Ти сешто тврдиш за другите, и претежно негативно тврдиш за да мастурбираш врз виртуелната слика што ја градиш за виртуелни ликови... затоа јас ти влетувам во муабети и зборувам за Телема и новиот еон, чистата волја, Книгата на Законот и дека не постои такво нешто како чиста волја надвор од Телема и новиот еон...
Или ќе заборвите на старите религии и учења и ќе имате своја волја и свој пат или „јас сум патот“ ќе биде некој надворешен симбол/бог.
Многу работи не знаеш, а си упорен да зборуваш за нешта кои ниту се дел од твојот универзум ниту се пронаоѓаш во истите, иницијална каписла за дискусии ти е идејата и сликата што ја имаш за еден виртуелен лик што напишал на форумов, а тебе не ти се допаѓа...
ИЛи можеби ти згрешил нешто, „да не даде бог“?
Зборувај за религиите, зборувај за верувањата, за ритуалите... зборувај за ограничувањето, за догмите, дали се полезни или не, што ќе правиме со религиите кои постојано велат „јас јас и само јас, другото е зло“?
Што ќе правиме со учењата кои велат дека жената е помалку од мажот, така сакал богот или божественото... дали ќе останеме во догмите или ќе фрлиме се во огнот и ќе заборавиме од каде сме и што сме за да продолжиме понатаму?
Зборувај ако имаш знаење и храброст да кажеш нешто што се коси со старите религии кои те притискаат наоколу без да си свесен за тоа.
Ти тука, маубети со мене за она што не можеш да го разбереш и само кревање врева од немајкаде