Ти имаш нешто против нас. Нон стоп не напаѓаш. Прав атеист не се замара со религија и не се меша во туѓата воља. Вие сте атеисти кои сакаат да превоспитуваат верници дека нивното е најпаметно и они се глупи. А вернициве никаде тебе не те напаѓаат освен ако не ги испровоцираш. А нон стоп провоцираш. Така да не глуми невиност.
Неам бре Рон ништо протиф вас алоооо.
Дискутирамо,ти даваш тфое мислење ја мое.
Едноставно е.Не те нападам,дискутирам ти на тему крстење.
Мој стаф е да си порасне дете,да си оформи мислење и ако сака нека се крсти сам.Што сака нека биде,избор е голем.
Мои прашања су, на кој осноф дете родено у Скопје мора да се крсти,а дете родено у Шангај немора да се крсти.
И тој и тој дете е исто,исто деенка,ист ваздух диши,исти воду пие,зшто Рон тој дете не веруе у истога бога кд ке порасне?
Не ви викам дека сте глупи,него глупо се браните кд сте у тесно.
Тражу одговори едноставно на мои прашања.И не само куде вас,куде било кои од други вере.Што е туј страшно што сакам да знам на кој осноф си мислите дека ваша вера и обичаи су исправни а други не.
Е тој ми образложи ако можеш,ако не не ми врти наоколо.Едноставно кажи незнам,не е страшно,нема да боли.
Селектираја не бог сс маус на мапу нас,Руси и Срби и си кажаја е овој е праф народ што веруе и се крсти како што треба или како "што е редот"како што викаш ти.
Пророк,ја не кажа дека су оригинал православни како вас,еве и бугари искочисфа дека не су оригинал.Али ипак су правослани и имаф поубави цркфе исклесани под земју у камен.Лалибела цркфе,знам дека ги знаеш.
Тамо има и евреи још од Соломоново време.
Кажи ми пророку,зшто бог ве избра вас како најчисти,а еве не на пример етиопјани? И дали лично господ учестфува у тј фселенски собир и зшто тј собир е релевантан да каже кои су признаени а кои не?