Дали сте крстени во црква?

Дали сте крстени во црква?

  • Да.

  • Не и не планирам.

  • Не, но планирам.


Резултатите може да се погледнат само после гласање.
Член од
3 септември 2010
Мислења
6.053
Поени од реакции
8.631
Да во право си,крштевањето кај протестантите не е валидно бидејќи е бесплатно,додека вие добро наплатувате за него.
Бесплатно како „бесплатниот“ десеток што го даваш од заработката за протестантска членарина?
 
Член од
3 јуни 2013
Мислења
1.944
Поени од реакции
1.192
Бесплатно како „бесплатниот“ десеток што го даваш од заработката за протестантска членарина?
Нема десеток,не ги ставај сите протестанти во ист кош.Десеток даваат само Адвентистите,тие се друга приказна.
 
Член од
25 декември 2011
Мислења
404
Поени од реакции
185
alekso.mk

дај „научно докажи„ дека крштевањето е апурд и дај изнеси „научни докази„ дека вакцинирањето е навистина ептен ефектно, а ефикасноста посебно изнеси ја пред родителите чии деца имаат неповратно тешки и непоправливи последици од вакцинацијата.

Ќе можеш?...
Ефикастноста на вакцини лесно се гугла само изгуглај каква беше смртноста кај новородени и мали деца до воведување на вакцинација. Имаш безброј научни истражувања на таа тема и ако имаш барем капка мозок можеш лесно да го изгуглаш тоа.

Па не ти звучи апсурдно во 2017 година да му тураш вода на бебето со цел да ги му угодиш на својот Бог/Ботовите? )
 
Член од
3 јуни 2013
Мислења
1.944
Поени од реакции
1.192
Ефикастноста на вакцини лесно се гугла само изгуглај каква беше смртноста кај новородени и мали деца до воведување на вакцинација. Имаш безброј научни истражувања на таа тема и ако имаш барем капка мозок можеш лесно да го изгуглаш тоа.

Па не ти звучи апсурдно во 2017 година да му тураш вода на бебето со цел да ги му угодиш на својот Бог/Ботовите? )
Во право си,и треба да се забрани крштевање на бебиња.Тоа не е хумано.Во основа тоа е насилен метод.
 

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.397
Ефикастноста на вакцини лесно се гугла само изгуглај каква беше смртноста кај новородени и мали деца до воведување на вакцинација. Имаш безброј научни истражувања на таа тема и ако имаш барем капка мозок можеш лесно да го изгуглаш тоа.
alekso.mk

не те прашав за никакво гуглање, оти и самиот можам да гуглам, туку од тебе барав изнесување „научен доказ„.

Да резимираме; немаш „научен доказ„.[DOUBLEPOST=1514668614][/DOUBLEPOST]
Па не ти звучи апсурдно во 2017 година да му тураш вода на бебето со цел да ги му угодиш на својот Бог/Ботовите? )
Твоето незнаење само по себе е апсурд, а крштевањето има длабока логика, потреба и смисла.
 
Член од
3 јуни 2013
Мислења
1.944
Поени од реакции
1.192
alekso.mk

не те прашав за никакво гуглање, оти и самиот можам да гуглам, туку од тебе барав изнесување „научен доказ„.

Да резимираме; немаш „научен доказ„.[DOUBLEPOST=1514668614][/DOUBLEPOST]

Твоето незнаење само по себе е апсурд, а крштевањето има длабока логика, потреба и смисла.
Е која е смислата да крштеваш бебе,кое не е свесно,не знае за Бог,ниту за своето спасение,ниту може да одлучи дали ја прифаќа Христовата жртва или не.
 

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.397
Е која е смислата да крштеваш бебе,кое не е свесно,не знае за Бог,ниту за своето спасение,ниту може да одлучи дали ја прифаќа Христовата жртва или не.
Frater Barrabbas,

- не зборуваш на туѓи јазици,
- не знаеш на кој јазик зборуваат квекерите,
- не знаеш на кои народи им се проповеда евангелието од страна на квекерите,
- не знаеш дека Духот Свет не ја дели благодатта надвор од Црквата,
- не знаеш дека Духот Свет повеќе не дели дар на говорење на јазици,
- не знаеш како крштеваа Апостолите...

Јасно е дека не знаеш многу рабоќе...
 
