Дали мислите дека кај девојките повеќе нема искрена искрена љубов, и повеќе изневеруваат од машките?

Член од
10 декември 2011
Мислења
228
Поени од реакции
150
Океј, твое мислење.
Јас не се гледам себе како жртва, па затоа и не се жртвувам за некој друг.
Вредноста на овој мојов е така голема, што мојата моногамија ме прави и мене среќна.
Неговата среќа е и моја среќа.

Не мора де да ти се допаѓа тоа.
За мене е полошо тоа твоето. Да посакувам некој друг (па посебно подолго време) а со некој друг да спијам секоја вечер.
Повеќе за злочин го сметам она, емотивното изневерување, отколку физичкиот чин на секс.
Секој потајно посакува некој , тоа не значи дека тој ќе ме направи посреќна уствари да али на краток период.Да посакуваш некој и да сакаш да ги разграничиме. Е сега врската има подеми и падови неможеш на првиот пад да наоѓаш изговори и да се решаваш на неверство со изговорот погоре. Али пак, секој со своите прнципи.
--- надополнето: 2 мај 2013 во 03:37 ---
Ееее а можела да биде со љубовта на својот живот. Ако не се кае сега ќе се кае за 10 години, прашање е на време.
Лол. Ноуп не се каам , сега ми е маж енд ајм хепи. Не посакуваниот оној за кој се "воздржав"

Член од
10 декември 2011
Мислења
228
Поени од реакции
150
Од кај знаеш, може ќе те направи посреќна цел живот?
Колку падови се потребни за некој да се откаже од врска 2, 3 или можда 10?
Посакување - секс!
Падови - секој може да си процени дали вреди да се продолжува или не.

Член од
10 декември 2011
Мислења
228
Поени од реакции
150
Нема заебанција со тебе значи на другаркати Ратка ме потсеќаш :)
Ауч. Од 100 мислења од кој 99 во спорт, едно мислење тука и веќе ми се знае лична карта. :drk:

Natural-girl

Morphine
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.462
Поени од реакции
5.246
Не за било кој човек. За да привлечеш маж, треба да си само убава. Тоа ако си глупа или немаш хумор, етц етц, само ја поништуваш, само ја одземаш атракцијата што на старт си ја створила со убавина.
Од друга страна, за ја да створам атракција со девојка, изгледот е мање више, работата е да ги емитираш преку говор и боди ленгвиџ стварите горе споменати. Што е многу тешко, ако стварно не си тоа, така да спасот е во тоа да се смениш и Стварно да станеш таков, да ги поседуваш тие карактеристики as a man.
Не те привлекува она што ти фали -.- that's soo outdated -.-
Размислувај од точка на еволуција.
Што е Жена, што е Маж?
Што Треба да поседува Маж, што Треба да поседува Жена?
Како, животно, како species.
"Деди синдромот", да, functions.
"Некој да поседува нешто што ти сакаш да поседуваш" - Тука обично се јавува Почит, атракција е малце друго.

Што се однесува до варањето. Различни се мотивите.
Маж размислува аналитички. Е сеа поимот аналитички, као да ти го објаснам? -.- *се консултирав со девојчето* Ти го користиш тоа коа решаваш задача математика. И/или коа имаш не проблем, моментален, туку грижа каде имаш доволно време да размислиш И мораш да го искористиш. Не на дневна база, не за ситни ствари.
Од друга страна, мене као маж све ми е ставање на вага.
Шо значи, ако варам, значи девојката е више измерена со моменталната и реално ми Вреди да варам (со земените параметри у моментот, што не секогаш се точни).
Ти вараш зашо you feel like it во моментот, многу силно. После може разумски коа ќе имаш време да размислиш да сфатиш дека Не ти се исплати. Во моментот коа ти се дешава, you don't calculate shit, woman.
И сеа, она што Ја треба да го правам е да знам како да ти ги палам вистинските емоции, а она што ти треба да го правиш е да си ми Исплатлива. Математички sort of. Што е базично, многу просто. Pussy > anything ми е равенката по која пресметуем :D.

