Дежурна Ординација! #2

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
За жал има премногу оштетувања на повеќе органи па алкохол или редовна исхрана не прима посебно заради големото оштетување на црниот дроб. Има некоја специјална исхрана која му помага да се покачи железото и за зајакнување на организмот. Од скоро му се повтори, сега е на зрачаење па денеска доби доза албумин и плазма за да се освежи.
Инаку во исхраната од скоро зема и козја сурутка (според некои информации го зајакнува и регенерира црниот дроб и организмот)...не знам дали заради тоа што го спомена за нискобактериска храна или заради некоја интеракција со зрачењето, но докторите му ја забранија за време зрачење...
Во секој случај благодарам за инфото Алтернатив, ќе се бориме :)
Да, затоа му ја забраниле сурутката. И, нека избегнува од оние јогурти со активни култури исто, цревни инфекции се ризик исто така.
Само храбро! :нинџ:

D

draft

Гостин
Вчера почна нешо срцето да ме боли кога зимав воздух, не можев да дишам нормално. Па зимав воздух по малце, колку да се рече, за да не ме боли. И порано ова ми се дешавало ама за десетина минути поминувало. Ама не помина, ме болеше со саати. Па после неколку саати, се подобри малце ама не скроз, уште не можам да дишам длабоко, тогаш пак боли.

Пред да почне да ме боли, бев надвор на ладново без јакна, па сеа прашувам дали може да е до тоа т.е не е ништо сериозно, нешто као настинка, или

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Вчера почна нешо срцето да ме боли кога зимав воздух, не можев да дишам нормално. Па зимав воздух по малце, колку да се рече, за да не ме боли. И порано ова ми се дешавало ама за десетина минути поминувало. Ама не помина, ме болеше со саати. Па после неколку саати, се подобри малце ама не скроз, уште не можам да дишам длабоко, тогаш пак боли.

Пред да почне да ме боли, бев надвор на ладново без јакна, па сеа прашувам дали може да е до тоа т.е не е ништо сериозно, нешто као настинка, или

Милка не ти збори?
Се заебавам, како тоа срцето те боли? Најверојатно те боли левиот бел дроб, и мене ми се случува, ретко и кратко, но се случува.
Пушач си?

D

draft

Гостин
Милка не ти збори?
Се заебавам, како тоа срцето те боли? Најверојатно те боли левиот бел дроб, и мене ми се случува, ретко и кратко, но се случува.
Пушач си?
Нез што ме боли, ја осеќам болка кај срцето. xD
А и не е кратко ти викам, вчера 5-6 саати мн ме болеше а сеа само коа дишам длабоко ама пак не можам скроз нормално да дишам, уште штедам на дишење.
Не сум.

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Нез што ме боли, ја осеќам болка кај срцето. xD
А и не е кратко ти викам, вчера 5-6 саати мн ме болеше а сеа само коа дишам длабоко ама пак не можам скроз нормално да дишам, уште штедам на дишење.
Не сум.
Ако те боли при вдишување/издишување, тогаш најверојатно се работи за белите дробови.
Да те болело срцето болки ќе добиваше со ритамот на пулсот, барем така ми е логично, не се разбирам многу.
Болка во бели дробови најверојатно е од ладното, ако почнеш да кашлаш суво, можеби се работи и за воспаление, а можеби и се работи за спортски активности деновиве па си излегол на ладно.

Epics™

Академски граѓанин
Член од
29 септември 2011
Мислења
1.590
Поени од реакции
3.891
Откако се вратив од школо почна да ме боли левата нога, ме боли одма над коленото, но болката се јавува само ако пробам да ја исправам ногата или ако ми е исправена. ( Ме боли и при одење ).
Некоја идеја што би можело да биде ?

D

draft

Гостин
Ако те боли при вдишување/издишување, тогаш најверојатно се работи за белите дробови.
Да те болело срцето болки ќе добиваше со ритамот на пулсот, барем така ми е логично, не се разбирам многу.
Болка во бели дробови најверојатно е од ладното, ако почнеш да кашлаш суво, можеби се работи и за воспаление, а можеби и се работи за спортски активности деновиве па си излегол на ладно.
Не само при издишување, ме болеше (не константа болка него како да те пецка нешто, или удира) и при одење или било какво мрдање.
Логично е као што викаш ти, да, ама си реков да не е нешто опасно, дај ќе прашам да видам што ќе рече некој што се разбира у медицина, ја везе неам. :)

Nonteizam

Полихистор
Член од
13 декември 2008
Мислења
1.129
Поени од реакции
790

Пецкање и болки во градите се симптоми на тахикардија (забрзана работа на срцето). Тахикардијата најчесто е последица на стрес или прекумерна тежина и маснотии во крвта.
Незнам колку години имаш, но ако си прилично млад најверојатно се работи за воспалување на некој мускул во градите и нема никаква поврзаност со срцето или белите дробови.
Пробај да ги елиминираш сите безопасни дијагнози пред да се посомневаш на нешто посериозно. Потсети се дали во последниве денови си имал некаква потешка физичка активност, дали си ги напрегал градните мускули и сл.
Можно е и да се работи за некаква прехлада...

Во секој случај доколку болката продолжи, задолжително посети лекар.

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
Не само при издишување, ме болеше (не константа болка него како да те пецка нешто, или удира) и при одење или било какво мрдање.
Логично е као што викаш ти, да, ама си реков да не е нешто опасно, дај ќе прашам да видам што ќе рече некој што се разбира у медицина, ја везе неам. :)
Го имам често овој проблем како тебе. Сум била на лекар, докторката ми рече дека може да е од умор или ладно-топло. Кога ќе те пецне застани во таа положба во која си некое време и ќе помине. Многу е грдо, знам :/

D

draft

Гостин
Го имам често овој проблем како тебе. Сум била на лекар, докторката ми рече дека може да е од умор или ладно-топло. Кога ќе те пецне застани во таа положба во која си некое време и ќе помине. Многу е грдо, знам :/
Да, да, тоа е. Така и правев порано и ми поминуваше за брзо ама вчера константо ме пецкаше едно 5-6 саати и до сеа уште не ми е скроз поминато. Ама ќе почекам до утре, ако не ми помине, ќе одам на лекар.

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
При брзо одење ме заболуваат мускулите на нозете од предната страна (тоа малото мускулче до листот, незнам како се вика :)). А при трчање или нормално одење не ме боли, се должи тоа на мојата физичка (не)активност или? :)
Да кажеш каде подетално? Вака не е разбирливо местото каде те боли.

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
Под коленото, тоа мускулчето што е :)
Најверојатно цеваницата? Барем јас така те разбирам...
Најчесто таа болка е поради активности на тврда подлога и недоволна амортизација со тек на време ќе помине, неможеш нешто многу да направиш.

Shorty

Вансериски
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.277
Поени од реакции
1.496
можно е да биде зголемен крвниот притисок поради растење на умниците? :D

Kajgana Shop

На врв Bottom