Депресија

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Елем нејсе, , јас сепак мислам дека или треба Хелекс или треба единстевните два начина за лечење од депресија....а тоа е изолација од средината во која е предизвикана депресијата, комбинирана со исцрпување (физичко) на организамот.

Имено, ако се премори, физички ако се премори организмот, умот нема да има можност за премислување, обмислување, преразмислување и депресија.

Пушти го депресивецот да трча 10 км минимум секој ден или да копа и ора нива, упрегни го наместо еден вол во ѕевгарот, уморуи го, ама максимално, ќе видиш дека нема да има депресија, туку замо едноставна желба за одмор, која потоа, преку физичката исцпресност, ќе овозможи и психичка одмореност а со самото тое, долгорочна психофизилка стабилност.

Или Хелекс.

Јебига, врши работа едно од двете. Обете заедно не.

PSYtisfaction

Царевата ќерка
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.922
Поени од реакции
527
Taa nekoka sum jas,sto ne se sekvas......mislis jas sum imala podobar zivot,ne vo smisla na roditelite tuku nesto mi se sjebal zivotot i toa uste koga ne sum znaela nisto za sebe.Pa sto?Treba da se ubijam...ne draga moja problemite se gledaat v oci ne se place i kuka,nikoj ne te saka apaticna belive me....I sto te natera da se premislis?Koga bese resena da se ubies nikad ne e kasno...pak na moeto nemas madina be src....samo prazni zborovi se toa.Ne aludiram deka ti bilo dobro..ali 50 %odovdeka imaat sjeban zivot,pa ne go preferiraat suicidot kako opcija.
Прво, не реагираат сите исто на животни искушенија и не знаат сите да се справуваат на ист начин со проблеми, па така ако ти си била храбра да им погледнеш на проблемите во очи, не значи дека секој може да постапува како тебе.

Второ, секоја тежина си е индивидуална и не можеш да споредуваш твои проблеми со нечии други за кои појма немаш околу што се вртат.

Трето, болдираното... Побогу, Селена :nesvest: Кажи му го ова на тинејџер што стои на раб на зграда и прилично сум сигурна дека ќе си носиш човечки живот на душа. Претпоставувам дека си возрасна жена, па според тоа така и треба да се однесуваш, а провокации од типот на „немаш мадиња“ на волку сериозна тема (иако ти не ја сфаќаш како таква) се нетолерантни за зрела личност.

А депресија во периодот на тинејџерство воопшто не е необична ствар, без оглед на тоа што сметате дека на 17 години неможе ништо сериозно лошо да ти се случи. Адолесценцијата е најчувствителниот период, кога хормоните работат ко луди, а децата си го изградуваат својот карактер и преминуваат од една животна етапа во друга, па се конфузни и често не знаат како да се снајдат со третманот што ќе им го приреди средината, а тој третман не ретко знае да е доста деструктивен по осетливиот дух на тинејџерот. Почни од домашно насилство, заврши со отфрленост и малтретирање од врсниците, кои во овој период додека се пронаоѓаат себеси и сеуште не се зрели, знаат да бидат доста сурови и да заебат нечија фрагилна психа.

Така да, не судете и не зборете ко вие никогаш да не сте биле тинејџери. Може немаат деца за хранење, куќа за гледање и напорна работа, ама имаат други проблеми кои во тие години и со таа нивна перцепција им изгледаат потешко решливи од било што на светот, па и подраматично си ги земаат, иако вас може ви изгледа смешно, пошто сте возрасни со сериозни проблеми.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Псај, се е тоа лажга со опашка, ниту и се случило ниту курац на бициклу, ниту Загор Те Неј дух са секиром а ни Фантом дух кој хода...и тоа без велосипед.

Ако некому навистина тоа му се случило нема да дреме на интернет и да изиграва дрвен и лажен профет, ќе си молчи.

Селена го дрви.

PSYtisfaction

Царевата ќерка
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.922
Поени од реакции
527
Мање битно дали и се случило, и хипотетички да го зборува, како зрела жена треба да заземе малку позрел став за нештата.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Па тоа велам мор Псај, лавка како бесловесно пциште, необмислено, а со самото тоа, дечиштата кои читаат можат да донијат лоши умисли, а ним, на дечиштата, недоволно опитени во животот, лесно е да им се наумисли некоја глупост.

Иако лично мислам дека е детиште кое само лае, а се прави некоја искусна и опитна жена.

Нејсе, секој со својата планина.

Само нормално, мора да се има исто така предвид дека колку ние, нормалните, да го имаме интернетот како средство, алатка, некој го имаат како живот и сенешто се случува, поради тоа мора да се внимава што се се лафка на него.

Член од
23 март 2008
Мислења
685
Поени од реакции
165
E pa mi e zal sto ne go poddrzuvam suicidot kako alternativa.Namesto da sportuvaat,se zabavuvaaat tie ke razmisluvaat koja opcija za ubistvo e poprifatliva.I Pak ke ti kazam ima deca koi se obiduvaat da se samoubijat,ali 2 neuspesni obidi na sto ti lici toa?Znaci saka da zivee deteto.Sro e nezrelo tuka?

