Дали тинејџерите знаат што е љубов?

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.231
Поени од реакции
4.103
Ништо не знаат. Си мислат дека се’ е розово и како во бајките дури не пораснат и не ја видат реалноста.

Член од
19 јуни 2007
Мислења
3.422
Поени од реакции
116
Ништо не знаат. Си мислат дека се’ е розово и како во бајките дури не пораснат и не ја видат реалноста.
хахахахахаха а ти не си тинејџер/ка а?! тинејџерството е од 13та-19та година од животот а ти имаш точно 19 :) значи за една година ќе имаш право да го кажеш ова, сега можеш да го кажеш на друг начин т.е. и себеси да си се сместиш у групава :) :helou:

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Знаат...љубовта е љубов и во тинејџерските години само што е посилна и поискрена од онаа позрелата!!!
Тинејџерската љубов е посилна и поискрена од позрелата? Од кај испадна сега ова?
Децата знаат да сакаат? Како тоа? Па тие не ни можат да бидат со еден партнер подолго време. Денес "сакаат" еден, утре друг. А и кога се со еден и тоа малку време, денес го сакаат, утре го мразат, задутре му љубоморат, а после тоа цврсто се борат за него, за на крај пак да испадне раскинување за некој позгоден/на.
Љубовта не е таква и трае повеќе и трпи повеќе. Зрелата љубов не би можеле да ја знаете вие малите, па затоа и не можете со извичници да ја потврдувате. :toe:

Emma

Supergirl.
Член од
7 јуни 2006
Мислења
3.045
Поени од реакции
157
Едно е некого да сакаш, а сосема друго да сакаш да сакаш. Најчесто е под 2, ако е во прашање личност со малку години. Не велам јас дека тинејџер не може да искуси љубов. Ама се` додека се поистоветува со нешта како мување, "те сакам" на две минути, титкање на една минута, драми за банални работи (глупост), раскинување за банални работи (уште поголема глупост), следниот ден смирување (нонплусултра глупост)... Никој нема да ме убеди дека е тоа љубов.

И мене ми се случило да мислам дека сум смртно заљубена и нема да погледнам друг до крајот на животот. Ама да љубиш не значи да тргнеш од себе, или од тоа како ти да бидеш сакан, или да се "заљубиш" во зелените му очи, или слично.
Љубовта бара храброст, тешко дека 15 - годишњак ја има. Се учи, а за учење треба време. Време = години; години = зрелост (би требало). Океј, има луѓе кои на 50 се се`уште зелени во главите, евентуално и цел живот. Ама има и такви кои не ја почувствувале, пак, целиот живот.

Друго, има разлика помеѓу заљубување и љубов. Второво е многу, МНОГУ покомплексна работа од пеперутки во стомакот и слични бљувотини. Ова, романтики де. :icon_lol:

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.125
Поени од реакции
25.584
Врска немаат. Одкол накол.

После од кога ќе пораснат добиваат некои основни поими. Како овие луѓе на пример. They know love. Пеат за неа, се облекуваат во неа...

Секако да не ја заборавиме една од култните страни во веб етерот за промоција на љубовта со еден куп заљубени момци и девојки

http://www.exclusive.com.mk/

Член од
3 февруари 2007
Мислења
2
Поени од реакции
0
ljubovta e sveta rabota za da ljubis trbaba da mozes i da znaes i da si spremen da davas mnogu od sebe a ne samo da zemas

ada

Модератор! ок?
Член од
21 август 2006
Мислења
5.706
Поени од реакции
566
Последен пат кога осетив љубов, беше кога бев тинејџер.:nesum:

BliND

Raptus regaliter...
Член од
16 јануари 2006
Мислења
3.963
Поени од реакции
361
Некој знаат некој не , сепак има степени на зрелост кај тинејџерите....

E_L_E_N_A

Битола,мој роден крај
Член од
27 декември 2007
Мислења
479
Поени од реакции
16
А шо има врска тинејџерството со то дали знаат или не знаат стварно не разбирам.

Јован

дежурен сеирџија
Член од
16 октомври 2005
Мислења
4.892
Поени од реакции
265
Претежно абер немаат...
а има многу уфилмани, „заљубени“, во фази кога би сечеле вени и оделе по оган...
незнам дали има некоја тинејџерска врска која опстојала и преминала во брак... а нема ни потреба од тоа, нели... само проблемот е што некои го сваќаат тоа и така постапуваат при секое влегување во врска додека другите...
ако ви е тоа проблем, ете абер немаме...

Шмекерот

Еден и единствен
Член од
24 мај 2008
Мислења
1.767
Поени од реакции
384
na tinejgerite im vrie krvta...poise mislat na sex nego na ljubov...ali mmoze da se kaze deka do negde znaat sto e ljubov...ama ne celosno!

rossonerka

too good to be true
Член од
8 октомври 2007
Мислења
6.081
Поени од реакции
889
Има такви кои знаат но повеќето немаат поим од љубов.
Тинејџерите пред се обрнуваат внимание на надворешниот изглед и се затрескуваат во фраери/фраерки и готово љубов е тоа мислиш ромео и јулија.
-Ма ја го сакам стварно го видов еднаш и тој е вистинскиот, постојано мислам на него!!! (е вакви се тинејџерските љубови)

Повеќето врски кај тинејџерите се кратки и во нив нема љубов туку привлечност и некоја мала доза може на заљубеност.
За љубов е потребна зрелост и според мене потребно е време за да се дознае дека станува навистина збор за љубов. А не како тинејџерите еден бакнеж и тоа е голема љубов готово.

Но постојат и тинејџери кои навистина се сакаат и знаат што е љубов. Има врски кои започнале токму во тинејџерските години и завршиле со брак и партнерите биле заедно засекогаш.
Но постојат и такви повозрасни ќе си речеш зрели луѓе (кои нималку не се зрели) на кои што тинејџерите можат да им држат часови за љубовта.
Значи пред се е индивудуално.

WondeR`

Дипломат
Член од
2 февруари 2008
Мислења
156
Поени од реакции
5
За оваа тема не може да се збори во глобала.
Ова е индивидуално.Дали знае човек што е љубов зависи од многу фактори, најважниот е зрелоста кај човек, а зрелоста не зависи од годините на човекот.

M

MIL

Гостин
Тинејџерите појма немаат од љубов само знаат да се залажуват да се зезаат да се филмаат дека се сакаат,се посакуваат тоа само го слушаат но не го чувствуваат не им се развиени сетилата за љубов туку само симпатиите се изразени не постои вистинска љубов кај нив кога ке пораснат ќе сфатат и ќе се смеат

tomislayer

Елегантно дебел =)
Член од
18 ноември 2008
Мислења
1.482
Поени од реакции
82
AceMaus напиша:
Мора некој и нив да ги научи мајкому...јас сакам постара...побрзо дава:vozbud:..мала треба да ја молиш, башка незрело ми делува многу, од постараима пто да научиш
Пораснатиов (20 години) сваитл? Зашто не би знаеле? Луѓе, не глобализирајте, има секакви и од помладиве, и од постарите.

Kajgana Shop

На врв Bottom