Член од
3 јуни 2013
Мислења
1.944
Поени од реакции
1.192
Frater Barrabbas,

- не зборуваш на туѓи јазици,
- не знаеш на кој јазик зборуваат квекерите,
- не знаеш на кои народи им се проповеда евангелието од страна на квекерите,
- не знаеш дека Духот Свет не ја дели благодатта надвор од Црквата,
- не знаеш дека Духот Свет повеќе не дели дар на говорење на јазици,
- не знаеш како крштеваа Апостолите...

Јасно е дека не знаеш многу рабоќе...
Но знам дека твојата битка е изгубена. Ти тоа го знаеш,и затоа настапуваш со старата тактика,да негираш се,да извртуваш зборови и да не одговораш на поставените прашања.
 
Член од
25 декември 2011
Мислења
404
Поени од реакции
185
Е која е смислата да крштеваш бебе,кое не е свесно,не знае за Бог,ниту за своето спасение,ниту може да одлучи дали ја прифаќа Христовата жртва или не.
Нема смисла да трошиш време на некој како MIKI1 човеков живее во некој свој свет), едноставно ми е жал за такви забегани како него
 

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.397
Но знам дека твојата битка е изгубена.
...:pos:...[DOUBLEPOST=1514673378][/DOUBLEPOST]
Нема смисла да трошиш време на некој како MIKI1 човеков живее во некој свој свет), едноставно ми е жал за такви забегани како него
alekso.mk,

научниот доказ е?...

Е ми дека е? :icon_lol:[DOUBLEPOST=1514674490][/DOUBLEPOST]
Ти тоа го знаеш,и затоа настапуваш со старата тактика,да негираш се,да извртуваш зборови и да не одговораш на поставените прашања.
Само да те потсетам на од тебе неодговорените (а мои) прашања:

https://forum.kajgana.com/threads/Дали-сте-крстени-во-црква.7859/page-21#post-8275894

https://forum.kajgana.com/threads/Дали-сте-крстени-во-црква.7859/page-21#post-8275971

https://forum.kajgana.com/threads/Дали-сте-крстени-во-црква.7859/page-21#post-8275975

https://forum.kajgana.com/threads/Дали-сте-крстени-во-црква.7859/page-21#post-8276045

Ај, доста ти са за вечерва...
 
Последно уредено:
Член од
3 јуни 2013
Мислења
1.944
Поени од реакции
1.192
Нема смисла да трошиш време на некој како MIKI1 човеков живее во некој свој свет), едноставно ми е жал за такви забегани како него
Не разбира,ниту знае.Јас само го тролам и си играм со зборови.А тој благе везе нема.
 

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.397
Не разбира,ниту знае.Јас само го тролам и си играм со зборови.А тој благе везе нема.
MindGamer from Eltham,

еве, токму ти ем разбираш, ем знаеш.

Дај покажи што разбираш и што знаеш, а најапред, посочи ми колку векови треба да чекам за да го видам твоето знаење и умеење...
 
Член од
3 јуни 2013
Мислења
1.944
Поени од реакции
1.192
MindGamer from Eltham,

еве, токму ти ем разбираш, ем знаеш.

Дај покажи што разбираш и што знаеш, а најапред, посочи ми колку векови треба да чекам за да го видам твоето знаење и умеење...
Ти стварно мислеше дека јас ќе споделувам лични работи на форумов?Тоа беше трик за да дојдам до твоето толкување за крштевање на бебиња.Ама лично увидов дека немаш никакво разбирање исто како еден просечен селски поп.Уживај во празниците,не се тревожи.Утре е тежок празник Свети Игнатиј мисли што правиш.Има многу суеверија за тој празник,сметам како верник се придржуваш до нив.
 

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.397
Ти стварно мислеше дека јас ќе споделувам лични работи на форумов?.
Дај потсети ме кога барав такво нешто од тебе...Ќе можеш?[DOUBLEPOST=1514830343][/DOUBLEPOST]
Тоа беше трик за да дојдам до твоето толкување за крштевање на бебиња.Ама лично увидов дека немаш никакво разбирање исто како еден просечен селски поп.Уживај во празниците,не се тревожи.Утре е тежок празник Свети Игнатиј мисли што правиш.Има многу суеверија за тој празник,сметам како верник се придржуваш до нив.
Пошто не гледам ни трага ни глас од твоето разбирање и од твоето знаење, сега ми преостанува да чекам едно пар милениуми за да ги видам твето разбирање и твоето знаење.

Не се секирај, не си прв лик од форумов кој прво глуми сезнајност, за да отпосле “фати орман„ од форумов...
 

Kajgana Shop

На врв Bottom