КиреМали 1911

Модератор Неимар
Член од
23 јуни 2007
Мислења
1.313
Поени од реакции
223
E pa mi e zal sto ne go poddrzuvam suicidot kako alternativa.Namesto da sportuvaat,se zabavuvaaat tie ke razmisluvaat koja opcija za ubistvo e poprifatliva.I Pak ke ti kazam ima deca koi se obiduvaat da se samoubijat,ali 2 neuspesni obidi na sto ti lici toa?Znaci saka da zivee deteto.Sro e nezrelo tuka?
Генерално лош пристап, Селена. Немам ништо против туѓи ставови, нит би се трудел да ги сменам, само мислам дека пристапот ти е погрешен. Претпоставувам дека си девојка - еден ден треба да бидеш мајка и да воспитуваш такви деца. Ќе им го кажеш истото што го кажа и овде, доколку твоето дете се најде во таква ситуација? Би го имала истиот пристап? Синко, ак ти се умирај, на ти апојте...ајде бе, шо немаш мадиња? Ај дон тинк соу...

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Селенка, Ne se veli suicid, tuku samoubistvo!

Друго, никој не те праша ДАЛИ ТИ поддржуваш или не!

Бапни си ти некој Хелекс и смири нерви. Или напиј се Селен.

Остај другите нека трчаат или копаат.

ATG

Член од
12 декември 2008
Мислења
56
Поени од реакции
4
Јас искрено немаше да го напишам тоа што го напишав ако ја поверував. Ама сево ова некако ми е многу измислено. Како некој овде да гледал премногу филмови или можеби сум многу млад па немам сеуште видено нешто такво но дотогаш не би поверувал во тоа што го кажува Lezbiangirl

PSYtisfaction

Царевата ќерка
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.922
Поени од реакции
527
Не е тука прашање на тоа кој измислува и кој лаже, авторката побара совет за тинејџер во депресија и попаметно е да и дадеме некој, наместо да се препуцаваме кој е лажго или кој има мадиња да си го швркне куршумот.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Куршум, не!

Дадовме совети, а жалопојките или душебрижноста се тие моменти кои нервираат.

Зад секој проблем од таква природа лежи премногу слободно време и замор од неумор! Сега, да не цртам и да не се повторувам, реков. Физички умор Е ЛЕКОТ.

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.586
Додека личност која значи во неговиот живот (ако има таква) или личност која ја цени не го седне да разговара со него и да го отвори, онака целосно да си каже што му тежи на душа и убаво да се исплаче, таквата состојба само ќе го толчи и ќе го турка кон амбис. Само разговор е решение за оваа ситуација а и за сите депресивни ситуации, тоа што тежи и што причинува болка во душата мора да се извади надвор.

Емкаа

the worst thing about prison was the dementors.
Член од
14 мај 2008
Мислења
5.053
Поени од реакции
12.985
Хм...депресија. Никоаш не сум западнала,јес да сум имала кризи некој,ама никогаш толку длабоки за да не можам да се извлечам од нив или за да пробам да си го одземам животов.Според мене,морат да си или многу храбар,или многу глуп за да си посегниш по животот.А јас не сум ни едно од тие две,фала Богу :) Едноставно ми го дале животов и си го ценам и го живеам како шо сакам.
Иам другарка шо покуша да се самоубиет со апчиња пиење на неполни 14 години само заради то шо оцените и биле слаби :uvo: Јакиот проблем.Ама мајката и таткото не се заангажираа околу нејзе,како одврзано куче е. Не ни седнале со нејзе да поразговарет со нејзе за било која тема,а не па за самоубиството шо проба да го извршит. И шо мојш да очеквиш после....

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
ти имаш ли малце осет како е тоа ???
кога ќе го осетиш тоа дојди па збори ми
инаку за леандра извини ако те навредив ама првиов пост звучеше ептен сеирџиски
Оф
Дека Леандра постирала сеирџиски пост на темава,јас неможам да го најдам или не сум напишала?:) (збунка )
Он
Не сум била во тешка депресија,од онаа лесната брзо се вадам со помош на секојдневните обврски.Затоа мислам дека решението веќе го кажаа,нивата и копачот ќе да се лекот.

E

elence*$

Гостин
Додека личност која значи во неговиот живот (ако има таква) или личност која ја цени не го седне да разговара со него и да го отвори, онака целосно да си каже што му тежи на душа и убаво да се исплаче, таквата состојба само ќе го толчи и ќе го турка кон амбис. Само разговор е решение за оваа ситуација а и за сите депресивни ситуации, тоа што тежи и што причинува болка во душата мора да се извади надвор.
апсурдно е, ама најчесто таквите личности се далеку ко ќе ни требаат... не знам дали само кај мене било така досега.

иначе на темава...
во градчево кај шо сум моментално, се тестирам себеси колку можам да издржам... ова е најдепресивното место шо го имам видено... не знам дали се осеќам така бидејќи ми е прва година, и се` уште не се имам прилагодено на целава ситуација, али знам дека ако не беа прекрасниве луѓе шо ги запознав тука, овие 4 месеци ќе ми беа пеколни...
Фала му на Бога што сум опкружена со позитивни луѓе што ми влеваат доверба (иако оние вистинските што стварно ми значат се далеку...).

Kajgana Shop

На врв Bottom