Дежурна Ординација! #2

Член од
5 февруари 2013
Мислења
444
Поени од реакции
96
Дечки кој се симптомите на кила ?
Од вчера вечерта чуствувам блага болка негде над десниот тестис ?
Го знаете македонскиот менталитет за одење на доктор, па некој од тука да каже некој си совет што да правам пред да отидам на доктор ?
при напор или кашлање се јавува испакнување на местото каде што е килата.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Д

Дамјан_Amstaff

Гостин
Од рбетот лево кај плешката ,при движење со главата напред имам блага болка веќе 10тина денови ,најверојатно е спортска повреда. Дали може да е што знам пршлен поима немам такво нешто ? Или за мускул се работи ,при трчање и активности немаж проблем...на снимање не можам да одам хаос се болнициве

Член од
5 февруари 2013
Мислења
444
Поени од реакции
96
Од рбетот лево кај плешката ,при движење со главата напред имам блага болка веќе 10тина денови ,најверојатно е спортска повреда. Дали може да е што знам пршлен поима немам такво нешто ? Или за мускул се работи ,при трчање и активности немаж проблем...на снимање не можам да одам хаос се болнициве
најверојатно е потиснат нерв или изместено ако си во можност оди кај шинка во струмица

Д

Дамјан_Amstaff

Гостин
најверојатно е потиснат нерв или изместено ако си во можност оди кај шинка во струмица

Од скопје сум...ќе побарам некој овде...веројатно нежоже да ми се влоши ситуација ,како и да е ФАЛА.
Ајде можда при вежбање само ќе се наместо:):)

Член од
19 март 2011
Мислења
1.432
Поени од реакции
2.543
Ако не ти помине само по себе, пробај со една крема, мислам Бонвикс се викаше на база на ментол и со лесни масажи на местото, напиј се парацетамол и бедоксин кога ќе те боли и земај магнезиум редовно..Пршлен не би требало да биде во прашање...
Прај што ќе правиш , само не иди кај надрилекари, коишто многу луѓе ги отераа до операции, бидејќи се многу "стручни", нели...?

Phoenixx

The Last Pharaoh
Член од
9 ноември 2015
Мислења
788
Поени од реакции
956
Premetnav nekoja zila na stapaloto sasvim slucajno, mislam deka mi e od dolgi ispesaceni relacii, celo Sk peski go pominav..Ortopedot mi rece samo so odmor moze da pomine, nesto za pobrzo da mi pomine ili samo odmor i otprilika za kolku vreme kje mi pomine? A mn boli ne mozam da zgaznam celosno. :unsure:

Член од
21 декември 2014
Мислења
112
Поени од реакции
23
Здраво,при мастурбација ми се јавува напнатост, главоболка, мислев дека не е ништо и го игнорирав, но кога измерив притисокот ми беше покачен 145/90-колку што знам при мастурбација и самиот акт на водење љубов треба да опушта, а не да се јавуваат овие симптоми-ве молам за искрен одговор

Член од
10 јануари 2015
Мислења
225
Поени од реакции
104
Ако некој може да ми каже каков стоматолог е Др. Баткоски во Охрид? Дали е вистина дека имал ласерска опрема со која што правењето на заб било безболно? Ако може некој подетално да ми каже нешто за него?

Т

Триптико

Гостин
Ако некој може да ми каже каков стоматолог е Др. Баткоски во Охрид? Дали е вистина дека имал ласерска опрема со која што правењето на заб било безболно? Ако може некој подетално да ми каже нешто за него?
Немам појма кој е тој, ама...кој те лажел дека со ласер е безболно? Уште поважно, знаат да го користат правилно? Едно зап и отиде пола вилица. Тоа чудо "сече" побрзо од скалпел.

Член од
10 јануари 2015
Мислења
225
Поени од реакции
104
Немам појма кој е тој, ама...кој те лажел дека со ласер е безболно? Уште поважно, знаат да го користат правилно? Едно зап и отиде пола вилица. Тоа чудо "сече" побрзо од скалпел.
Па каде што ги спремаше Даниел Кајмакоски забите за евровизија :D:D

Иначе, на гугл Баткоски Стоматологија, и прв линк излегува од нив, но нема информации за поправање заби со ласер, но имам слушнато дека поседувале опрема единствена на балканот, затоа се заинтересирав, не сум задоволен воопшто од моменталниот матичен лекар па барам некој подобар и слушанв муабети за овај стоматолошки центар и ме интересира дали некој има искуство таму.

Надополнување: Успат успеав да го најдам ОВА, па колку е вистина ако може некој да ми кажи.

Последно уредено:

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
Не знам кој ти ги дал овие дезинформации ама стоматолошкиот ласер не е lightsaber од Ѕвездени Војни туку многу прецизен апарат и третманот со ласер е безболен.

Т

Триптико

Гостин
Не знам кој ти ги дал овие дезинформации ама стоматолошкиот ласер не е lightsaber од Ѕвездени Војни туку многу прецизен апарат и третманот со ласер е безболен.
Зошто кај LANAP се користи анестезија? Не мислам дека е лош како третман, ама не е баш безболен.
А со нашиве "стручни" сестри и доктори...не би им дал да си играат со ласер во уста.

Sungerot Bob

Живеј го животот
Член од
7 август 2012
Мислења
32.391
Поени од реакции
36.508
Па каде што ги спремаше Даниел Кајмакоски забите за евровизија :D:D

Иначе, на гугл Баткоски Стоматологија, и прв линк излегува од нив, но нема информации за поправање заби со ласер, но имам слушнато дека поседувале опрема единствена на балканот, затоа се заинтересирав, не сум задоволен воопшто од моменталниот матичен лекар па барам некој подобар и слушанв муабети за овај стоматолошки центар и ме интересира дали некој има искуство таму.

Надополнување: Успат успеав да го најдам ОВА, па колку е вистина ако може некој да ми кажи.
На неговата страна има пишано за ова со ласеров. Иначе не гледам што би имало лошо во работата со ласер и колку што знам скоро секоја модерно опремена стоматолошка ординација има ласер, така да не е само он што работи со ласер.

Член од
10 јануари 2015
Мислења
225
Поени од реакции
104
На неговата страна има пишано за ова со ласеров. Иначе не гледам што би имало лошо во работата со ласер и колку што знам скоро секоја модерно опремена стоматолошка ординација има ласер, така да не е само он што работи со ласер.
Еве што било лошо, знаев дека звучеше too good to be true. Испадна колку пари толку музика сега. Или ќе имаш болка во забот, или со ласер ќе имаш болка во џебот.

JLO

Член од
10 јануари 2016
Мислења
11
Поени од реакции
3
Некој да ми каже контраиндикации на immuno shark таблетиве бидејќи го немам упаството

Kajgana Shop

На врв Bottom