Дали се согласувате со законот македонските радиа да пуштаат 60% македонска музика во прајм тајм

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
941
Тие што често слушаат радио сигурно приметиле дека секој трет сингл што се пушта е македонски, најчесто изваден од нафталин што страшно ме иритира. Незнам од каде излезе овој глуп закон со сила да се наметнува македонска музика во толку голем %.
Во ред е разбирам дека треба да има колку толку застепност и на наша локална музика ама по секоја цена да се вргла по цел ден нешто што ни од далеку не е квалитетно само да се пополни некоја норма го спушта квалитетот на радиото.

Јас лично се откажав од слушање наши радиа пошо ме пука депресија коа го слушам архангел па нокаут па ноне и после нив David Guetta :)
 

^Exotic^

Wanderstruck
Член од
25 ноември 2007
Мислења
5.969
Поени од реакции
1.059
Ponekogas koga mi e dosano pustam Antenna 5 kolku da poslusam nase radio po malku (nemam slusano skoro 5 godini) i se iznenadiv kolku e golema zastapenosta na makedonskata muzika, posebno na postari hitcinja cirka 90-te. Se iznenadiv, a sega znam i zosto :). Iskreno, se soglasuvam so zakonot zatoa sto vo princip ima dobra namera, no bi rekol procentualno zastapenosta bi trebalo da bide okolu 40% da receme dokolku mora da ima nasa muzika. Sepak radio stanicite se tie sto gubar na kvalitet dokolku nekoj drug im kazuva sto i kako da pustaat, sto sekako ne znaci deka i stranskata muzika e sekogas podobra od nasata. Ima stranski hitovi sto se podobri od nasite od daleku, ama pa i Kaliopi ili Bagaz se podobri od Pitbull, i toa mnogu podobri spored mene.
 
Член од
20 септември 2011
Мислења
8.146
Поени од реакции
8.544
Јас сум против секое безпотребно ограничување на слободата, а ова е такво ограничување.
Каква музика сакаат - таква нека пуштаат,
Кому не му се допаѓа музиката, нека ја смени станицата и нека најде музика која му одговара
 

dantemkd

demon hunter
Член од
5 јануари 2013
Мислења
8.627
Поени од реакции
7.201
боље и тоа него турбо фолк или некои безбезе "ТРАКИ"
 

Kajgana Shop

На врв Bottom