- Член од
- 18 јануари 2012
- Мислења
- 381
- Поени од реакции
- 653
Имам сФатено. Дечко ми е богаташ.И сигурно веќе имаш сватено зошто во сите филмови сиромашните девојки ги сакаат само богаташите!Не е ништо различно и во реалноста.
Имам сФатено. Дечко ми е богаташ.И сигурно веќе имаш сватено зошто во сите филмови сиромашните девојки ги сакаат само богаташите!Не е ништо различно и во реалноста.
Се сложувам.Брат ај вакви пикантерии по ПП решавајте, нема смисла, у крајно лоша воајерска ситуација не ставате. Сфаќам ја бомби и све тоа, ама не е ни од јавен интерес онака..
@wot Те чекам со докази и статистики дека жените се помалку платени.
Why bother man?Брат ај вакви пикантерии по ПП решавајте, нема смисла, у крајно лоша воајерска ситуација не ставате. Сфаќам ја бомби и све тоа, ама не е ни од јавен интерес онака..
@wot Те чекам со докази и статистики дека жените се помалку платени.
Кога кажувам дека у денешно општество нема потреба од сила, го зборувам тоа од практичен аспект. Секако, работите не се такви. Луѓето носат багаж од милиони години уназад и уште не гледаат така на стварите поради што имаат инстинктивни пориви да доминираат со директна или индиректна употреба на сила и општествено, се вреднува атрибутот на поседување на физичка сила. Како што културолошки и технолошки напредуваме експоненцијално до степен на сингуларитет, агресијата во просек опаѓа, а физичката сила на луѓето се заменува со поефективни машини кои трошат помалку енергија за истата акција што е попрактично. Исто така, опаѓа вредноста на поседувањето физичка снага. Ацо Снагата денес, не е толку опак фраер како пред 100 години. Тоа што ме курчи е нормативата која ја поставуваат такви кои цмиздрат зошто денес има помалку снагатори од порано. Повремено, ме потсеќаат на баба ми која плаче како технологијава денес е срање и порано телефоните биле попрости.Ја не ти ја сфатив така поентава.
Ја разбрав дека ти велиш оти денес физичката снага е тотално бескорисна и интелектуалци не треба уопште со тоа да се замараат оти ги претвара у огриња.
Ја иам скроз спротивен став, за мене ова да го кажеш е ментално, блудничаво, неприфаќање на фактичката состојба. Тоа е како една држава да каже “Ние не веруваме во решавање на конфликти со употреба на сила“ и цел буџет од Одбрана да го прераспредели у култура и незнам си каде. Good fucking luck with that.
А ако сакаш за огриња да се испукаме тоа е друго. Сеа таман иам фб, пун сум со материјал. Особено за фитнес тренери и остали ликови од тој тип шо ми постираат мотивации саксес ис хард ворк пошо дента вежбал нозе у теретана и накобрен е дека тоа е хард ворк и резултатот на тоа мора да е успех нели, а реалноста е дека книга осим counting calories не отворил у живот и ако не го вработат у теретана за 10к или избацивач у диско, ќе продава семки. Али добро. Пеки.
Бот, каква ноторна глупост истресе тоаш со мачката, тоа не се опишува, стварно. Не го сфаќај како навреда ама, next level е онака.Why bother man?Ja rado bi diskutiral so Stavro kade ke mi pcue sve zensko negoli so tebe.
Bidejki duri ni stavro ne se oseka tolku nad site.
Zborime za svest, ja ko uvek se potpiram na oficijalni trudovi I izdadeni stvari. Ucebnici.
Sto se predavaat na filosofija, na biologija fakulteti. Pola godina se smees na toa bidejki si procital razlicno na net.
Zborime za Nice, I mislis od 50.000~ registrirani clenovi samo ti si go procital, bidejki ti e svez. Epten onaka condescending.
Ti prakam mislenje od pred 3 godini istoto koga sum go zborel, se vadis NE SUM GO SFAKAL TOGAS.
I sega za temata. Jas nemam protiv da priznaam greska. Ama jas se potpiram na ucebnici, na oficijalni izvori. Na toa sto go ucam.
Zatoa te prasav dali si slusal Trudovo. Bidejki konkretno tie luge gi vrsat mnogute analizi, gi pisuvaat knigite, pravat anketi. Tuka.
Zatoa te prasav za fakti. Bidejki ni predavale luge sto toa go istrazuvale u fucking America I duri tamu rezultatite pokazale toa so ti go zboram.
Ni gi pokazuvaa actual istrazuvanjata. Od tukasni I tamosni profoesori I eksperti vo oblasta.
Te prasav za trudovo bidejki za vezbi se vrsat istrazuvanje I anketi, se pravi od random 2-3-500 ispitanici, cisto da se dobie slikata za kako e tuka.