Те интересира муабетов, ти се праи? Или онака? :D
Да де, физичка привлечност плус поседување на особините кои ги поштуваш и би сакал повеќе да ги имаш кај себе. Затоа понесигурните фаци се привлечени од некои силни/самоуверени мажи/жени. На пример ти коа би сретнал некоја убава која истовремено знае да направи поента и да застане пред луѓе да ја одбрани, најверојатно ќе ја свиѓаш. Тоа секако не мора да значи дека ќе направиш нешто со неа. Може ќе оцениш дека таа нема (доволно) некоја друга особина која многу ја поштуваш кај девојка ти, на пример да речеме нежност/фрагилност/едноставност.

Аналитка знам што е, иам неколку предмети околу тоа. Не е поврзано со сложеност како аналитичноста, туку едноставно со правењето филмови. Целата разлика е самооправдувањето кое си го даваат по тоа. Кај жените, тоа може да биде хиперболизирано како во некоја поема или филмче каде они биле жртвите поттикнати на варање заради невнимание од партнерот или сретнување на принцот, а кај мажите го нема тоа лажење на себеси и на тој начин се поискрени за глупоста која ја направиле бидејќи не си ги изопачуваат мотивите.

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.146
Поени од реакции
16.080
Мислам дека девојките се крајно безобразни по ова прашање.
Не верувам дека кај машкиве има толку многу што се љубоморни на девојките на нивните другари, па коваат планови како да стигнат до забранетото овошје, што кај девојкиве е и како чест случај.
Многу пати си имам помислено дека на мојов му верувам, али на некоја девојка ако и падне во око, е нејзе нема да и верувам, зошто ако знае дека е зафатен, е дур тогаш повеќе ќе ја фати инат.
Женскиве се покварени суштества по тоа прашање, по тоа не можам да тврдам дека повеќе изневеруваат, али дека се покварени, се. Факт!

Се согласувам дека повеќе има врска карактерот на личноста и колку таа е поврзана од партнерот, отколку полот.
И постојат и денес девојки кои се верни, како и машки кои се верни.
Јас никогаш не би изневерила никој, од принцип, а и од тоа дека не сакам некој мене да ми го направи тоа. Кога си во врска со некој, треба да имаш почит кон другиот, а изневерувањето не е доказ за тоа.
Не е ни оправдување дека бил лош спрема тебе, дека не ти обрнувал внимание, ова она. Не е. Ако не ти обрнува внимание, раскини, па тогаш оди спиј со кој сакаш.
Од која било причина, нема одобрување или барање изговор за изневерување.

Член од
26 септември 2012
Мислења
8.310
Поени од реакции
7.045
ко ќе видам еден куп суртуци (машки) се дружат , тешко им е до девојка да стигнат а не пак да изневеруваат.....

шта да ти причам - денес девојките бираат,а не машките

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.631
Поени од реакции
31.841
Абе можи тука од Фројд малку учењето да се искористи.

Ид-Нагони, пориви, оние природни и неконтролирани
Его-Свест, разумен слуга на неразумен господар(Ид)
Супер его-совест, систем од вредности и норми, нешто што обично со учи со воспитување и социјализација.
И нели егово се растргнува меѓу Идот и Супер егото, па ако натежни повеќе на кај тоа со нагоните, имаш неверство од животински размер :)
Ако се стабилизирала личноста со авто кочници немаш неверство.

А то дали мислам дека кај девојките повеќе нема искрена љубов и повеќе изневеруваат, не мислам. И тие чоеци и ние чоеци. Секој со желбите, маките и мислите.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.756
Поени од реакции
8.780
Секој потајно посакува некој , тоа не значи дека тој ќе ме направи посреќна уствари да али на краток период.Да посакуваш некој и да сакаш да ги разграничиме. Е сега врската има подеми и падови неможеш на првиот пад да наоѓаш изговори и да се решаваш на неверство со изговорот погоре. Али пак, секој со своите прнципи.
--- надополнето: 2 мај 2013 во 03:37 ---

