Дефинирајте го Господ!

C

Cool Hand Luke

Гостин
Бог е и љубов и омраза, т.е. добро и зло, и тоа не пола пола туку совршено добро и совршено зло.

TheBestTipster

Избраниот
Член од
8 март 2008
Мислења
2.387
Поени од реакции
97
Повеќето зборите дека Бог е емоциите .. а нема ли Бог физички изглед .. ак онема как оби можел да создаде ваков Универзум ..мора да излегува сила од негде ..

Член од
4 јануари 2008
Мислења
611
Поени од реакции
9
Аман веќе...како Го нема? Па пред 2000 г Он беше овде, на Земјава, беше сличен со нас (освен во гревот), неговите сонародници Го гледа и Го слушаа и пак не Му поверуваа дека е Он вистинскиот Месија, и ти сега бараш нешто отповеќе?

Стариот (и Новиот) Завет е пишуван од Светиот Дух, Кој говорел преку пророците.
Ијааааааа...
Од каде го знаеш ти ова? Беше присутен? Или имаш временска машина па се врати назад во времето?

И Ијан Флеминг зборувал дека некоја “виша сила“ му помагала да ги напише романите за Џејмс Бонд.

CELTIK

magionicar
Член од
23 декември 2007
Мислења
2.909
Поени од реакции
839
nesto vo sto lugeto veruvaaat i dobivaat nekakva nadez deka to im bi pomognalo

Член од
12 јуни 2008
Мислења
7
Поени од реакции
0
Па секој може само да ги замислува Господ а за да можеш да го дефинираш, не можеш треба да ја имаш неговата мудрост!

Shorty

Вансериски
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.277
Поени од реакции
1.496
Господ е мало дете со лупа!

Член од
20 јуни 2008
Мислења
82
Поени од реакции
17
Vo imeto na Allah, Milostiviot Somilosen!

1. Kazi: “ On e Allah, Eden e!
2. Allah - Zasolniste.
3. Ne rodi i ne e roden,
4. i nikoj ne Mu e ramen!

Член од
5 јануари 2008
Мислења
981
Поени од реакции
408
Vo imeto na Allah, Milostiviot Somilosen!

1. Kazi: “ On e Allah, Eden e!
2. Allah - Zasolniste.
3. Ne rodi i ne e roden,
4. i nikoj ne Mu e ramen!
По нивните плодови ке ги познаете. Се бере ли грозје од трње, или смоква од чицча?
Па така, секое добро дрво дава добри плодови, а лошото дрво дава лоши плодови.
Не може добро дрво да дава лоши плодови , ниту лошо дрво да дава добри плодови.
Секое дрво, што не дава добар плод, го цечат и го фрлат во оган.
И така, по нивните плодви ќе ги познаете.(Мат.7,17-20).

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
„ Јас Сум Алфа и Омега, Првиот и Последниот, Почетокот и Крајот„.
(Откровение, 22.13)

Член од
3 јуни 2008
Мислења
441
Поени од реакции
20
И ова треба да ти биде доказ или слично дека постои некој горе ?

А за љубовта , пробај со биохемиска реакција , неколку хормони , нешто неврони и малку , колку за зачин , чуства .. и можда ќе добие љубов ..
ljubovta e zbir na hormoni,nevroni,i malku cuvstva......EEEEEEJJJJJJJ!Kolku UTNATA definicija....Ti ili ne si ja spoznal ljubovta,ili kazuvas nesto sprotivno na ona sto e........

trickster

Remember the name …
Член од
19 август 2007
Мислења
452
Поени од реакции
14
ВО ИМЕТО НА СИВИОТ ЧЕРЕП ЈАС СУМ ХИ-МЕН
На ова наликуваат вашите постови дај ке веруваме ако не во супермен ,бетмен итн и за нив има книга напишано ...
Продолжете цитирајте си и онака покажавте дека немате сопствено јас ...
Радост што е љубов пеперутки да ти летаат во стомак дај не треси глупости,одговори што е љубов дај дефинирај ја ,а не он утнал ама ја незнам ...

U

UnholY

Гостин
На ова наликуваат вашите постови дај ке веруваме ако не во супермен ,бетмен итн и за нив има книга напишано ...
Радост што е љубов пеперутки да ти летаат во стомак дај не треси глупости,одговори што е љубов дај дефинирај ја ,а не он утнал ама ја незнам ...
Радост, Симеон и Стојанче знаат да ти реплицираат само со некои цитати од библијата, а не со сопствени ставови.
Како прво не знаат прописно да пишуваат.

Dark Angel

Unfaithfull to life...
Член од
14 јули 2006
Мислења
1.081
Поени од реакции
6
Господ е само поинаков израз на некои луѓе во светов, различни од мене, да кажат неизмерна љубов, верба и надеж.

Член од
3 јуни 2008
Мислења
441
Поени од реакции
20
Ако сакаш дефиниција на љубовта,оди на темата за љубовта,таму ке добиеш одговор......И,престани со тие твои навреди,не си ама ич интересен...барем не допираат до мене,ама не те прават посилен,ако мислиш дека е така.........

Член од
3 јуни 2008
Мислења
441
Поени од реакции
20
Радост, Симеон и Стојанче знаат да ти реплицираат само со некои цитати од библијата, а не со сопствени ставови.
Како прво не знаат прописно да пишуваат.[/quote]
Ха,ха......ако бе брат,кажи што сакаш за нас....Или јас сум утнала нешто во сваќањето(тоест употребата) на прописните правила,или па ги употребувам како што треба,но тебе пак нешто не ти чини....твој проблем.Немам јас проблем,ти имаш.Што да ти правам,незнам.....Изгледа навредите ви се појаки од се останато,но јас ќе ти кажам дека така не се дебатира.Се дебатира на ниво,а не се кажува се и сешто.Ако навредуваш,ти покажуваш слабост,јас немам ништо со тоа!

Kajgana Shop

На врв Bottom