I toa se moite fakti, koi rado bi ti gi postiral. Ama zosto?
Ke mi pises ne si procital eden clen od site tie godini. Ili ke mi kaes ne znaes anketa da naprais.
Ili ke mi pastiras link od ted talk kade mi vika suprutno. Baska ni pivo snosti ne doe da castis. Ko raciel so ne odel.
Ja odamna ne se vmesuvam u seriozni temi osven koga imam pozadi mene oficijalni argumenti. Relevantni. Barem spored mene.
Za mozocni nateganja kolku zenite se boza ic kur ne me boli. Toj aspect za ako zarabotuva vise pari ke se razvedat mi e apla retardiran.
Колку мажишта имат другаркати низ дома???Другарка ми дома сама преместува огромни плакари. Ебате мажиштата.
Какви се овие инсинуации? Кога сум ти опцул?Why bother man?Ja rado bi diskutiral so Stavro kade ke mi pcue sve zensko negoli so tebe.
Изгледа не си го разбрал дечкото.Тоа што сакаше да каже дека статистичкиот податок вработен/заработувачка е нерелевантен и дека не ни ја прикажува потполната слика.Постојат еден куп фактори зошто жените во Македонија се со таква статистика(поконзервативно опшество со поконзервативни жени,повеќе работни места во градежниот и другите физичко исцрпувачки сектори,работаат помалку платени професии и.т.н).Why bother man?Ja rado bi diskutiral so Stavro kade ke mi pcue sve zensko negoli so tebe.
Bidejki duri ni stavro ne se oseka tolku nad site.
Zborime za svest, ja ko uvek se potpiram na oficijalni trudovi I izdadeni stvari. Ucebnici.
Sto se predavaat na filosofija, na biologija fakulteti. Pola godina se smees na toa bidejki si procital razlicno na net.
Zborime za Nice, I mislis od 50.000~ registrirani clenovi samo ti si go procital, bidejki ti e svez. Epten onaka condescending.
Ti prakam mislenje od pred 3 godini istoto koga sum go zborel, se vadis NE SUM GO SFAKAL TOGAS.
I sega za temata. Jas nemam protiv da priznaam greska. Ama jas se potpiram na ucebnici, na oficijalni izvori. Na toa sto go ucam.
Zatoa te prasav dali si slusal Trudovo. Bidejki konkretno tie luge gi vrsat mnogute analizi, gi pisuvaat knigite, pravat anketi. Tuka.
Zatoa te prasav za fakti. Bidejki ni predavale luge sto toa go istrazuvale u fucking America I duri tamu rezultatite pokazale toa so ti go zboram.
Ni gi pokazuvaa actual istrazuvanjata. Od tukasni I tamosni profoesori I eksperti vo oblasta.
Te prasav za trudovo bidejki za vezbi se vrsat istrazuvanje I anketi, se pravi od random 2-3-500 ispitanici, cisto da se dobie slikata za kako e tuka.
I toa se moite fakti, koi rado bi ti gi postiral. Ama zosto?
Ke mi pises ne si procital eden clen od site tie godini. Ili ke mi kaes ne znaes anketa da naprais.
Ili ke mi pastiras link od ted talk kade mi vika suprutno. Baska ni pivo snosti ne doe da castis. Ko raciel so ne odel.
Ja odamna ne se vmesuvam u seriozni temi osven koga imam pozadi mene oficijalni argumenti. Relevantni. Barem spored mene.
Za mozocni nateganja kolku zenite se boza ic kur ne me boli. Toj aspect za ako zarabotuva vise pari ke se razvedat mi e apla retardiran.
Не, он тврди дека маж и жена, на иста положба, на исто работно место, земааат различна плата за час работно време.Изгледа не си го разбрал дечкото.Тоа што сакаше да каже дека статистичкиот податок вработен/заработувачка е нерелевантен и дека не ни ја прикажува потполната слика.Постојат еден куп фактори зошто жените во Македонија се со таква статистика(поконзервативно опшество со поконзервативни жени,повеќе работни места во градежниот и другите физичко исцрпувачки сектори,работаат помалку платени професии и.т.н).
Правниот дел е дефиниран и е рамноправен за двата пола,додека државата и нејзините можности се сосема друга приказна.
Се слагам за голем дел од денешните жени и тоа што го пиша за нив, ама успатно, кога веќе наброја сето тоа, убаво би било и ти да го научиш истото и ред други работи, како машко, кое не зависи од женско присуство да му биде домот среден, дали живеел со некоја или бил сам.Ако одиме од тој аспект, многу помалку денешни женски знаат да зготват нешто основно (зелник им е научна фантастика бтв), отколку мажи што "имаат сила". Пред да речеш дека маживе се дно-дна у било кој поглед а да си припадничка на женски пол, треба да погледнеш у твојата женска околина, и да сфатиш дека сиротите цурици што сакаат мажишта џогер у живот немаат фатено, незнаат машина за перење да вклучат, и од што ги мрзи да исчистат живеат у полунаркомански услови.
