години.
 
Член од
2 јули 2010
Мислења
4.625
Поени од реакции
5.677
domazet, slika ima ton nema. E toa e domazet, da te zaebava koj ke stigne i da te pravi magare.
 
Член од
21 март 2013
Мислења
379
Поени од реакции
1.080
E тоа ти е.
Имам еден сосед од Битола. Го донеси жена му тука. И сега човекот е буквално слика има тон нема.
А, таа...растур по градот праве.
И не дека тој не знае. Ама не смее да писне. Како бубачка е мирен.
 

AceCaleb

Деспот на Адот
Член од
31 декември 2007
Мислења
5.807
Поени од реакции
10.917
Домазет во никој случај, макар туркал ерген до 40та година ма и цел живот. Да не генерализирам (зашто сигурно има и многу домазети што живеат убаво), но подобро би живеел како што треба отколку да глумам дека добро живеам. Исто така и невеста дома не би носел во никој случај, сакам раат живот бре со мојата избраничка, сами свои газди.
Погоре некоја љубов се споменува, па баш љубов ако има ќе се стиснат сили да се живее под кирија негде, може ќе се намали буџетот но ќе бидам посреќен.
Повеќе ставам акцент на тоа дека сакам раат интимен живот, отколку на тоа кој кого поседува ако отиде некаде како домазет, иако ова второво игра голема улога во животот.
Да не звучам негативно но зар мора човек по секоја цена да стапува во брак, иако сеуште нема услови за истиот? Највеќе ме изненадуваат младиве што немаат ни за тоалетна па се решаваат на овој чекор и тоа доста често завршуваат како домазети и обратно доманевеста ли како да го кажам, не нашле збор за другава ситуација. Па дај прво стани стабилен човек па после решавај се на важни чекори. Некој ќе рече сега можда години го газат па мора да се жени, МОРА само да се умре, година-две ако почекаат голем стап.
Ај да не должам НЕ за домазет, па партнерката ако нема разбирање нека заврши љубовта.
 

Pinkie Pie

and Deedee
Член од
25 ноември 2009
Мислења
2.011
Поени од реакции
3.246
Имаше еден ми се токмеше , ми велеше да ми дошол домазет.
Турниме да кинисам е :facepalm: .
Во глобала неам ништо против домазетовците .
Ако е заради станбеното прашање , или на пример чупето има стара изнемоштена мајка и нема кој да ја гледа ,а ваму со свекрвата се стега .
Иам чичко домазет. Ваква е ситуацијата : Стрина ми има брат , нејчи да ја гледа мајка му , кујчава е на два спрата , а чичко ми се двајца брајча и да седа заедно двајцата и плус свекрвата е стварно премногу , и шо напраја , се преселија кај баба му , ја гледа незе а таја појче од син и го сака , че му го препиши нејзинио спрат , двајцата се без работа , сада тутун , двајцата работа се дома ,така ја одржува фамилијата.
Чичко ми премногу ја сака стрина ми и во се се сложуваат.
И оти секогаш да оди невестата кај зето , нема врска.
Ако ни е поубо кај мене неам ништо протиф , ама не да ме зема за јас него да го носам на грб и за да биди на чар , туку да работи нешто во живото да се труди барем .
Зошто сме женскиве деца потценувани толку појма неам , ко понижување му е на некој да пој домазет , да седи кај жената , да ги гледа децата .:facepalm:
Оти секош на машките треба да му се остај имовина а на женскиве ништо.
И на мајка ми така баба ми сакаше така да и напрај , демек да не му барала на вујко ми ништо од имото од то шо и следувало.
Ами татко ми ако ја остај на улица мајка ми еден ден , многу и е гајле ,не дека че ја остај и следува пола ама оти ги дела така децата.Многу сме заостанати.
 

Sungerot Bob

Живеј го животот
Член од
7 август 2012
Мислења
32.391
Поени од реакции
36.504
Најлошо е да се биде домазет или да се живее во заедница.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom