Димензии за совршен дизајн на социјалните мрежи

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.142
Поени од реакции
34.125
виа Marketing365.mk / Владимир Шапардановски.

Социјалните платформи цело време се менуваат, најчесто се менува дизајнот и изгледот на истите. Тоа го прават за да останат „свежи“ и интересни за корисниците. Тоа значи дека треба да бидете во тек со најновите графички измени, за Вашите страни да изгледаат добро. Ќе се задржиме на најпопуларните мрежи во Македонија: Facebook, Twitter и Instagram и ќе ви направиме еден update на сите димензии кои треба да ги знаете.

Facebook
 • Насловна слика 851х315 пиксели
 • Слика на профил 160х160 (Но мора да поставите 180х180)
 • Поставените слики треба да бидат 1200х717 пиксели
 • Избраната слика во линкот треба да биде 1200х627(доколку сликата во линкот е помала од 627, тогаш Facebook ќе го прикаже како краток линк)
 • Препорачана димензија за видео е 1280х720 пиксели
 • Слика на апликација 111х74

Twitter
 • Насловна слика 1500 х 500 пиксели
 • Профил слика 400х400 пиксели
 • Споделена слика, 440х220
Instagram
 • Насловната слика е составена од Ваши слики и неможе да се промени.
 • Профил слика 110х161 пиксели
 • Сите слики се во форма на квадрат. (640х640)
 

Kajgana Shop

На врв Bottom