Дали сте крстени во црква?

Дали сте крстени во црква?

• Да.

• Не и не планирам.

• Не, но планирам.

Резултатите може да се погледнат само после гласање.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.167
Поени од реакции
12.150
Ако не си крстен, не си христијанин, едноставно е. Барем кај нас е така
И дали со проблемите во МПЦ е валидно крштевањето е прашането
Сакаш да кажеш дека другите национални православни цркви може да не го признаваат крштевањето на друга православна црква, засегнато од земски политички игри помеѓу државите во кои битисуваат дадените цркви?
Дали? :vozbud:

парва

errorhead
Член од
12 јуни 2014
Мислења
3.816
Поени од реакции
21.437
сосема нерелевантно од кога го користите погрешниот календар
Тури им кур на Татари.
Него кажи ми ти што мислиш за православни Етиопјани.Еве у Етиопију е сасфим друг календар,имаф 13 месеца.Дали они су нерелевантни?Дали они су крстени погрешно?
Или само Ви сте оригинал православни Христијани?

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.025
Поени од реакции
83.450
Тури им кур на Татари.
Него кажи ми ти што мислиш за православни Етиопјани.Еве у Етиопију е сасфим друг календар,имаф 13 месеца.Дали они су нерелевантни?Дали они су крстени погрешно?
само ние сме оригинал православни христијани
и Србите и Русите

парва

errorhead
Член од
12 јуни 2014
Мислења
3.816
Поени од реакции
21.437
што кур те боли тебе?
зарем мислиш дека ќе зборам сериозно на оваа тема со тебе?
Hahahahhahahah

Па нели форум,дискутирамо.
Или у тесно кд сте одма идете сс овакфи постови.

Абееее,исти кур сте сфи,јебало вас оригинал.
Тежак фалсификат сте.

Член од
12 јануари 2022
Мислења
652
Поени од реакции
1.325
Сакаш да кажеш дека другите национални православни цркви може да не го признаваат крштевањето на друга православна црква, засегнато од земски политички игри помеѓу државите во кои битисуваат дадените цркви?
Дали? :vozbud:
Не. Сакам да кажам дека МПС не е призната од вселенската патриаршија и од там доколку е легитимна во православнија свет

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.690
Поени од реакции
42.278
Hahahahhahahah

Па нели форум,дискутирамо.
Или у тесно кд сте одма идете сс овакфи постови.

Абееее,исти кур сте сфи,јебало вас оригинал.
Тежак фалсификат сте.
Парва, нема што ние да се докажуваме пред тебе. Ти ако влегол нечистивиот во тебе не значи дека и ние сме тргнале по тој пат. Такви како тебе маѓепсани од ѓаволот има многу. Но ние не паѓаме на разно разни шејтани.

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.512
Поени од реакции
37.352
...реката каде се крштевале верниците христијани тече цело време во сите денови дали било по новиот Грегоријански календар или по стариот Јулијански календар и прашање на време кога ЕУ (читај САД) ќе го побара тоа од нас исто како што побараа да биднеме Северна Македонија, наместо Македонија, а македонскиот народ ќе се избори како што се изборил за ништо до сега, па и во религијата такоџе!

Screenshot 01-21-2024 20.54.49.png

...еве пример, на 3ти Мај 2023 година, Украина пристапила кон Грегоријанскиот календар со известување дека Божиќ ќе се слави на 25ти Декември 2023 год. наместо на 7 ми Јануари 2024 год. и се побунија Украинците христијани? :toe:

парва

errorhead
Член од
12 јуни 2014
Мислења
3.816
Поени од реакции
21.437
Парва, нема што ние да се докажуваме пред тебе. Ти ако влегол нечистивиот во тебе не значи дека и ние сме тргнале по тој пат. Такви како тебе маѓепсани од ѓаволот има многу. Но ние не паѓаме на разно разни шејтани.
Што си бе толко прост.
Кој шејтан,кој црн ѓавол.Едноставно е.Ако си атеист и си протиф да се крсти мало бебе што ни криво ни дужно му се лупа печат,тоес се ставља у веру,едноставно тој не те прави лош човек и не си пошја по некакаф си пут.
По кој пут сам пошја бе ја Ронибој?
Едноставно човече сам како и тебе,не праву лошо,не мислу лошо.Само сакам да бидемо реални и да не си праимо бајрам на памет дека ваша вера е истинска и оригинал,а сфи други су ерес или ѓаволска работа.

По коју бе логику бог ве избра вас као праведан и истински народ, а не некое си амазонско племе или будисти или хиндуисти.Кажи ми гу равенку по коју се води бог и оригинал правац на живот,тоес кратење у цркфу,постење у петак или слични ваши ритуали.

Многу е л'сно да се дискутира на тфој или на Берикоф начин.Ама нели те потсеќа на Зурла стајл?

Никакаф "нечистивиот"не влегол у мене.
Не сам педер.

Бреее па толко неможете да сфатите дека ако не си православна христијанин,немора да значи дека си лош човек.

Сфати ли ме ск?
Или па ке се вртиш у круг како усерен?

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.690
Поени од реакции
42.278
Што си бе толко прост.
Кој шејтан,кој црн ѓавол.Едноставно е.Ако си атеист и си протиф да се крсти мало бебе што ни криво ни дужно му се лупа печат,тоес се ставља у веру,едноставно тој не те прави лош човек и не си пошја по некакаф си пут.
По кој пут сам пошја бе ја Ронибој?
Едноставно човече сам како и тебе,не праву лошо,не мислу лошо.Само сакам да бидемо реални и да не си праимо бајрам на памет дека ваша вера е истинска и оригинал,а сфи други су ерес или ѓаволска работа.

