- Член од
- 7 септември 2016
- Мислења
- 19.541
- Поени од реакции
- 34.714
... приготвување на јадења на риба со сирење, урда, моцарела како специјалитет или воопшто приготвување на јадења каде се мешат различни вкусови од нежна конзистенција на риба и ферментирани млечни производи да би се неутрализирало силниот мирис на риба... или пак дигестивни авантури на нови вкусови денес во светот е „нормална“ работа на гастроном, шеф на сала или експерт по готвење на различни специјалитети кои се по барање на гостите, туристи!
... тоа не значи дека ќе ни се случи нешто, ама не значи дека и лесно ќе поминиме ако имаме „нежен“ желудник и не сме научени на морска храна и на мешање на такви хранителни вкусови!
... мешање на риба или морски плодови со сирење или општо со млечни производи може да создаде бурна алергиска реакција, дерматолошки проблеми од тип на пореметена пигментација на кожата до појава на витилиго!
рибата е богата со железо, а млечните производи богати со калциум, кога ќе помешаме железо и калциум се добива „цименто“ во стомакот
... тоа не значи дека ќе ни се случи нешто, ама не значи дека и лесно ќе поминиме ако имаме „нежен“ желудник и не сме научени на морска храна и на мешање на такви хранителни вкусови!
... мешање на риба или морски плодови со сирење или општо со млечни производи може да создаде бурна алергиска реакција, дерматолошки проблеми од тип на пореметена пигментација на кожата до појава на витилиго!
рибата е богата со железо, а млечните производи богати со калциум, кога ќе помешаме железо и калциум се добива „цименто“ во стомакот