Здраво. Ве молам за одговор и доколку некој имал слична мака како и јас. Живеам Германија и тука направена ми е колоноскопија(поради фамилијарна
анамнеза) ,каде што ми беа отстранети три полипи за кои чекам уште резултати од биопсија,но по форма кажа докторот дека се бенигни(валда се разликуваат по форма).И ок,рекоа дојди пак за една година бидејќи имаш фамилијарна историја па ако е се во ред тогаш, преглед на 3 години.И да си живам нормален живот.
Проблемот е што поминаа две недли од колоноскопијата а јас имам тегоби во долниот дел од стомакот и кичмата. Одам нормално по голема нужда и се е во ред со столицата, но после голема нужда јас осеќам тегоби во долниот дел од стомакот,поготово од вчера. Дали тоа е нормално и после 2 недели? Бев на доктор,гледаа на ехо и ништо вика, треба да одош кај докторот што ти правел колоноскопика,а докторот нигде ,пропадна. Или е на одмор,или е на операција,или само што заминал..Само те маткаат.Дали можеби има врска што уште истиот ден на работа почнав .Во кујна работам па периодов имавме претерано работа. Ама никаде не наидов на слично искуство,секаде читам нормално е првиот ден да имаш гасови. Јас не ни имав гасови, јас само имав болки 4 дена,а после тоа нелагодност која уште е присутна. И големи болки во кичма и некогаш под десното ребро.И сега од вчера како што бев во вц,почна и гасови а тегобата во долмиот дел почна од 3 часот и до вечеета трпев до 12 па се напив спазмекс и облоги топли. Но еве сега станав и пак осеќам.
Се плашам да не се има тек сега нешто активирано во стомакот, нема резултат ,незнам дали биле во право дека не личат на канцерогени полипите. Се потеков од хелекси од што суум испаничена