По коју бе логику бог ве избра вас као праведан и истински народ, а не некое си амазонско племе или будисти или хиндуисти.Кажи ми гу равенку по коју се води бог и оригинал правац на живот,тоес кратење у цркфу,постење у петак или слични ваши ритуали.

Многу е лесно да се дискутира на тфој или на Берикоф начин.Ама нели те потсеќа на Зурла стајл?

Никакаф "нечистивиот"не влегол у мене.
Не сам педер.

Бреее па толко неможете да сфатите дека ако не си православна христијанин,немора да значи дека си лош човек.

Сфати ли ме ск?
Или па ке се вртиш у круг како усерен?
Ти имаш нешто против нас. Нон стоп не напаѓаш. Прав атеист не се замара со религија и не се меша во туѓата воља. Вие сте атеисти кои сакаат да превоспитуваат верници дека нивното е најпаметно и они се глупи. А вернициве никаде тебе не те напаѓаат освен ако не ги испровоцираш. А нон стоп провоцираш. Така да не глуми невиност.

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
4.925
Поени од реакции
5.064
...реката каде се крштевале верниците христијани тече цело време во сите денови дали било по новиот Грегоријански календар или по стариот Јулијански календар и прашање на време кога ЕУ (читај САД) ќе го побара тоа од нас исто како што побараа да биднеме Северна Македонија, наместо Македонија, а македонскиот народ ќе се избори како што се изборил за ништо до сега, па и во религијата такоџе!

Прегледај го приврзокот 404382

...еве пример, на 3ти Мај 2023 година, Украина пристапила кон Грегоријанскиот календар со известување дека Божиќ ќе се слави на 25ти Декември 2023 год. наместо на 7 ми Јануари 2024 год. и се побунија Украинците христијани? :toe:
Во времето кога Господ Исус Е крстен во р. Јордан од Јована Крстителот, важечи е календарот кој императорот Јулие Цезар го побарал за изработување од страна на Птоломеите од Александрија. Затоа Црквата се води токму по тој календар, а не затоа што наведениот (календар) е астрономски “апсолутно„ точен.

Да, ЕУ кога-тогаш ќе побара од „нашата земјата“ да се префрли на грегоријанскиот календар, а тоа ќе биде уште еден удар во исчезнувањето на “нашата земјата“ и на самите македонци-ако не дадеме отпор.
Автоматски споено мислење:

Тури им кур на Татари.
Етиопјаните не се православни и не се дел од источната православна Црква, туку се монофизити-дохалкидонци, кои не ги признаваат одлуките после 3-от Вселенски Собор.

Последно уредено:

парва

errorhead
Член од
12 јуни 2014
Мислења
3.816
Поени од реакции
21.437
Ти имаш нешто против нас. Нон стоп не напаѓаш. Прав атеист не се замара со религија и не се меша во туѓата воља. Вие сте атеисти кои сакаат да превоспитуваат верници дека нивното е најпаметно и они се глупи. А вернициве никаде тебе не те напаѓаат освен ако не ги испровоцираш. А нон стоп провоцираш. Така да не глуми невиност.
Неам бре Рон ништо протиф вас алоооо.
Дискутирамо,ти даваш тфое мислење ја мое.
Едноставно е.Не те нападам,дискутирам ти на тему крстење.
Мој стаф е да си порасне дете,да си оформи мислење и ако сака нека се крсти сам.Што сака нека биде,избор е голем.
Мои прашања су, на кој осноф дете родено у Скопје мора да се крсти,а дете родено у Шангај немора да се крсти.
И тој и тој дете е исто,исто деенка,ист ваздух диши,исти воду пие,зшто Рон тој дете не веруе у истога бога кд ке порасне?
Не ви викам дека сте глупи,него глупо се браните кд сте у тесно.
Тражу одговори едноставно на мои прашања.И не само куде вас,куде било кои од други вере.Што е туј страшно што сакам да знам на кој осноф си мислите дека ваша вера и обичаи су исправни а други не.
Е тој ми образложи ако можеш,ако не не ми врти наоколо.Едноставно кажи незнам,не е страшно,нема да боли.

Селектираја не бог сс маус на мапу нас,Руси и Срби и си кажаја е овој е праф народ што веруе и се крсти како што треба или како "што е редот"како што викаш ти.

Пророк,ја не кажа дека су оригинал православни како вас,еве и бугари искочисфа дека не су оригинал.Али ипак су правослани и имаф поубави цркфе исклесани под земју у камен.Лалибела цркфе,знам дека ги знаеш.
Тамо има и евреи још од Соломоново време.
Кажи ми пророку,зшто бог ве избра вас како најчисти,а еве не на пример етиопјани? И дали лично господ учестфува у тј фселенски собир и зшто тј собир е релевантан да каже кои су признаени а кои не?

Последно уредено:
Член од
7 септември 2016
Мислења
21.512
Поени од реакции
37.352
...Бугарите биле „оригинални“ до 1916 година кога се префрлиле со празнување од Јулијански во Грегоријански календар според тогашниот законодавен дом кој гласал за усвојување на Грегоријанскиот календар.

Kajgana Shop

На врв Bottom