Тоа е проблемот. Нема адекватни примери за "прави" хетеро мажи, кои се некоја позната фаца, а кои не се шовинисти, не се позери и преваранти, и немаат скриена агенда што се пењаат пред камера кога и да стигнат. И освен Гевин, ќе го бутнат и Мајло, и колку и да им е тешко да го изговорат или искуцаат тоа, сепак паѓа под капа на нивните светогледи во однос на феминизмот и машките права па го цитираат и него. Гевин е исто така ситна душа. Сиромашкиот на ебан Fox News се појави да хејта женски подржувачи на Сандерс (каде тоа иде во склоп со исмевањето на 3rd wave феминизам? Или online social justice warriors? Нормално, нема благе везе со тоа. Затоа што типот го боли ташак за тоа, позер е. Сака внимание, и спремен е да каже и руга се што е потребно, ако смета дека денес е на една скала повисоко во однос на публицитет, од вчера).Геј католик којшто го поштуе Доналд Трамп. Ходајуча контрадикција и превара што како извори на информации, ги користи твитер. 4чан и 2чан и честопати, твитовите кои ги користи како извор на информации се од неговите акаунти. Најчесто ако го фатат, порекнува и ја брише цела евиденција со некој сер оливерски маневар.
Мајло не е добар. Мајло не е ништо друго освен преварант и кловн којшто сака да биде контраверзен за да заработи некој денар и е од тие деца што сите ги тепаат у маало пошто идат на нерви.
До кое дереџе треба да стигне еден разумен човек, за да каже дека Мајло е добар...![]()
Па и јак стап ако е преварант.
Преварант ваков-таков ама ги моча од ќерамиди.
Всушност - Е важно. Ако овие луѓе ги цитирате како некаков rolemodel или пример, треба да бидат на место. Ако тие на другата страна се преваранти и кловнови и за тоа треба да јадат ремет, тогаш зошто им даваме пропусница на овие?Кловнови, фејкери или што не, не е важно. Треба некој да им се спротистави на тие кловнови од левичарско-феминистичката страна.
Кога веќе од едната страна имаме кловнови и преваранти за внимание зошто да немаме и од другата. Каде тоа виде дека им давам пропусница само на таквите како Мајло и Гавин. Веќе ја кажав причината зошто сметам дека треба да има ликови како нив двајца па макар биле и фејк. Важно е каква порака ќе пренесат, мора да има антитеза.Се слагам за голем дел од денешните жени и тоа што го пиша за нив, ама успатно, кога веќе наброја сето тоа, убаво би било и ти да го научиш истото и ред други работи, како машко, кое не зависи од женско присуство да му биде домот среден, дали живеел со некоја или бил сам.
Тоа е проблемот. Нема адекватни примери за "прави" хетеро мажи, кои се некоја позната фаца, а кои не се шовинисти, не се позери и преваранти, и немаат скриена агенда што се пењаат пред камера кога и да стигнат. И освен Гевин, ќе го бутнат и Мајло, и колку и да им е тешко да го изговорат или искуцаат тоа, сепак паѓа под капа на нивните светогледи во однос на феминизмот и машките права па го цитираат и него. Гевин е исто така ситна душа. Сиромашкиот на ебан Fox News се појави да хејта женски подржувачи на Сандерс (каде тоа иде во склоп со исмевањето на 3rd wave феминизам? Или online social justice warriors? Нормално, нема благе везе со тоа. Затоа што типот го боли ташак за тоа, позер е. Сака внимание, и спремен е да каже и руга се што е потребно, ако смета дека денес е на една скала повисоко во однос на публицитет, од вчера).
Всушност - Е важно. Ако овие луѓе ги цитирате како некаков rolemodel или пример, треба да бидат на место. Ако тие на другата страна се преваранти и кловнови и за тоа треба да јадат ремет, тогаш зошто им даваме пропусница на овие?
Комплетно се согласувам дека фејкерски сукубуси како Анита Саркезијан и Зои Квин (и многу други слични на нив) заслужуваат секој ремет што ќе го добијат, но тоа не значи дека некои од нивните ругачи ако се исто така позери, фејкери, и едноставно гнасни ликови со подеднакво булшит ставови, дека треба да се остават на мира само затоа што се во некој контра-однос со прво-спомнативе.
Шо имаат врска денешните мажи со тоа што другарка ти е дртната и сама мисли дека може да премести огромни плакари ?Другарка ми дома сама преместува огромни плакари. Ебате мажиштата.