- Член од
- 21 јануари 2009
- Мислења
- 8.756
- Поени од реакции
- 8.780
A што ако не каже искрено? Ќе и се налутиме?Сеа се каеш ама искрено да кажеш?
Го направила тоа што сметала дека е исправно.
Нема аир од каење
A што ако не каже искрено? Ќе и се налутиме?Сеа се каеш ама искрено да кажеш?
Секој потајно посакува некој , тоа не значи дека тој ќе ме направи посреќна уствари да али на краток период.Да посакуваш некој и да сакаш да ги разграничиме. Е сега врската има подеми и падови неможеш на првиот пад да наоѓаш изговори и да се решаваш на неверство со изговорот погоре. Али пак, секој со своите прнципи.Океј, твое мислење.
Јас не се гледам себе како жртва, па затоа и не се жртвувам за некој друг.
Вредноста на овој мојов е така голема, што мојата моногамија ме прави и мене среќна.
Неговата среќа е и моја среќа.
Не мора де да ти се допаѓа тоа.
За мене е полошо тоа твоето. Да посакувам некој друг (па посебно подолго време) а со некој друг да спијам секоја вечер.
Повеќе за злочин го сметам она, емотивното изневерување, отколку физичкиот чин на секс.
Лол. Ноуп не се каам , сега ми е маж енд ајм хепи. Не посакуваниот оној за кој се "воздржав"Ееее а можела да биде со љубовта на својот живот. Ако не се кае сега ќе се кае за 10 години, прашање е на време.
Посакување - секс!Од кај знаеш, може ќе те направи посреќна цел живот?
Колку падови се потребни за некој да се откаже од врска 2, 3 или можда 10?
Престани да ме шпиунираш! Немам цицки како тетките од темата...Нема заебанција со тебе значи на другаркати Ратка ме потсеќаш
Ауч. Од 100 мислења од кој 99 во спорт, едно мислење тука и веќе ми се знае лична карта.Нема заебанција со тебе значи на другаркати Ратка ме потсеќаш
Да де, физичка привлечност плус поседување на особините кои ги поштуваш и би сакал повеќе да ги имаш кај себе. Затоа понесигурните фаци се привлечени од некои силни/самоуверени мажи/жени. На пример ти коа би сретнал некоја убава која истовремено знае да направи поента и да застане пред луѓе да ја одбрани, најверојатно ќе ја свиѓаш. Тоа секако не мора да значи дека ќе направиш нешто со неа. Може ќе оцениш дека таа нема (доволно) некоја друга особина која многу ја поштуваш кај девојка ти, на пример да речеме нежност/фрагилност/едноставност.Не за било кој човек. За да привлечеш маж, треба да си само убава. Тоа ако си глупа или немаш хумор, етц етц, само ја поништуваш, само ја одземаш атракцијата што на старт си ја створила со убавина.
Од друга страна, за ја да створам атракција со девојка, изгледот е мање више, работата е да ги емитираш преку говор и боди ленгвиџ стварите горе споменати. Што е многу тешко, ако стварно не си тоа, така да спасот е во тоа да се смениш и Стварно да станеш таков, да ги поседуваш тие карактеристики as a man.
Не те привлекува она што ти фали -.- that's soo outdated -.-
Размислувај од точка на еволуција.
Што е Жена, што е Маж?
Што Треба да поседува Маж, што Треба да поседува Жена?
Како, животно, како species.
"Деди синдромот", да, functions.
"Некој да поседува нешто што ти сакаш да поседуваш" - Тука обично се јавува Почит, атракција е малце друго.
Што се однесува до варањето. Различни се мотивите.
Маж размислува аналитички. Е сеа поимот аналитички, као да ти го објаснам? -.- *се консултирав со девојчето* Ти го користиш тоа коа решаваш задача математика. И/или коа имаш не проблем, моментален, туку грижа каде имаш доволно време да размислиш И мораш да го искористиш. Не на дневна база, не за ситни ствари.
Од друга страна, мене као маж све ми е ставање на вага.
Шо значи, ако варам, значи девојката е више измерена со моменталната и реално ми Вреди да варам (со земените параметри у моментот, што не секогаш се точни).
Ти вараш зашо you feel like it во моментот, многу силно. После може разумски коа ќе имаш време да размислиш да сфатиш дека Не ти се исплати. Во моментот коа ти се дешава, you don't calculate shit, woman.
И сеа, она што Ја треба да го правам е да знам како да ти ги палам вистинските емоции, а она што ти треба да го правиш е да си ми Исплатлива. Математички sort of. Што е базично, многу просто. Pussy > anything ми е равенката по која пресметуем .
Те интересира муабетов, ти се праи? Или онака?
А како ти заклучи дека јас при секој пад на врската го изневерувам дечкото? Никаде такво нешто немам кажано, и заклучокот не ти е на место.Секој потајно посакува некој , тоа не значи дека тој ќе ме направи посреќна уствари да али на краток период.Да посакуваш некој и да сакаш да ги разграничиме. Е сега врската има подеми и падови неможеш на првиот пад да наоѓаш изговори и да се решаваш на неверство со изговорот погоре. Али пак, секој со своите прнципи.
--- надополнето: 2 мај 2013 во 03:37 ---
Лол. Ноуп не се каам , сега ми е маж енд ајм хепи. Не посакуваниот оној за кој се "воздржав"
Твојот пример беше екстремен, и немаше врска со мојот."Сум изневерила кога вредноста на дечкото не била толку голема за мене, па го имало или немало, бил повреден или не бил, не ми било битно."
По ова заклучив дека си изневерила, а дали на секој пад го изневеруваш јас никаде не заклучив. Општ муабет е нели? Со тоа што не посакуваш некој цело време си пошмекси рајт?
И да заклучам изневерувањето е чикен момент. Не оправдувам никаков изговор. Сакаш да изневериш, ок. Јас не би.
Тоа мења многу работи меѓутоа главната не.Ја мислев дека зборуваш за оној кој сега си заедно. До сега не, веќе сум свршена за натаму сум сигурна дека не! така да викам никогаш со чиста свест.Твојот пример беше екстремен, и немаше врска со мојот.
Не можев да имам ,,пад,, со типот кога го изневерив, од причина што бевме многу кратко заедно, не ни знаев дали сме сигурно во врска.
И да, постојано посакувам повеќе мажи, зависи колку често се движам низ луѓе. Кога ќе видам некој физички по ќеиф што ми, од службеник во банка до келнер, нормално дека ме привлекува. Тоа не значи дека ќе го смувам одма.
Епа, јас не барам изговори. Не се каам за ништо, ама за баш ништо. Немам што да се правдам. Кој може да ме поднесе каква што сум - добредојден е, кој не може, па и не мора баш со мене да се дружи.
Ти не би... сигурно, никогаш не вели никогаш.