Дали сте одмаздољубиви?

Lady Snake

~Дени ме чува!~
Член од
29 септември 2008
Мислења
85
Поени од реакции
2
Еееее порано ќе речев да без размислување. Бев многу поизбувлива и по желна за одмазда. Сега повеќе се контролирам, не дека не сум одмаздољубива али премислувам за се дали вреди да трошам време. Ако не вреди идам даље, али ако вреди еее тогаш...:zlo:
 
Член од
27 септември 2007
Мислења
1.028
Поени од реакции
440
Не сум одмазољубива личност, во никој случај, сметам дека секој ќе си го добие своето,дека секој ќе го стигне тоа што треба, порано или покасно, нема потреба да си го полнам срцето со омраза и да планирам некакви одмазди :smir:
 

Јунајтед

Indifferent
Член од
5 јануари 2009
Мислења
3.974
Поени од реакции
1.622
Пред некоја година бев одмаздољубив.На секој кој што ми згрешил барав начин како да му вратам,но сега не.Сфатив дека одмаздата не води никаде и не ни помислувам да му се одмаздам на некој што ми згрешил :smir:
 

The_Freelancer

Хиперактивен интелект
Член од
7 октомври 2008
Мислења
438
Поени од реакции
16
Dali suuummmm???BOLNO odmazdoljubiv sum, osobeno koa znam oti mi se desilo nesto loso so stvarno ne sum zasluzil, sooner or later ke si go dobie/dobijat
 

AtoM-AnT

Dexter
Член од
3 септември 2008
Мислења
4.530
Поени од реакции
582
Кога копаш гроб за непријателот ископај еден и за тебе!
Секој се одмаздува е сега дали повеке или помалце тоа е индивидуално,треба да се има навистина добра причина за да му се одмаздиш некому...:zlo:
П.С. Јас сум малце одмаздољубив!
 

kostovska

Рокенролистика :))))))
Член од
22 јануари 2009
Мислења
368
Поени од реакции
11
воопшто никад во животов не сум се одмазидла на некој.Сум имала многу ситуации во кој можда требало да се одмаздам ,ама сметам дека одмаздувањето е само губење на време,живци.Според мене особа која се одмаздува треба да ја погодило нешто многу длабоко,болка која ја чуствува долго време.Во оваа ситуација можда сваќам некој да се одмазди за да чуствува помала болка,можда за да се испразни.Лично јас сум далеку од одмаздата.....и така и ќе остане......
 
M

MIL

Гостин
Злопамтило сум и знам да се одмаздам на било каков начин памтам кој што ми има направено и во некој ситуации знам да вратам :toe:
 

~DaRko

Поштен лопов
Член од
29 март 2009
Мислења
5.888
Поени од реакции
2.481
злопамтило сум големо ама и се одмаздувам. опасен сум јас нема трте мрте :salut:
 
M

M del Mar

Гостин
кога некој нешто лошо ке ми напраи..одма ја добивам желбата за одмазда али никад не се одмаздувам, по некое време ми поминува нервозата и сфаќам дека не треба да се замарам со такви личности и едноставо ги прешкртувам од листата за пријатели.
 
Д

ДаркхарТ

Гостин
Јас секогаш кога ке ме повреди некој си викам "Ќе се погрижам да му го загорчам животот".Aма по некое време сфаќам дека џабе се замарам со некој шо не вреди.Ако вредел немало да ме повреди.Така да исто како Ацева и јас турам пепел и продолжувам со животот ама не заборавам никогаш.Секогаш ќе памтам шо ми згрешиле и кога ке има прилика ќке го префрлам.
 
Член од
10 септември 2009
Мислења
142
Поени од реакции
14
Памтам се... мн често простувам ама некој ако ми згреши ств сериозно ќе памтам ако треба и после 20год ќе му вратам, мислам ако ми се пружи можност тогаш хахаха
 

Apofis

Оператор
Член од
20 септември 2009
Мислења
158
Поени од реакции
21
ne mi gazi na stapaloto, ako ne te cepkam ne me cepkaj. oti koga togas ke mi padnesh vrace...
 

Kajgana Shop

На врв Bottom