Лол. Ноуп не се каам , сега ми е маж енд ајм хепи. Не посакуваниот оној за кој се "воздржав"
А како ти заклучи дека јас при секој пад на врската го изневерувам дечкото? Никаде такво нешто немам кажано, и заклучокот не ти е на место.
И да, посакувам повеќе мажи, секој ден, онака шмекси ми се, ама ниту еден не го посакувам подолго време.
На тој шо ме бендисал, мислам се додека не си го видам мојот.
И овој бендисаниот, заборавам дека постоел.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.396
Поени од реакции
113.878
Мислам дека ова е индивидуална ствар, односно не правам некоја разлика во тоа кој повеќе изневерува. Без разлика дали е машко или женско, ако човекот е склон кон изневерување тогаш ќе изневерува. А многу неубава ствар е тоа али јебига, не може се да е совршено.

Член од
10 декември 2011
Мислења
228
Поени од реакции
150
"Сум изневерила кога вредноста на дечкото не била толку голема за мене, па го имало или немало, бил повреден или не бил, не ми било битно."

По ова заклучив дека си изневерила, а дали на секој пад го изневеруваш јас никаде не заклучив. Општ муабет е нели? Со тоа што не посакуваш некој цело време си пошмекси рајт?
И да заклучам изневерувањето е чикен момент. Не оправдувам никаков изговор. Сакаш да изневериш, ок. Јас не би.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.756
Поени од реакции
8.780
"Сум изневерила кога вредноста на дечкото не била толку голема за мене, па го имало или немало, бил повреден или не бил, не ми било битно."

По ова заклучив дека си изневерила, а дали на секој пад го изневеруваш јас никаде не заклучив. Општ муабет е нели? Со тоа што не посакуваш некој цело време си пошмекси рајт?
И да заклучам изневерувањето е чикен момент. Не оправдувам никаков изговор. Сакаш да изневериш, ок. Јас не би.
Твојот пример беше екстремен, и немаше врска со мојот.
Не можев да имам ,,пад,, со типот кога го изневерив, од причина што бевме многу кратко заедно, не ни знаев дали сме сигурно во врска.
И да, постојано посакувам повеќе мажи, зависи колку често се движам низ луѓе. Кога ќе видам некој физички по ќеиф што ми, од службеник во банка до келнер, нормално дека ме привлекува. Тоа не значи дека ќе го смувам одма.

Епа, јас не барам изговори. Не се каам за ништо, ама за баш ништо. Немам што да се правдам. Кој може да ме поднесе каква што сум - добредојден е, кој не може, па и не мора баш со мене да се дружи.

Ти не би... сигурно, никогаш не вели никогаш.

Член од
10 декември 2011
Мислења
228
Поени од реакции
150
Твојот пример беше екстремен, и немаше врска со мојот.
Не можев да имам ,,пад,, со типот кога го изневерив, од причина што бевме многу кратко заедно, не ни знаев дали сме сигурно во врска.
И да, постојано посакувам повеќе мажи, зависи колку често се движам низ луѓе. Кога ќе видам некој физички по ќеиф што ми, од службеник во банка до келнер, нормално дека ме привлекува. Тоа не значи дека ќе го смувам одма.

Епа, јас не барам изговори. Не се каам за ништо, ама за баш ништо. Немам што да се правдам. Кој може да ме поднесе каква што сум - добредојден е, кој не може, па и не мора баш со мене да се дружи.

Ти не би... сигурно, никогаш не вели никогаш.
Тоа мења многу работи меѓутоа главната не.Ја мислев дека зборуваш за оној кој сега си заедно. До сега не, веќе сум свршена за натаму сум сигурна дека не! така да викам никогаш со чиста свест.
Еј и бтњ ок е. Се разбравме. Како главно сепак нели најдобро е тебе да ти е ок во врска, така да ду ватевер ју тинк итс рајт. Јас лично не мислам дека е ок тоа, меѓутоа немора да значи дека во твојата ситуација си мислела исто.

Kajgana Shop

На врв Bottom