Кажано ми е дека е наследно и дека од кичмата почнува,
...дали и колку временски период си испил суплементи кои покрај другото имало во состав Вит Д и калциум и дали уште пиеш?
(наслојки од калциум меѓу зглобовите)
Кажано ми е дека е наследно и дека од кичмата почнува,
...наследно во ДНКто зависи за кое претци се мисли ги имаме сите болести таму скриени кои во одредено време, по одредени создадени услови и присутен фактор ќе се појават или потенцираат.
...,,шилец од калциум" во ткивната структура е како создадено туѓо тело како клинец кој боцка и боли, ајде ќе мируваме, ок да се смират болките и што? само ли ,,ќе се стопи" причината и факторот е прусутен на негово создавање, па да видиме прво внес на тие вештачки минерали и витамини, па начин на твои стапала(рамни) или ,,криво" одење, несоодветни обувки и на крај твоја професионална работа дали стоење целодневно на нозе.
...ако сме во можност да ја ,,застанеме" малку причината, да можеме да го санираме местото и да го стопиме шилецот онака во обратен правец како се создал, а за побргу да го ,,пробиеме" шилецот со електомагнетни ли , ултразвук ли бранови како методи од физикална терапија, допирање на сите вештачки внес на суплементи, кој знае за време на коронавирусот што внес си имал и дисбаланс на хемијата во тебе, па сега шилци, е па кога ќе искомбинираме и со другите фактори, а можеби и гојазност.
...јас имав мал шилец токму на средина на табанот мислев ќе ми се подели стапалото, болка невидена до мозок, не можеш да згазнеш на нога, но јас отиднав кон потешкиот начин со таква болка, не да мирувам, туку напротив измасирано, намачкано стапалото и куцајќи пешачев онака влечејќи нога со грч од болка, до 50 м и после тоа ќе попушти и веќе добро идев, дома обавезно вежби на стапалото врти, собери прсти, кругови околу зглоб и по извесен период све повлече, за таа цел зедов од алиекспрес апаратче со електробранови као наменето за масажа и апаратче за козметика каде има ултразвук, па сето тоа во домашни услови кога има потреба си ги применувам.
...и на крај појачано внес на вода, за елиминација на све што е вишок од минерали во крвта да не се складира некаде по телото.
....шилци на стапало е честа појава и кај спортисти.